Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Petz kórház: júniusban kezdődhet az építkezés?

A héten lezárul a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház fejlesztésének kivitelezésére kiírt közbeszerzés versenytárgyalása.

Mikor startolhat a Petz-kórház milliárdos fejlesztése Győrben?>>
A meghosszabbított közbeszerzési eljárás "utolsó pillanatait éljük" – közölte Tamás László János, aki reménykedik abban, hogy a pénteki határidőig megszületik az eredmény, így júniusban kezdődhet az építkezés. Ellenkező esetben új közbeszerzési eljárást kellene indítani – tette hozzá.

"Az infrastruktúrafejlesztés a Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban mint egészségpólusban" című projekt kivitelezőjének kiválasztására indított közbeszerzési eljárás során egyetlen érvényes ajánlat érkezett, ám a benyújtó - a Strabag és az MML Kft. alkotta - S+K 2011 Konzorcium a rendelkezésre álló nettó 6,6 milliárd forintnál 780 millióval magasabb összegű ajánlatot tett.

Az önkormányzat ezt követően - a beruházás mielőbbi megkezdése érdekében - hirdetmény nélküli tárgyalásos közbeszerzési eljárást indított, amelynek keretében az előző eljárás egyetlen érvényes ajánlatot adó ajánlattevőjét hívták fel ajánlattételre. A közbeszerzési eljárás jogalapját mind az ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. (mint közreműködő szervezet), mind a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Közbeszerzési Felügyeleti Főosztálya jóváhagyta, és a Közbeszerzési Döntőbizottság sem emelt kifogást. A szerződést az eredményhirdetéstől számított tizenötödik napon köthetik meg.

Út a 21. századba: a Petz-kórház fejlesztése a látványterveken.
Út a 21. századba: a Petz-kórház fejlesztése a látványterveken. Fotó: kisalfold.hu archívum


A kórház honlapján olvasható tájékoztatás szerint a projekt lényegi eleme a kórházi telephelyek összevonása. Az intézmény két fő telephelye közül a Zrínyi utcaiban megszűnik a betegellátás, az ottani funkciók - jelentős infrastruktúrafejlesztéssel - átkerülnek a Vasvári Pál utcai telephelyre, ahol jelenleg is a betegellátás nagyobb része működik. Az új, 460 ágyas hotelépületben orvosszakmai egységek kapnak helyet. Több osztály épületgépészeti, építészeti rekonstrukciója is megvalósulhat a projekt keretében, a tetőn pedig helikopter-leszállóhely létesülhet.

A megyei önkormányzat két héttel ezelőtti tájékoztatása szerint a tárgyalások a megfelelő ajánlati ár elérésére irányulnak.

Olvasóink írták

 • 17. Pikulics 2011. május 14. 20:29
  „Nem ártana a Petzben néhány WC-t és zuhanyozót felujittani, a többieket fertötleniteni és kitakaritani. (Igy csak a folyamatos betegutánpótlás van biztositva az ujrafertözések által).
  Méla undor az egész.
  És ez lenne Európa?
  És "Megyei Oktató Kórház?"
  Pfuj disznók!”
 • 16. annobon 2011. május 10. 08:41
  „Amikor a Zrínyi épült a 30-as évek elején, még az volt a "kórház a város szélén"! Mára meg a város közepén, jó helyen van, hatalmas és spekulatív telekárakkal és épületekkel, szóval valaki szemet vetett rá. Ahogyan már írta is valamelyik előttem szóló... Ennyi.”
 • 15. Valaki 2011. május 10. 08:08
  „Tök jó!
  És a már meglévő wécéket mikor takarítják ki?”
 • 14. zsukov 2011. május 09. 22:52
  „moderálva> a zrinyi uton talán még levegö is van meg az a sok pénz amit belement gondolom ezt tudatni kéne az adófizetkkel mert itt megin kurva sok pénz fg szublmálni !!!!!!!!!”
 • 13. nane 2011. május 09. 21:39
  „iq elsőnek te költözz be az új pszichiátriára,aztán ott akroprenálódhatsz.”
 • 12. lacivélemény 2011. május 09. 20:38
  „Kedves iq !
  Úgy látszik kicsit túladagóltad a nyuktatókat....sebaj, legalább addig sem irogatsz butaságokat.... legfeljebb zagyvaságokat.”
 • 11. iq 2011. május 09. 19:23
  „Kedves lacivélemény!10. ajálnám nekedis hasonlókat ,mert a mai világban tudod az akropenálós és a trantonelánis helyzet ez diktálná ,de mivel ilyen párját rikíto véleményt "fogalmaztál" azt javslom hogy tanulmányozd az idegen szavak szótárát és meg érted mit is irtam ,mert a tertomban le van irva a kórház története tehát a keblomenát meg értése segitene neked az ekobelikus és az etrobetikus vilában jó gyurást!!! gretenbeszter§§§”
 • 10. lacivélemény 2011. május 09. 18:27
  „Kedves iq

