Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 13°C Még több cikk.

Razzia Győrben: Bankkártyacsalót, körözötteket fogtak

Hamis bankkártyával akart pénzt felvenni a bankautomatából egy román állampolgár Győrben, amikor rendőrök lebuktatták a szombaton tartott razzia során. Az akcióban elfogtak öt körözött embert, egy beutazási tilalom alatt álló pakisztánit, több helyszíni bírságot szabtak ki, s feljelentések is születtek.

Az ünnepekre felkészülés zavartalanságának biztosítása érdekében fokozott közbiztonsági, bűnügyi, közlekedési és idegenrendészeti ellenőrzést rendelt el a megyei rendőrfőkapitány Győrben és vonzáskörzetében. A szombaton délután megtartott akcióban száz – civil és egyenruhás – rendőr vett részt.

Az akció parancsnoka, Horváth Zoltán alezredes, a győri kapitányság közrendvédelmi és határrendészeti osztályvezetője elmondta, hogy a razzia ideje alatt 400 embert és 125 gépjárművet igazoltattak.

Akiknél minden rendben volt – A győri bevásárlóközpontokban és azok környékén is végeztek ellenőrzést az akcióban részt vevő rendőrök. Fotó: Bertleff András
Akiknél minden rendben volt – A győri bevásárlóközpontokban és azok környékén is végeztek ellenőrzést az akcióban részt vevő rendőrök. Fotó: Bertleff András

Elfogtak öt körözött személyt, közülük egy ellen a kapitányság, kettő ellen a győri bíróság, illetve a büntetés-végrehajtás adott ki elfogatóparancsot. A Baross úti bankautomatánál tetten értek egy román férfit, amint hamis bankkártyával pénzt akart felvenni. Ezzel sok pénzt spóroltak meg a számlatulajdonosnak. Azt a pakisztáni férfit, aki beutazási és tartózkodási tilalom alatt állt Magyarországon, átadták a bevándorlási hivatalnak. Egy magyar és egy román embernél nem volt személyi igazoló okmány, ezért adatmegállapításra előállították őket.

Az ellenőrzések eredményeként 13 feljelentés született közlekedési szabálysértések miatt, helyszíni bírságot 18 embernek szabtak ki, összesen 97 ezer forint összegben. Biztonsági öv, gyermekülés használatának elmulasztása miatt, valamint vezetés közben kézben tartott mobillal telefonálásért 21 közigazgatási eljárás indult.

Olvasóink írták

 • 16. miracle. 2010. november 23. 12:26
  „Hát én egész mást hallottam miért is volt ennyi rendőr felvezényelve Győrbe...
  Csak aztán az nem erre jött, így gondolván a vezírek valamit kell kezdeni a rengeteg pénzen ide ráncigált rendőrrel, no meg jó lenne a költségeket mérsékelni.
  Hát küldjük ki a fiúkat egy kis pénzbehajtásra.
  Aztán hogy a pénzbehajtás közben véletlenül fen akadt 1-2 olyan tag is akik miatt tartjuk a rendőrséget, hát azt meg adjuk el a sajtónak. Annak mindig jó a vízhangja.

  Legalább ezen az egy napon, volt állandó rendőri jelenlét a vasútállomáson?
  Vagy onnan nem lehet nagy pénzeket behajtani ezért továbbra is kerülik a rendőrök?
  Költői kérdés: a sok vidékről felvezényelt rendőr, nem hiányzott valahonnan? Vagy ott nem hiányzott a "Az ünnepekre felkészülés zavartalanságának biztosítása érdekében "”
 • 15. szocdem 2010. november 23. 10:47
  „"14. hozzászólás Alina01 2010.11.23. 09:34

  Gondolom nekik is kell a pénz a 13.havira és kiküldték őket, hogy gyűjtsék be."

  Együttérzek, és egyetértek!
  Ausztriában legfeljebb egy 20 eurós csekket kaptál volna! (Ha van 5 és egyiket sem fizeted ki, az egy nap sitt, ennyi az európai és a magyar ember szabadságának értékkülönbözete, mert nálunk kb 1,5 euro egy nap - szóval fizesd ki!)

