Kisalföld logö

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 22°C Még több cikk.

Rablási kísérlet Győrben: elkapták a gyanúsítottat - galéria

Alig egy órával a támadás után elfogták azt a férfit, akit a reggeli győri bankrablás elkövetésével gyanúsítanak.

16 óra 1 perc - Az összehangolt rendőri intézkedéseknek és a szabadságon lévő rendőr lélekjelenlétének volt köszönhető, hogy a bankrablástól számított rövid egy órán belül bilincs kattant annak a 35 éves győri férfinek a kezén, aki csütörtökön reggel fegyverrel rabolta ki az OTP Kormos úti fiókját.

A pénzintézetbe reggel kilenc óra előtt ment be egy ismeretlen férfi, fején csuklyával. A pénztárhoz lépett, fegyvert szegezett a banki alkalmazottra, majd a pénz átadására szólította fel. Ennek a pénztáros hölgy eleget tett, néhány százezer forintot átadott a férfi részére, mellyel az elkövető sietve távozott. 

A fiókban több ügyfél mellett a Győri Rendőrkapitányság egyik szolgálaton kívüli kollégája is jelen volt. Szabadsága lévén, a rabló „Bankrablás" felkiáltására kapta fel a fejét, s a villám gyorsan lezajló eseményeket látva, az elkövető nyomába eredt. Az épületből kifutva a parkolón át követte a 35 éves győri férfit, aki autójába ugrott, majd nagy gázt adva, a Pápai út irányába hajtott el.

Az eseményekről azonnal értesítette a kapitányság ügyeletét, ahol pontos és gyors tájékoztatást követően megadta a menekülő útvonalának és járművének koordinátáit (paramétereit). Információja alapján a győri és megyei kollégák azonnal lezárták a város útjait, ellenőrző átengedő pontokat állítottak fel.

A szűrő és kutató munka eredményeként az elkövetéstől számított fél órán belül a nyomozók és járőrök vezetője négy próbaidős rendőrrel kopogtatott a férfi győri, Szabolcska úti lakásának ajtaján. A szüleivel élő elkövető, csak többszöri felszólításukat követően nyitotta ki az ajtót.

A házkutatásnál hiánytalanul került elő a bankból elrabolt pénz, és a rendőrök lefoglalták az időközben felderített és közelben lévő rejtekhelyéül szolgáló garázsban a férfi rablásnál használt autóját, fegyverét és az általa viselt ruhát.

Az elkövető végül beismerő vallomást tett, aki nem volt ismeretlen a megyei nyomozók előtt, több évvel korábban szintén követett már el fegyveres rablást.

Ellene a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya fegyveres rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt indított eljárást, cselekményéért akár 15 évig terjedő szabadságvesztésre is számíthat.  
 
11 óra 28 perc - Egy szabadságon lévő rendőr segített a gyanúsított elfogásában, aki a rabláskor az OTP-fiókban tartózkodott.  

10 óra 39 perc - Kálmán Gabriella tájékoztatása szerint a férfi a fejét kapucnival, az arcát maszkkal eltakarva lépett be kevéssel reggel kilenc óra után a Kormos István utcai OTP-fiókba, és fegyverrel fenyegetőzve követelt pénzt, majd az átadott összeggel távozott.

A feltételezett támadó lakásában házkutatás kezdődött, a férfit a megyei rendőr-főkapitányság munkatársai hallgatják ki - tette hozzá a sajtóügyeletes.

A kisalfold.hu információja szerint a férfit a rablás helyszínén fogták el a rendőrök.

10 óra 3 perc - Portálunk információ szerint a rendőrség a helyszínen elfogta a gyanúsítottat.

Korábban:

Egy fegyveres megkísérelt kirabolni egy OTP-bankfiókot csütörtök reggel Győrben - közölte a megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

A Kormos utcai bankfiókba belépő férfi fenyegetőzve követelt pénzt; hogy kapott-e, arról egyelőre nem tudott nyilatkozni Kálmán Gabriella.

