Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Rendőrségtől kerülnek az utcára?

Győr-Moson-Sopron - A határőrség rendőrségbe integrálódását követően az év végén megszüntetik a létszám feletti, státus nélkül maradtak munkaviszonyát.


A hírek szerint a megyében 60 hivatásosnak és 62 civilnek keres állást a munkaügyi központ.

A határőrség két évvel ezelőtti megszűnésekor, rendőrségbe integrálódásakor megállapodást kötött az országos főkapitányság a szakszervezetekkel, hogy minden határőrségnél dolgozót foglalkoztatnak, aki vállalja a szolgálatot a ˝kékruhásoknál˝. Ezzel jelentősen felduzzadt a rendőrség létszáma azokban a megyékben, amelyekben határőr-igazgatóság működött. Már akkor látni lehetett, hogy jóval több a létszám, mint amit az állománytábla megenged, de két évet adtak arra, hogy státust találjanak a létszámfelettieknek, belső szaknyelven a piros státusúaknak. A határidő december 31-én lejár, erre az időpontra a foglalkoztatási létszámnak meg kell felelnie az állománytábla szerinti beosztásoknak.

A cikk a Kisalföld napilapban bővebb terjedelemben olvasható.

Olvasóink írták

43 hozzászólás
 • 43. adalfold 2009. szeptember 28. 00:24
  „Menjenek az inkálhoz vagy a sion-rendbe vagy .il -be rendőrnek.
  eddig is nekik dolgoztak. mit sírnak. ....<moderálva>”
 • 42. Truder 2009. szeptember 27. 15:47
  „Máshonnan is küldenek el állandóan,a kórház megint leépít...Nem olyan nagy szó.”
 • 41. látó55 2009. szeptember 26. 20:16
  „moderálva off”
 • 40. fióka 2009. szeptember 26. 17:30
  „moderálva off”
 • 39. rockergyerek 2009. szeptember 26. 14:26
  „Remélem olyan "rendőröket" tesznek az utcára akik ahhoz értenek csak hogy hogyan szedjenek be pénzt az állampolgároktól de ha valami helyzet van akkor behuzza fülét farkát (ilyen alapon mondjuk a rendőrség 70-80 %-a oda kerülne). Mer a rendőrségre nagyon ráférne a megujulás( habár nem csak rájuk). Az a baj nagyon sok rendőrrel hogy visszaél a hatalmával, mer ők bármit megtehetnek büntetlenül, ami sajnos nagyrészt igy is van, sőt még ők vannak felháborodva ha vádolják őket. Nem lenne semmi gond az országba ha a különböző hivatalok, hatóságok, isten tudja milyen bürokratikus intézmények az állampolgárokért lennének és nem ellenük.”
 • 38. iq 2009. szeptember 26. 13:08
  „KÜLDHETIK A SOK PUSZIT HÜN SZERETETT ÉS VÉDETT GYURCSÁNYUKNAK ,AKI A NÉP ELLEN FORDITOTTA ŐKET 23-ÁN!!!!!!!!!!!”
 • 37. db 2009. szeptember 26. 12:18
  „35. fióka

  "Egy biztos ha kell életemet a hazámért."
  Nagyon kemény vagy vazze, 32.-ben írtad, hogy jönnek az izraeliek. Tapsra vársz ? Vedd fel a harcot a Moszaddal :DD Ja ez még nem az a helyzet....Először a Te agyadban gyúljon fény, akkor nem írsz hülyeségeket.
  Azt meg mondd el légyszi, hogyan ítál halkan :D”
 • 36. katalinka 2009. szeptember 25. 20:49
  „Érdekes!Pár honapja még a nyugdijas rendőröket toborozták,nyugdij melletti munkára,akkor most mivan?”
 • 35. fióka 2009. szeptember 25. 18:06
  „jó lessz ha lassan fény gyúl az agyakba mire készül a kormány itt Magyarországon,mert elér egy olyan szintet amikor már visszafordíthatatlan lessz.ha már el nem ért sajnos.Egy biztos ha kell életemet a hazámért.”
 • 34. t-a-ibi 2009. szeptember 25. 17:11
  „HÚ, AZÉRT EZ KEMÉNY!

  A HÉT VÉGÉN "MOSZADOSOK" GYAKORLATOZTAK FERIHEGYEN, -----ÉS EZ A GYORS LEÉPÍTÉS.

  ITT MARADTAK, ÉS KELL NEKIK A HELY?

  Azért illett volna várni pár hetet! -vagy már semmi nem számít?

  Na azt hiszem, jó pár gárdista lesz közülük!