  Másrészről magam már sokszor fizettem teljesen megalapozatlanul - egyszer mertem fellebbezni, akkor a bíróság csak a szabálysértési eljárás jogszerűségét vizsgálta, a tartalmi tényeket nem.. és helyben hagyta hogy- tanuk nélküli rendőri bemondás alapján - nem álltam meg elsőbbséget adni egy olyan helyen ahol ilyen tábla sincs, sőt forgalom is alig van!!!!!!!!!!
  És fizethettem.
  egyébként Orbánék azért emelték meg a helyszíni bírságok meg az illetékek összegét, hogy a buta hatalmi kiadásaikat fedezhessék valamiből - vagyis Mi fogjuk kifizetni az összes balfékségüket! Ha másképp nem úgy, hogy ha van rajtunk sapka azért, ha nincs akkor majd azért büntetnek meg! Ez a módi itt már vagy 60 éve! ennek semmi köze se a törvényességhez, se a jogállamhoz, se az ésszerűséghez...”
 • 14. Alina01 2010. november 23. 09:34
  „Gondolom nekik is kell a pénz a 13.havira és kiküldték őket, hogy gyűjtsék be.

  durva, remélem téged is megállítanak majd, mint minket (teljesen szabályosan közlekedve) és addig keresgélnek míg csak találnak valamit......15000-es csekkel távoztunk.....köszi rendőrség, így karácsony előtt épp ez hiányzott.

  Kossuth utcában még kocsival is alig merek elmenni...ott miért nem büntetgetnek senkit, mindig csak a rendes állampolgárokat baszogatják?”
 • 13. tejfelesszájú 2010. november 23. 07:30
  „Nincs rendőr?
  pintér és orbán bácsi azt mondta van elég rendőr, sőt még több lesz
  kell is mert üres az államkassza”
 • 12. dagger 2010. november 22. 19:34
  „boy 2000 !!! mondd már el nekem 2 gyalogos rendőr világító sárga mellényben a győri éjszakában mit fog tudni csinálni????megmondom neked jól kiröhögteti magát mikor a DS-es rendszámú BMW vel elhúznak az orra előtt!
  Vegyétek már észre a lényeget: azért nem látsz elég rendőrt ,mert nincs!”
 • 11. durva 2010. november 22. 16:41
  „csak így tovább!!! mindenkit megbüntizni és feljelenteni és a max-ot adni nekik, talán majd tanulnak belőle!!!! Ausztriában nem látni biztonsági öv nélkül senkit v ritka !!! a zebránál mindenki megáll mert tudja, hogy nagy a bünti!!!! de amíg műsort vezet szotyika a valódi villába ne is beszéljünk semmiről IGAZ? ezeket meg elkapni és jól kipicsázni, hogy emlékezzen miért is kapta!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 10. nüs 2010. november 22. 15:27
  „Hogy még érthetőbb legyen:
  http://www.kisalfold.hu/gyori_hirek/vizeletszag_es_koldulas_a_gyori_vasutallomason/2189121/
  /koldulás, cigány bandák, zsebesek, stb stb/
  tehát nem a vizeletszagról van szó, mielőtt egykét nagyokos ezzel jönne.”
 • 9. nüs 2010. november 22. 15:23
  „http://www.kisalfold.hu/blog/egyetemista/orok_kaosz_a_vasuton/132/1960/

  miracle megírta jól,

  a vasúton volt razzia? Nem az átfutunk rajta típusú, hanem mondjuk állandó jelenlét.
  Jó lenne ha az illetékesek válaszolnának az itt felsorolt dolgokra.
  Elvégre szolgálunk és védünk, állítólag...”
 • 8. andor47 2010. november 22. 15:11
  „Nem az volt a baj, hogy sok rendőr volt , hanem az, hogy ott voltak ahol nem kellene lenniük, és ott nem voltak ahol kellett volna lenniük. A képen látható személyekhez hasonló "veszélyes bűnőzőket" zaklatják, de a valódi bűnözőket meg sem merik szólítani.”
 • 7. szocdem 2010. november 22. 14:58
  „Egyébként láttam az akciót szeméylesen is....

  tök oylan vol mint egy ócska sci-fiben vagy egy háborús, lágeres filmben. Tiszta Rhodesia! Az állampogárok itt mind bűnösek, és egész rendőrhadosztályokat vezénylenek ki ellenük, hogy a bűntudatukat erősítsék, és a fegyveres csordák masírozását követelő militáns csőcselék hangját lecsendesítsék...

  Ezt nevezi valaki Európának, és XXI. századnak?? Az rossz könyvet fog! UI ez csak isz. 1934. Szovjetunió....”
 • 6. szocdem 2010. november 22. 14:53
  „3. boy2000 2010.11.22. 08:56
  Nagyon helyes!De nem csak alkalmanként kellene így dolgozniuk!!!!!!Hanem minden nap!!