Olvasóink írták

54 hozzászólás
 • 54. Tündenéne 2011. szeptember 12. 14:15
  „Elemér, tudjuk, ott a kerítés is kolbászból van...”
 • 53. elemér 2011. szeptember 11. 12:27
  „Bank az külön pénzt használl direkt ilyesmire ami számozva van. Ezt adják átt a bankrablónak. Ámerikában nagyobb a tapasztalat.”
 • 52. elemér 2011. szeptember 11. 08:00
  „Rendörségnek elösször is a bünözökre kellene koncentrállni és nemkell mindenhol ottlenni. Ott kell lenni, ahol gyakori a bünözés. Egyébként ezzel már Ámerikában sikeressen foglalkoztak. Karrier bünözöket hosszu idöre becsukták. Ez a egyedüli eredményes megoldás. Saját kocsijával ment rabolni ez a lángész. Szerencsére volt annyi esze ott egy rendörnek hogy kifutott és ezt megfigyelte, mert az átlag ember ott ilyesmit nemtud. Manapság nemkell futkozni, mert készitenek egy képet és felrakják youtube és facebookra. Ezért nem is használlják saját kocsijukat az okosabb bünözök.”
 • 51. tonybacsi 2011. szeptember 10. 07:05
  „48-hoz:
  Látom leszakadt a sufni,tető,log a deszka!!!”
 • 50. Rézangyal 2011. szeptember 09. 18:44
  „Gratula a rendőröknek!”
 • 49. Tündenéne 2011. szeptember 09. 14:22
  „Rendőrök, nem mindenki szid titeket. A tesóm is rendőr, én is tudom, hogy mikor, mit, mennyit... mennyiért csinál.
  Felháborító és döbbenetes dolgokat mesél néha, de ő is szereti a hivatását.
  Sok olyan rendőr kéne, aki nem csak az egyenruha miatt lett rendőr.

  Egyébként ez is egy olyan van kalapja/nincs kalapja dolog: ha ott a rendőr valahol, akkor "mit akarnak a ... fakabátok" stb., ha nincs ott, akkor meg "hol vannak, biztos melegszenek a jó kis irodában". Semmi se jó sose.”
 • 48. pappe 2011. szeptember 09. 13:22
  „47-hez: "fegyverre volt pénze" Nos - mint ahogyan 8-as hozzászólásomban jó előre jeleztem - nem éles fegyver volt, hanem mint a mai (írott) Kisalföldben is olvasható volt: gáz-riasztópisztoly! Ezt egyébként bárki engedély nélkül megvásárolhatja fegyver- vagy vadászboltokban. 18 év felett persze. Használtan, kéz alatt (pl. Vatera) pár ezer forintért is hozzá lehet jutni bárkinek. Ennyi.”
 • 47. tonybacsi 2011. szeptember 09. 12:42
  „A mocskosnak,fegyverre volt pénze,csak kenyérre nem jutott neki.”
 • 46. jagelló 2011. szeptember 09. 09:31
  „igor07 igazad van!
  Effektíve tényleg képtelenek vagyunk mindenhol ott lenni, de ha vmi bcs eljut hozzánk, elindulunk benne, annak a végén ott leszünk a még megmaradt törvény erejével! Én erre törekszem, mert naívan még hiszem azt, hogy jót teszek, amikor ezeknek a mocskoknak elintézem az ingyen szállást a kóterban! 37 kollégám nevével élve vállalom a munka sarát, ami egyre több, és egyre durvábban csapódik le nálunk, de mindazonáltal annyit mondanék még minden szidalmazó, kifigurázó<moderálva>, hogy éljen át legalább egyszer egy ilyen hasonló szitut, mint ez a bankos téma, s akkor talán előpattan vmi kevés parányi "vészjelző IQ az adrenalinnal" ami elgondolkodtatja őket arról, hogy mi a jó oldalon állunk!”
 • 45. igor07 2011. szeptember 09. 08:09
  „Itt csak szerintem azok szidják a rendőröket akiknek volt már velük dolguk! Így fejezik ki nem tetszésüket! Szerintem jól csinálják munkájukat de mégsem kéne ilyen kijelentéseket tenni "MI MINDENHOL OTT LESZÜNK" ez olyan mint ha egy kőműves azt mondaná egy házra hogy egy hónap múlva kész ,mikor tudja hogy 3 hónap kell! Sajnos annyira elsokasodtak az ilyen bűncselekmények hogy ők se lehetnek ott mindenhol! És csak egyre több lesz!!”
 • 44. pancser 2011. szeptember 09. 08:08
  „37.-hez! Nem mindenkitől kaptok szidalmakat, például tőlem biztosan nem. Gratulálok a gyors, eredményes akcióért, a szolgálaton kívüli és a többiek is kitüntetést érdemelnek. Hanem a börtönben még senki nem javult meg, nem is fog.”
 • 43. pappe 2011. szeptember 09. 07:55
  „A rendőr, továbbá korábban a csendőr, még korábban a pandúr sohasem volt a foglalkozási népszerűségi lista elején. Aki ilyen hivatást választ, annak ezzel tisztában kell lennie és nem érdemes a sértődöttet játszani pár negatívabb hangvételű komment miatt... Szvsz persze.”
 • 42. drKotász 2011. szeptember 08. 22:49
  „Úgy látom sok sajnálónak elkerülte a figyelmét, hogy ennek a szegény rablónak , nem ez volt az első fegyveres rablása.”
 • 41. Túrabakancs 2011. szeptember 08. 22:28
  „Rendőrvagyokszidjatok+jagelló!
  Ne törődjetek a szidalmazókkal, a normálisabbja nem ellenetek van!
  Igaz, ha a közlekedési bírságok sokszor igazságosak lennének, akkor a megítélé-
  setek is jobb volna , meg aztán a bírságok nagysága sokszor nem is rajtatok, hanem
  a hatályos törvényeken múlik. Ez a probléma mindenképpen nálatok csapódik le, ez
  ellen nem nagyon lehet mit tenni. Akit meg már megbüntettetek, tőlük ne várjatok
  együttérzést és gratulációt, ugyanis az emberi psziché így működik. 2006-óta romlott
  nagyon a megítélésetek, de ez egy bonyolult ügy, ennél is a politika a fő ludas.”
 • 40. kaucsukcsuka 2011. szeptember 08. 22:02
  „grat a rendőröknek. akik most is csak bírálni tudják őket kíváncsi lennék ha az ő otthonukba betörve, fegyverrel fenyegetve kinek a segítségére várnának.
  én is ostorozom őket ha indokolatlanul az utakon hagyott korlátozó táblák árnyékában trafiznak, amikor nagy ívben tesznek a tilosban parkoló terepjárókra, de lássuk be ma igazán jól "szerepeltek"”
 • 39. Star-Spangled 2011. szeptember 08. 21:04
  „#34 Ez fegyveres rablas volt! Nem ertem ,hogy a "biztonsagi or" miert nem lotte le!
  Hajra rendorok!!!!!”
 • 38. dudi1977 2011. szeptember 08. 21:00
  „Ne haragudjatok! Volt egy bűncselekmény, ártatlan emberek fejéhez fogtak fegyvert, és ezen viccelődünk.