  (genetikai-barna fiuk, gyerünk nem lesz aki elkapjon benneteket,szabad a rabl...!”
 • 33. PaPa 2009. szeptember 25. 15:59
  „"fioka" Sajnos ezek az információk igazak és az a szörnyű, hogy nem tudunk ellene csinálni semmit, Olyan mocskosul van kitalálva az egész. A mostani leépítés is ezt igazolja mert a határőr nem olyan buta mint a süntársaság.”
 • 32. fióka 2009. szeptember 25. 15:34
  „Nem kell ide már magyar rendőr itt van már az izraeli hadsereg gondolhatjátok ,hogy a közös gyakorlatozás miatt aha persze,én meg megtudom hajlitani a a tért és az időt.Az már csak halkan írom le,hogy Ferihegy 2 megkezdődőtt haxcsak lassan is a zsidó családok integrációja Magyarországra és ezt egy ott dolgozó barátom mesélte.Idézve szavait folyamatossan jönnek Ferihegy 2-re izraelből a gépek pupossan jönnek és alig vannak a visszaúton.
  isten óvd a magyar.
  béke”
 • 31. fióka 2009. szeptember 25. 15:23
  „Pongó Géza, a Független Rendőr Szakszervezet (FRSZ) főtitkára szerint a rendőrségnek lehetetlen lesz a 2010-es költségvetésben testületnek szánt 216 milliárd forintból ellátni feladatait
  Bővebben:http://www.hirszerzo.hu/cikk.elbocsatas_athelyezes_nehez_ev_lesz_a_rendorsegnek_2010.124307.html
  itt lehet értelmescikket olvasni róla”
 • 30. Szabrinka 2009. szeptember 25. 14:42
  „Ha az én munkahelyem megszűnik, engem is áthelyeznek másik munkahelyre...?!nem hinném...”
 • 29. PaPa 2009. szeptember 25. 14:40
  „Szerintem a határőrséget meg kellet volna hagyni egy külön védelmi rendszernek (csendőrségnek) akiknek olyan törvényt alkotni, amivel tudót volna működni, intézkedni. Megvolt hozzá mindenük, amit a rendőrség bekebelezet a technikai rendszertől kezdve a szakmai hozzáértésig. Csak a sünöknek kellet azok a technikai háttérbázis, amivel a határőrség rendelkezet. A sün mellé beosztót, határőrt csicskásitoták meg lejáratták csak azért, hogy megutálja a munkáját. De ebben az országban semmit nem úgy csinálnak, ahogyan kell (mocskos rendőrállam). A most a leszerelt honvédek meg majd a civil biztonsági cégeknél váltják azokat a sünöket, akik visszamennek sünnek.”
 • 28. imre1964 2009. szeptember 25. 14:04
  „Sajnos ezek a "politikusok" -nak nevezett rabló banda teljessen leépíti az országot.
  Attol félek aki helyette jön az sem lesz külömb.
  A rendőrök kezéböl kivették a hatalmat politikai utasításra intézkednek,persze hogy vérszemet kapnak a cigányok.
  Az átkosnak nevezett rendszerbe a rendőrt tisztelték még a cigányok is mast már senkitöl nem félnek.”
 • 27. Csetneky 2009. szeptember 25. 13:37
  „A libás féle kormány újabb bölcs tette! Folyamatosan azt sírják, hogy nincs elég rendőr, visszaveszik a nyugdíjasokat, szerződéses rendőröket vesznek fel megfelelő kiképzés nélkül, a meglévőket pedig kirúgják. Ez ám az okos dolog! Azt meg ne mondja senki, hogy itt a megyében nincs szükség rendőrre, mert akkor például miért a soproniak járnak Győrbe szolgálatba, ha olyan sok a felesleg? Egyébként ha ki akarnak rúgni valakiket, nem a volt határőröket kellene - akik legalább az utcán voltak - hanem a sok nagyfejű alezredest, akik 10-15 éve ki sem jöttek az irodából. Ráadásul egy fizetéséből három utcainak kijönne a bére.”
 • 26. Túrabakancs 2009. szeptember 25. 13:04
  „MTT!
  Lehetséges hogy esetleg a borsodi rendőrök kérték az áthelyezésüket? Mindenesetre meg tudom érteni őket. Onnan még a járőrök is menekülnek, az ottani romák nem ismernek irgalmat senki irányában. Ráadá-
  sul míg a kormány a kisebbségeket védi, addig a rendőr is feleslegesnek érzi a hatékony intézkedést velük szemben. Le a liberalizmussal magyarországon!!!”
 • 25. Hitetlen 2009. szeptember 25. 12:32
  „gall.) Minden szavad betüd igaz, sajna rohadt egy ország a mienk. 40évesen elmegy nyugdíjba 160-180ezerrel és a "rendes" munkaidejében össze szedett kapcsolatátt kamatoztatja még "nyugdíjasként havi 200körül ebből már kilehet jönni.Keresnének 100 körül és 65éves kor lenne a nyugdíjuk nekik is akkor biztos ők mennének elöl a tüntetésen csőre töltött fegyverrel és nem a saját anya-apja és a rokonság ismerősök felé fordítanák a fegyver csövét. NEKIK IS 65ÉVET !!!”
 • 24. mageha 2009. szeptember 25. 12:14
  „szerintem sem kellene más megyéből rendőröket idevezényelni.a győri rendőröknek jobb a helyismeretük!

  szét vernek itt mindent ebben az országban,fejetlenség mindenhol.elszomorít ez a helyzet!”
43 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Óvatosan a trükkös csatornatisztítókkal!

Ismét ˝vendég˝ csatornatisztítók járják Győrt és környékét, s ajánlatot tesznek a házakba, intézményekbe vezető csatornaszakasz tisztítására... Tovább olvasom