Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Reszkessetek betörők - Új rendőriroda Győr-Szigetben - videó, fotó

A Köztelek utcában kialakított új rendőrségi irodát mutatták be kedden délután.

Horváth Csaba, Győr városi Rendőrfőkapitány elmondta, "Győrnek ez egy olyan gócpontja, ahol nem is a bűncselekmények számáról beszélünk, hanem bizonyos negatív viselkedési kultúráról, kultúrákról, ami nem büntetendő, de irritáló."

Új rendőriroda Győr-Szigetben - videó, fotó

A Híd utcából a Köztelek utcába költözött a rendőrségi iroda. A helyszínválasztás nem véletlen: egyrészt jól jön majd a négy év múlva esedékes ifjúsági olimpiai fesztivál során (hisz a helyszíne közel lesz az irodához). S a lakossági panaszok okán is indokolt volt a lépés.

„Tíz éve élek itt, közel a Köztelek utcához. Már nem nagyon járok ki, de pontosan tudom, hogy az éjjeli zajongások, kiabálások milyen problémát jelentenek a környéken. Ha ezek megszűnnek, mert itt lesznek a rendőrök, sok ember megkönnyebbülhet" – Halász Ilona szavai összefoglalják a lényeget. 

Kedden ugyanakkor hivatalos személyek is bejelentették a Köztelek utcai rendőriroda nyitását. A 4–8. szám alatti helyiségben ott volt a polgármester, a városrészek (Újváros–Sziget) önkormányzati képviselői, a megyei és a városi rendőrkapitány, valamint a Győr-Szol elnök-vezérigazgatója. Az irodát a város bocsátotta a rendőrség rendelkezésére, a felújítást – 15 millió forint értékben – a Győr-Szol vállalta, a rendőrség pedig az ígérte, hogy a költözés „a helyiek nyugalmának biztosítását
szolgálja".

A Kisalföld vetette fel, s emiatt került anno fókuszba a Köztelek utcai randalírozások, hangoskodások problémája. Tény, szögezte le a városi kapitány, hogy ezek nem büntethető kategóriát jelentenek, de irritálók a helyiek számára. Most viszont közel lesznek a rendőrök, s a jelenlétük remélhetőleg visszatartó erőt jelent. – Ide költözik a Híd utcában eddig a szabálysértéseket vizsgáló csoport, a körzeti megbízotti alosztály vezetője, s innen indulnak mostantól a rendre ügyelni a körzeti megbízottak is – kaptuk a tájékoztatást a részletekről.