  Szégyellje magát, az aki ezt "pénzszerzési módszerbek", vagy "elfogadható dolognak" tartja!
  Azoknak azt kívánom, hogy éljék át...

  Maximális tisztelet, és őszinte elismerés a szabadságon lévő, és munkáját kiemelkedően végző rendőrnek, és óriási köszönet. Nem szeretném átélni ügyintézőként az itt tapasztalt dolgokat, mert feldolgozni is nehéz az ott dolgozóknak. Becsüljük meg a segítőkész embereket!”
 • 37. Rendőrvagyokszidjatok 2011. szeptember 08. 19:56
  „Mekkora! Elfog a rendőrség végre egy rablót fél órán belül és most is csak szidalmakat kapunk. Az a helyzet, hogy nem a félelmetes fizetésem miatt szerettem csinálni ezt a munkát sosem. Segiteni próbálok az embereknek, és ha ez sikerül feltöltődök, de amikor csak szidnak, vagy azt mondják amit tettem kevés (amiről nem tehetek) akkor elgondolkodom, de mindennap újrakezdem, hátha normálisabbak lesznek az emberek. Persze a birságok, feljelentések összege a mai nehéz időkben valóban aránytalannak tűnik. De hány embert elengedtem figyelmeztetéssel, cserébe köszönettel, igéretekkel hogy ebből tanultak, többet ilyet nem tesznek, de legközelebb ugyanazok az emberek ismét csak csalódást keltettek. Szóval nagyon gondolkodom akarom-e még ezt csinálni, és sajnos sok más kolléga is. A gyalogos és kerékpáros rendőr valóban jó ötlet lenne, de sajnos felgyorsult a világ, sok helyre csak nagyon megkésve lehetne odaérni, pedig valóban jó ha a rendőr és a lakók között van kapcsolat, talán a megitélésünk is változhatna.”
 • 36. Juzek 2011. szeptember 08. 18:02
  „A rablónak mi vesztenivalója van? Nem régen jött ki a könyvtárból és jönnek a hideg idők.
  Étel, ital, TV van , fűtenek rájuk, csak győzzük fizetni.
  A nénike, meg megfagy a télen ÉHEN és nem szól senkinek. Eszébe se jut máséhoz nyúlni.
  Vissza a halálbüntetést és a kényszermunkát!!!!”
 • 35. jagelló 2011. szeptember 08. 17:49
  „Na ezért tartunk itt!
  Szídni azt tudtok civilek!
  Ennyi az IQ szintetek, baromira beleláttok a dolgokba!
  A rosszat könnyű hánytorgatni a jó az meg elmúlt!
  Más világot élünk ti múltban élő népek!
  A ti agresszív világotokat éljük!
  A lényeg mégis az, hogy mi ott leszünk mindennek a végén is!”
54 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Biztonságérzetet növelnék, forrásokra pályáznának

A rendőrség felmérést végez (többek közt) a győri kistérség településein élő, 65 évesnél idősebbek… Tovább olvasom