Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

Pro Urbe: áldozni kell az utakra

A Pro Urbe Egyesület módosító indítványt nyújt be Győr 2006-os költségvetési koncepciójához.

Tavaly és idén Győr annyit se költött az utakra, hogy megőrizhesse korábbi nem túl jó állapotukat. A Pro Urbe Egyesület a megyeszékhely mai közgyűlésén módosító indítványt nyújt majd be Győr 2006-os költségvetési koncepciójához.

Tavaly és idén tovább romlott a győri utak állapota, miután nem költött eleget felújításukra a város, Győr jövő évi költségvetési koncepciójából kitűnik, hogy 2006-ban ebben nem várható érdemi változás, holott a győri utak állapota már elérte használóinak tűrési határát.
A Pro Urbe Egyesület ezért módosító indítványt nyújt majd be az önkormányzat mai ülésén, melyen Győr jövő évi költségvetési koncepciója is napirendre kerül.

Az egyesület tegnap tartott sajtótájékoztatóján Bárány István és Szabó Jenő önkormányzati képviselők, az egyesület elnökségi tagjai a tervezett indítványukat azzal indokolták, hogy a megyeszékhelyen tervezett nagyszabású útfejlesztések, közlekedési beruházások nem ellensúlyozzák azt, hogy milyen állapotban vannak a lakóutcák útfelületei, s hogy korszerűsítésre szorul egyes városrészek, így például Kisbácsa utcáinak vízelvezetése.

Győrnek jövőre várhatóan kevesebb pénzből kell gazdálkodnia, már ismert ugyanis, hogy csökkennek bizonyos normatívák, nő majd az elvonás és növelni kell a központi tartalékképzést. A Pro Urbe véleménye szerint a város alultervezte jövő évi bevételeit. Az idegenforgalmi adóbevételt például harmincmillióra, miközben idén szeptember végéig negyvennégymillió folyt be ezen a címen, hasonlóképpen alultervezte az iparűzési adó várható bevételét. Hatmilliárdra, miközben idén az első háromnegyed évben ez a bevétel megközelítette az 5,8 milliárd forintot.

z egyesület véleménye szerint Győr útjai állapotának javítására mindenképpen áldozni kell, ennek látszani kell a költségvetési tervben, hogy az útjavításokat lehetőleg jövő tavasszal el lehessen kezdeni. A Pro Urbe véleménye szerint a diáksportra és az amatőr labdarúgásra is el kellene különíteni a városnak pénzt. Az amatőr labdarúgásra már csak azért is, mert az idén er re a célra egyáltalán nem áldozott a város, pedig Győrött 6–10 olyan amatőr labdarúgó-egyesület van, amelyek az utánpótlás-nevelés bázisaiként is fontos szerepet tölthetnek be.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győr igazi fürdőváros lehetne

A győri önkormányzat a nemrégiben elkészült rendezési tervhez elemzést készíttetett arról, Győr hogyan válhatna fürdővárossá. Ehhez az alap-a 2003 októberében átadott Rába Quelle Gyógy-, Termál- és Élményfürdővel- már adott, de számos beruházás még megvalósításra vár. 7,2 milliárd forintból- kemping, sétány, sétálóutca, parkolók, mélygarázsok és két hotel építésével letrejöhetne a terv. Tovább olvasom