Fotó: Cseh RóbertFotó: H. Baranyai Edina

Olvasóink írták

22 hozzászólás
12
 • 22. yenkiman 2013. szeptember 18. 19:33
  „És mi lesz Újvárossal?Erre a városrészre is elkezdtek valami rekonstrukciót de a Katolikus templom lépcsőjén még mindig szotyoláznak nem kevés koszt hagyva maguk után.A polgárőrség amit Fekete úr létrehozott sehol nincs se polgárőrt,se elektromos kerékpárt nem látni csak a kisebbség éli világát nem is akár hogy!Az igaz,hogy a bűnözés eléggé alacsony ezen a környéken de a viselkedésük irritáló!A Kossuth Lajos utcában elkezdtek egy helyiséget rendbe hozni,hogy rendőr őrs lesz ennek már több éve azóta a felújított üzlet helyiség újból tönkre ment”
 • 21. Alajos 2013. szeptember 18. 19:11
  „2012. évi II. törvény195. § (1) Aki lakott területen, az ott levő épületben, vagy az ahhoz tartozó telken, tömegközlekedési eszközön, továbbá természeti és védett természeti területen indokolatlanul zajt okoz, amely alkalmas arra, hogy mások nyugalmát, illetve a természeti vagy avédett természeti értéket zavarja, szabálysértést követ el.”
 • 20. tati 2013. szeptember 18. 11:59
  „legalább a kakastollat is lehetne újra hasznosítani...:-D”
 • 19. schumy77 2013. szeptember 18. 11:51
  „Vissza a csendőrséget!”
 • 18. ATX 2013. szeptember 18. 11:39
  „Az adyvárosi rendőriroda még létezik? És a belvárosi (DM-el szembeni)? Az talán igen, de nem sokat ér. A bringások simán és zavartalanul kerekeznek a sétálóutcán. Tiltó táblák ellenére és büntetlenül...”
 • 17. Mankapunka 2013. szeptember 18. 11:28
  „Ez egy titkos rendőrakadémia akar lenni, mint a filmekben?”
 • 16. tati 2013. szeptember 18. 11:19
  „bekísérték,és gondolom 1 óra múlva ugyanazzal a lendülettel ki is engedték őket egy 30 ezer forintos csekkel...ű
  az a gond tudod,hogy az igazi felelősök,a nagy halak valahogy mindig megússzák kapcsolataik révén a felelősségre vonást.
  hiába a rendőrség küzdelme,mert azért a sok gusztustalan traffipaxoláson kívül is tudnak eredményt produkálni , mint ahogy írod.
  van remény....”
 • 15. WeiseÖdenburg 2013. szeptember 18. 10:35
  „A soproni rendőrség ismételten a lakosság megelégedésére tett intézkedést. Sajnos a cikkhez nem lehet hozzászólni Ezért itt próbálom megírni,hogy a lakókörnyezetem ugyan távolabb esik a helyszíntől,de minden eredményes akciójuknak csak gratulálni tudunk.Nagyon kemény munkát végezhetnek a várost elöntő ilyen és más bűncselekményt elkövetőkkel szemben. A soproniak nem voltak hozzászokva a nagyszámú eltérő életvitelű emberekhez,kik a bűnből akarnak itt élni a polgárok kárára.Kiket csak "aranyásóknak "emleget a köznyelv.Razziát tartott hétfő délelőtt a rendőrség a Baross út egyik éjszakai klubjában. A masszázsszalonnak ,,álcázott" épületből hét nőt kísértek be a kapitányságra.”
 • 14. reeplayy 2013. szeptember 18. 10:22
  „De egy ejnye bejnye belefér és kb enyi. :)”
 • 13. Alajos 2013. szeptember 18. 09:11
  „"ezek nembüntethető kategóriát jelentenek" Tehát ezek szerint nyugodtan lehet utcahosszat ordítozni városrészeken keresztül úgy, hogy ezért nem lehet még agy ejnye-bejnyét sem mondani? És ezt felelős vezetőink a helyi hírharsonában még közzé is teszik! Normális város a miénk? Vagy a város az, csak a ....”
 • 12. Tündenéne 2013. szeptember 18. 08:25
  „Nyilván nem fog bezárni, hiszen eddig is működött, csak most ide költözött... Nagyon helyes.”
 • 11. aim 2013. szeptember 18. 08:02
  „Ez teljesen jó kezdeményezés, de sajnos ettől nem lesz több rendőr.”
 • 10. DamonHill 2013. szeptember 18. 07:08
  „Én vagyok az egyetlen aki örül ennek? Bár akkor ne kellett volna szétköltöztetni a "negatív kulturát", Marcal 2-ön is nyitni kéne egy irodát.”
 • 9. Mankapunka 2013. szeptember 18. 00:33
  „Sok helyen nyílt ilyen iroda, és amilyen gyorsan megnyílt, olyan gyorsan be is zárt.”
 • 8. DON 2013. szeptember 18. 00:22
  „Irritáló? Azért ebben a városban sok olyan van még, ami nem bűncselekmény, de kimondottan irritáló. Parkolóház-mutyi, mélygarázs-mutyi, audi-mutyi, olimpia-mutyi és az énekes druszájának arcberendezéséről még nem is beszéltem. Rendőrt minden városi vezető mellé?”
 • 7. tati 2013. szeptember 17. 22:04
  „"
  Reszkessetek betörők - Új rendőriroda Győr-Szigetben - videó, fotó
  A Köztelek utcában kialakított új rendőrségi irodát mutatták be kedden délután.
  Hozzászólok!
  kisalfold.hu - 2013.09.17. 19:01
  Megosztás: Facebook Twitter Iwiw E-mail

  Horváth Csaba, Győr városi Rendőrfőkapitány elmondta, "Győrnek ez egy olyan gócpontja, ahol nem is a bűncselekmények számáról beszélünk, hanem bizonyos negatív viselkedési kultúráról, kultúrákról, ami nem büntetendő, de irritáló."
  IGEN,valóban.....s most majd ezt a roma kultúrát tanítják a gyerekeknek az iskolában.
  A világon elsők vagyunk ebben a baromságban is. :-(
  Gratulálok!”
 • 6. piroskaésabarkasz 2013. szeptember 17. 21:48
  „Na majd meglátjuk,hogy intézkednek ha a "polgártársak" az úton autóval megállva kedélyesen beszélgetnek,és közben áll a forgalom a Tesco előtt....”
 • 5. Mátyásfeketeserege 2013. szeptember 17. 21:07
  „komoly egy alakulat azt meg kell mondani. főleg a főhadnagy”
 • 4. onem 2013. szeptember 17. 20:53
  „a negatív viselkedési kultúra ellenszere az ottani populácóval szemben a korbács...”
 • 3. GabeszI 2013. szeptember 17. 19:52
  „Szerintem a betörők már fogják a hasukat a röhögéstől. Ki fogja őket kergetni? <moderálva>”
22 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az Aporból London legrégibb egyetemére

Szeptember végétől Varga Péter az Egyesült Királyság egyik legnagyobb egyetemén, a University… Tovább olvasom