  Vegyél be valami nyuktatót...a neved nem nagyon passzól rád.

  Megsúgom neked ez a kórház felújítás még fletóék idején kezdődött(az un. zászlóshajó program egyik eleme)...de neked mindegy csak hőbölöni tudj...a magad fajtának úgysem jó semmi !”
 • 9. iq 2011. május 09. 18:03
  „MIÉRT NEM A ZRINYIT ÚJITJÁK FEL ( VÁLSÁG) KEVESEB PÉNZ,P.L.A PSYCHYÁTRIÁT 20 ÉVE ÚJITOTTÁK FEL ONKOLÓGA UGYSZINTÉN A PSYCHYÁTRIÁT P.L. HANYADIK EMELETRE HELYEZIK TÁN A 6 RA CSODÁS LESZ AKI MÉG NEM DOLGOZOTT PSYCHYÁTRIÁN ANNAK FOGALMA SINCS HOGY AZ MIVEL JÁR, /VAGY DIREKT/? 1928 BAN ÉPÜLT AZ EREDETI ÉPÜLET A FUNKCIÓJÁT KIVÁJÓAN TERVEZTE MEG ÉS OTT A HELYE ÉRTITEK ,LEGALÁB A BETEGEKRE LENNÉNEK FIGYELEMRE!!! DOHÁNYZÓ KÓBORGÓ BETEGEK A HOTELBEN HABÁR SZAKÁCSNAK MIDEGY CSAK A LÓVÉ DÖLJÖN ITT MEGINT A PÉNZ MOTIVÁLT EGYESEKET DE MÁR CSAK 3 ÉV KONYEC FITYUSZ!!!”
 • 8. háté 2011. május 09. 16:57
  „Érdekes idáig sikeresen hatékonyan gyógyított a két kórház.
  Valakik kinézték maguknak a Zrinyi-t és már is elavult lett.
  Semmivel sem lesz közelebb, ami idáig távol volt.”
 • 7. farvik 2011. május 09. 16:45
  „hát ez az. mire kész lesz, nem lesz bele se orvos se nővér.”
 • 6. noboldo 2011. május 09. 15:37
  „És ki <moderálva> fog ott dolgozni?”
 • 5. Bo9903 2011. május 09. 14:56
  „Ezt már nagyon rég meg kellett volna építeni. Ebben az idióta országban minden ilyen lassan megy... vajon miért...
  Amúgy meg tutira le volt ez zsírozva, az emberek nem hülyék. Igen jóóóó lenne már egy új épület, mert a mostani szó szerint le van pukkanva... tényleg és a mostanik meglevő kórházat nem akarják felújítani? Ráférne úgy a 90 %-ára.. minimum..”
 • 4. Infamous 2011. május 09. 14:48
  „fél éve tudta az építőipari szakma, hogy kié lesz a buli, mert fentről jött a parancs...”
 • 3. arrabonem 2011. május 09. 14:44
  „"Út a 21. századba: a Petz-kórház fejlesztése a látványterveken"

  Kár, hogy a látványterv kb. 20 évvel ezelőtti színvonalú. Az meg még nem 21. Remélem a tervek jobbak...”
 • 2. Alina01 2011. május 09. 14:19
  „Hol lesz ez a hotel?”
 • 1. Gab2000 2011. május 09. 14:01
  „na akkor megkezdődött a zsebek kipárnázása a megfelelő pénzkötegekkel.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egészségünk megőrzése programsorozat a győri kórházban Görög Zitával - Videó!

A program képviseletében Görög Zita modell is jelen volt. Kiderült: országunk népegészsége lehangoló. Tovább olvasom