Kisalföld logö

2017. 05. 29. hétfő - Magdolna 13°C | 27°C Még több cikk.

Rabkórházban a ˝harakiris˝ rabló

A győri kórházban folytatták le a hivatalos eljárást, s döntöttek a beledi benzinkútrablással gyanúsított fiatal férfi előzetes letartóztatásáról hétfőn.

A magát hasba szúró gyanúsítottat a tököli rabkórházba szállították, addig a rendőrök folyamatosan őrizték, hozzátartozói sem látogathatták meg. A benzinkút természetesen újra üzemel, de nem ez volt itt az első bűneset, amely szintén rendőri hajszával végződött.

Nyomozati érdekre hivatkozva nem szólaltathattuk meg a pénteken a beledi benzinkutat kirabló, majd magát – a rendőrségi üldözést követően – hasba szúró fiatalembert, akit tegnap kora este szállítottak el a győri Petz-kórházból a tököli rabkórházba. Az elkövetéssel gyanúsított férfi orvosi szempontból jól van, hihetetlen szerencsének köszönhető, hogy bár mélyen magába döfte a kést, egyetlen szervet és a beleit sem sebesítette meg, így gyakorlatilag ˝csak˝ hasi feltáró műtétre volt szükség.

Kezelés várja a rácsok mögött: Mentők szállították hétfőn Tökölre a magát hasba szúró férfit, akinek előzetes letartóztatását szintén hétfőn rendelte el a bíróság. Fotó: Krizsán Csaba
Kezelés várja a rácsok mögött: Mentők szállították hétfőn Tökölre a magát hasba szúró férfit, akinek előzetes letartóztatását szintén hétfőn rendelte el a bíróság. Fotó: Krizsán Csaba

– A hétvégén kihallgatta a rendőrség, hétfőn pedig ügyész és bíró is érkezett Sopronból Győrbe, hogy a rendőri felügyelettel őrzött kórteremben lefolytassák az előzetes letartóztatáshoz szükséges hivatalos eljárást. A bíróság döntött tehát az előzetes fogva tartás elrendeléséről, de mert a gyanúsított egészségi állapota még nem engedi meg a szokásos büntetés-végrehajtási intézeti elhelyezést, ezért előbb a tököli rabkórházba szállították a férfit.

Kórházi tartózkodása alatt senki sem látogathatta meg. Így a családja sem, akikről a helybeliek annyit mondtak el: összetartó közösségként ismerik őket. Az apa halála után négy gyermekét egyedül nevelte fel az édesanya, a nagyobbak (a lányok) már korábban elhagyták a családi fészket, s bizony nagy szükség volt a legkisebb fiú (a benzinkútrablást elkövető fiatalember) fizetésére. Idővel azonban ő is önálló életet kezdett. Volt tehát munkája a fiúnak – egészen péntekig, amikor meggondolatlan tettét elkövette. A fegyveres rablásért kiszabható büntetési tétel öttől tíz évig terjed.

Nem ez volt az első eset

A benzinkút már pénteken újra üzemelt, nem állt meg tehát az élet a rablást követően. Tudni kell azért, hogy nem ez volt az első eset: korábban cseh autósok próbáltak meg fizetés nélkül elhajtani, abból az esetből is rendőri üldözés lett, de nem végződött olyan drámaian, mint a mostani.

Olvasóink írták

 • 8. Gizike 2010. július 07. 21:40
  „Pffffffffff............... Szánalmas”
 • 7. fióka 2010. július 07. 09:35
  „gondolom adtak neki egy szikét,hogy ennyi ésszel meg is műtheted magad:)”
 • 6. nightfall 2010. július 07. 06:35
  „A női zseka meg integet mint egy celeb..
  há mivan itt ?”
 • 5. nightfall 2010. július 07. 06:34
  „4.
  Nem fér be az autoba,nemcsak a mérete miatt, hanem autot sem tudna vezetni !
  olyan x lábai vannak mint a fürészbak !
  Még a végén fék helyett a kuplungra lépne :D”
 • 4. gamergabor 2010. július 06. 22:49
  „3. neszójjá az az ember tökéletes traffipaxra :D”
 • 3. nightfall 2010. július 06. 19:27
  „Hát aza "Fizikailag alkalmas" rendőr ott a háttérben ?”
 • 2. StarDust 2010. július 06. 18:49
  „Még a munkanélküliség (pedig neki éppen volt munkája), sem jogosít fel senkit arra, hogy megfenyegetve egy másik ember életét, pénzt raboljon, és tönkretegyen valamit, amiért egy másik ember éveken keresztül dolgozott. Ha mindenki így tenne, amikor szorult anyagi helyzetbe kerülne, akkor még mocsokabb lenne ez a világ. Meg is érdemli azt az 5-10 évet, ami ezért a tettért jár! Ott majd nem kell az albérleti díjért rabolni, kiveszi majd azt a dolgozó emberek zsebéből állam bácsi!

  Utógondolatként talán még annyit: Felfigyelhetne már az apeh arra az undorító féregre, aki a srác főbérlője volt. Mindenki bolondnak nézi, közben meg éli világát abból a sok pénzből, amit albérleti díj címen másoktól elszed azokért a lyukakért, amiben télen még fűtés se nagyon van. Talán a falu (bocs. város) bolondja mégsem olyan hülye, mint amilyennek mutatja magát?”
 • 1. kelin 2010. július 06. 13:32
  „5-10 év nem semmi! Lesz ideje gondolkodni az biztos!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ökolábnyomblogot indítottak győri egyetemisták

Ökolábnyomblogot indítottak győri egyetemisták, akik annak kiszámítására vállalkoztak, mekkora… Tovább olvasom