  Mondjuk én javaslom még, hogy minden állampolgár mögé álljon rendőr. Az egész országban reggel 6-kor legyen mindenkinek ébresztő, a büntetett előéletűek viseljenek bilincset, és fizessenek bírság átalányt mint az autósok (mondjuk levonják a hvai bérükből az esedékes bírságokat, akinek nincs az meg mehet a sittre és bűnöző (esetleg cigánybűnöző) lesz..

  Télleg miylen szép lenne.. Kérdés ki volna a szomszédod? Mert abban a világban amiről Te álmodozol, rajtad kívül talán senki sem élne egy napot sem!”
 • 5. miracle. 2010. november 22. 09:15
  „Hát én egész mást hallottam miért is volt ennyi rendőr felvezényelve Győrbe...
  Csak aztán az nem erre jött, így gondolván a vezírek valamit kell kezdeni a rengeteg pénzen ide ráncigált rendőrrel, no meg jó lenne a költségeket mérsékelni.
  Hát küldjük ki a fiúkat egy kis pénzbehajtásra.
  Aztán hogy a pénzbehajtás közben véletlenül fen akadt 1-2 olyan tag is akik miatt tartjuk a rendőrséget, hát azt meg adjuk el a sajtónak. Annak mindig jó a vízhangja.

  Legalább ezen az egy napon, volt állandó rendőri jelenlét a vasútállomáson?
  Vagy onnan nem lehet nagy pénzeket behajtani ezért továbbra is kerülik a rendőrök?
  Költői kérdés: a sok vidékről felvezényelt rendőr, nem hiányzott valahonnan? Vagy ott nem hiányzott a "Az ünnepekre felkészülés zavartalanságának biztosítása érdekében "”
 • 4. PaPa 2010. november 22. 09:14
  „boy2000-nek igaza van még annyit tennék hozzá, hogy nem csak a körzeti megbízottakat szüntették meg hanem a belvárosi őrsöt amelyik nagyon jól dolgozott csak a kapitány úrnak nem tetszett mert tették a dolgukat.”
 • 3. boy2000 2010. november 22. 08:56
  „Nagyon helyes!De nem csak alkalmanként kellene így dolgozniuk!!!!!!Hanem minden nap!!Este egyetlen rendőrt sem látni semelyik perem kerületben!!!! Az esti műszak miért nem olyan náluk mint másoknál??? Műszak az műszak és nem az őrsön eltöltött üldögélés! Nem a biztonsági övre kéne koncentrálniuk hanem a vadállat gyorshajtókra-este összejött kétes bandákra!!!!! Ezeket nagy ívben kerülik!!! Gyalogos rendőröket nem is látni este!!!!Hozzá vannak nőve az autóhoz!Persze hogy a kocsiból nem látják az eldugottabb részeket ahol gyülekeznek kétesebbnél kétesebb 13-19 éves garázda társaságok!!!! Hol vannak pl. a körzeti megbízottak????Érdekes hogy bácsai rendőrök egész este járják a körzetüket!Mások miért nem?????????? Győr közbiztonsága nem megfelelő!!!!!!!!!!!!!!! Nem a közrendőröket bántom!Hanem azokat a feletteseiket akiknek lehetőségük lenne illetve kötelességük lenne mindezt megvalósítani de de szarnak az egészre!!!! Borkainak is nagy volt a szája választások előtt hogy közbiztonság az lesz!!!! Most nagyon el felejtette!!!!! Kíváncsi lennék ha az ő gyerekét megtámadnák vagy kirabolnák akkor mit lépne!!!???Ameddig nem vele hanem velünk történik addig minden le van szarva!!!!!!”
 • 2. orion1 2010. november 21. 22:23
  „Gyerekek! ha valamire akarjátok vinni, akkor tanuljatok jól, és mindenképpen olyan szakmát válasszatok, hogy el tudjatok helyezkedni egy valamilyen birságoló hatóságnál.”
 • 1. Kftimi 2010. november 21. 22:01
  „nagyon helyes! végre dolgoznak! ezt kell, minden nap!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Más-nap Győrben – partnerség új esélyekkel

Az Esélyek Háza és a United Way Alapítvány közös szervezésében hazai, osztrák és szlovák résztvevőkkel nyitott programsorozatra várták a sérültséggel élők szervezeteit, tagjait szombaton a Győr Plazába.
Tovább olvasom