Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 4°C Még több cikk.

Rácsot festettek a rabok

Már szinte sorban állnak a város intézményei, hogy önkéntes munka elvégzésére hívják a fogvatartottakat.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet "Megbántam, jóvátenném" programja keretében már nyolcszor végeztek társadalmi munkát a városban a rabok. A napokban a Bisinger Óvoda kerítését tisztította, festette le hat elítélt.

– A kerítésrácsról persze a börtön szimbóluma is eszembe jutott, de itt, az óvodánál mégis szabadban vagyok és arra gondolok, hogy a gyerekeknek szépítjük a környezetet. Mielőtt börtönbe kerültem, gyakran végeztem önkéntes munkát, így természetes, hogy most is elvállaltam. Tényleg megbántam a bűnömet, ezzel ezt is kimutathatom – mondta el az egyik fogvatartott. Egy másik elítélt arról beszélt, hogy "nagyon nem szeret" zárt épületben lenni, ezért örült ennek az elfoglaltságnak.

A fogvatartottak a Tarcsay utcai óvoda kerítését festették. Fotó: B. A.
A fogvatartottak a Tarcsay utcai óvoda kerítését festették. Fotó: B. A.

Mihály Attila intézetparancsnok lapunknak elmondta: a programjukról megjelent korábbi Kisalföld-cikkek hatására nagy az igény a rabok önkénteskedésére. A börtönben pedig arra is figyelnek: ez a tevékenység ne csak a munkákban részt vevőket ösztönözze arra, hogy más hozzáállással szemléljék a világot. Például az óvodából – ahol korábban festettek a rabok – elmentek a börtönbe a dolgozók, hogy oklevéllel köszönjék meg a munkát és bemutatták intézményüket. Ez is segít az ezredes szerint abban, hogy ha kiszabadulnak, sikeresen visszailleszkedhessenek a társadalomba. "A helyreállító igazságszolgáltatás európai jó gyakorlatai" című, az Európai Bizottság által támogatott kiadványban ezért a győri börtön is szerepel olyan büntetés-végrehajtási intézetként, amely támogatás nélkül indította el projektjét.

Olvasóink írták

 • 1. szocdem 2010. augusztus 26. 14:12
  „hahahahaha!

  Sikeresen visszailleszkedhessenek a társadalomba???

  Abba ami egy kiló kolbászért életfogytigra is elitélné őket??

  Abba amék nem ad munkát neki a Nokia rabszolgasorán, mert "büntetett előéletű"???

  Ne tessenek már ezzel a sok demagógrégi moszkvai süketséggel jönni, a józan ész már régen mást diktál..

  Szerintem inkább a sok semmirevaló firkásznak megélhetést biztosító nagy "integrálós biznisz" erőltetése és finanszírozása helyett a kiszabadult elitélteknek ingyen útlevelet kellene kapniuk, hogy Ők is el tudjanak majd menekülni a közelgő vég elől, mert legalább ahhoz joguk kéne hogy legyen, hogy éljenek, és életben maradjanak, ha egyébként már nem akarnak megölni vagy bántani senkit..”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Borászok Éjszakája

A mától vasárnapig tartó Győri Borhét, Borlovag- és Gasztronómiai Fesztivál egyik izgalmas eseménye… Tovább olvasom