Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Régi, népi, magyar esküvői szokások

"A Beőthy Képző-, Iparművészeti és Irodalmi Társaság 2010. szeptember 7-én tartotta a győri BBMMK kiállítótermében a "Régi, népi, magyar esküvői szokások" című pályázati kiállítását.
Díszvendégként köszönthették az Amerikából, rövid rokoni látogatásra hazautazott, Detroitban egyházi hivatását teljesítő ferences papot, Kiss Barnabást, aki nagy szeretettel fogadta az Amerikai Egyesült Államokba látogató Beőthy Társaság művészeit odakint. Ezen az ünnepi esten kerültek jutalmazásra azok az előadóművészek is, akik a "Balla Ica emélkest" önzetlen szereplői voltak. A műsort színesítették Dósa Zsuzsa, Kecskés Rózsa, Olasz Valéria, D. Mukli Ágnes, H. Csuta Terézia, Kele Dávid szavalataikkal, Sej Edit harmónika művészetével,, dr. Szabó János volt miniszter Úr tárogatón játszott dalaival, Förhécz Edit és fia Elek Zsolt nagyszerű előadással énekesi minőségben.

A kiállításon szereplő pályázók közül kerülnek kiválasztásra azok az alkotók, akik egy felkérésre, amerikai képzőművész pályázatra közös, 15 méteres festményt készíthetnek a magyar, népi esküvői szokásokról.

Ez a pályázat egyelőre a Beőthy Társaság tagjait érintette, de ugyanezzel a címmel kiírásra kerül mindenki számára, aki affinitást érez a témával kapcsolatban. A következő pályázat beküldési határidejét rövidesen közölni fogjuk. Sikeres alkotást kíván mindenkinek a Beőthy Társaság!"

Fotók: Szük Ödön

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bognár Róbert természet fotói

"Győr-Sziget városrészben születtem és a Duna, Rábca, Püspök-erdő közvetlen közelsége megalapozta a… Tovább olvasom