Kisalföld logö

2016. 12. 11. vasárnap - Árpád -3°C | 8°C

Rekorddöntés Gavotte búcsúztatójával

Győr - Megható és izgalmas pillanatokban is részük lehetett azoknak, akik tanúi voltak a tizenegyedik Vadvirág Kupa versengéseinek. Gavotte, a nyolc évvel ezelőtti Veres-iskolai istállótűz túlélője elbúcsúzott a versenyzéstől és 5 centiméterrel feljebb került a magasugratás korábbi, 160 centiméteres rekordja.

Egy évig kétséges volt, hogy otthont adhat-e a győri Veres-iskola a következő Vadvirág Kupának. Már a tavalyi jubileumi verseny megrendezése során nyilvánvalóvá vált, hogy az anyagi források teljesen kimerültek. Aztán fordulat következett: az ország egyetlen olyan ugróversenyét, amelyen a lótenyésztő és hivatásos belovagló diákok összemérhetik tudásukat, megmentette a város Simon Róbert alpolgármester és Röck Samu sportfelügyelő közbenjárására.

Most először főiskolások és egyetemisták is szaporíthatták a startok számát, több mint félszáz lovas vágott  neki az akadályoknak.

A megnyitó keretében lekerült Gavotte-ról a nyereg, jelképezve, hogy a lovas nemzetőr díszszakaszt vezető, bábolnai ménesbirtokon tenyésztett angloarab paripa, mely túlélte a 2000-es istállótüzet és gyógyulása során tanúsított hősies fegyelmével örök hírnevet szerzett, dicsőséges búcsút vett a versenyzéstől. A verseny legizgalmasabb pillanatai az utolsó számra maradtak, a Veres-kupáért vívott küzdelemben 165 centiméteres magasságra javította a győztes a korábbi pályarekordot.

Vígh Attila lovasszakoktató vette át Gavotte nevében Simon Róbert alpolgármestertől a nyugdíjba vonulás tiszteletére készített emléklapot. Fotó: DPA
Vígh Attila lovasszakoktató vette át Gavotte nevében Simon Róbert alpolgármestertől a nyugdíjba vonulás tiszteletére készített emléklapot. Fotó: DPA

A részletes eredmények: Vadvirág Kupa – 1. Szabó Ádám (Tonic nevű lován, győri Veres Péter-iskola); 2. Bali Bogáta (Zenta, bábolnai Pettkó–Szandtner-szakiskola); 3. Boros Anita (Amosz, Veres-iskola); 4. Szalai Ádám (Ferkó, Kőszeg); 5. Bali Bogáta (O’bajan, Pettkó-szakiskola); 6. Pál Dominika (Fellini, Pettkó). Bolero-emlékverseny – 1. Bali Bogáta (O’bajan, Pettkó-szakiskola); 2. Devecseri Krisztián (Premier, Kőszeg); 3. Németh Tamás (Hadakozó, Veres-iskola); 4. Bali Bogáta (Zen-
ta, bábolnai Pettkó–Szandtner-szakiskola); 5. Vígh Eszter (Gondár, Veres-iskola); 6. Simon Zsófia (Daliás, koroncói Cavaletti Lovas Club). Veres Péter Nagydíj – 1. Devecseri Krisztián (Premier, Kőszeg); 2. Vígh Eszter (Gondár, Veres-iskola); 3–4. Rajnai Attila (Trónfosztó, Veres-iskola) és Molnár Viktória (Isztambul, Pettkó-szakiskola); 5–6. Gállos Ivett (Zeusz, győri Pálffy-iskola) és Rajnai Attila (Queen Mary, Veres-iskola). A legeredményesebb lovasiskola a Veres lett.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mi legyen a marcalvárosi játszótér neve?

Győr - A polgármesteri hivatal Borsi Róbert önkormányzati képviselő kezdeményezésére pályázati… Tovább olvasom