Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Rekord-haltelepítés horgászási tilalommal

A Szigetköz Horgász Egyesület közel 57 mázsa halat telepített vizeibe a hétvégén. A kavicsbányatavakba méretes, háromnyaras ponty, a Mosoni-Duna győri egyesületi szakaszába pedig csuka került.

A telepített zárt kavicsbányatavakon általános horgászati tilalom lépett életbe, ami november 12-én éjfélig tart. Ezt követően a horgászat engedélyezett az egyesületi horgászrend szerint. A téli horgászati tilalom elmarad.

A haltelepítés második üteme február végén, március elején lesz, amikor több mint 182 mázsa méretes ponty kerül az egyesület vizeibe. Ezt követően egyhetes általános tilalom lesz. Az éves telepítés meghaladja a 238 mázsát, ami az egyesület fennállása óta a legnagyobb telepítés. Ezenkívül az év folyamán hétezer előnevelt süllő került a vizekbe. Az éves telepítés értéke 11,5 millió forint.

Az egyesület horgászrendje november 1-jétől március 1-jéig tiltja az etetőanyag használatát. Ezen időszak alatt a bevetett készségen etetőkosár sem lehet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Oltanak a vírus és a cigaretta ellen

Sok változást hozott a november, akik ezt leginkább megérzik, azok a dízelt tankoló autósok, a dohányosok és a szeszes párlatok fogyasztói. Tovább olvasom