Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 2°C Még több cikk.

Példaértékű együttműködés az Audi, az egyetem és a város között

Átadták az Audi Hungaria Belsőégésű Motorok Tanszék új épületét. Az autógyártó cég, Győr városa és a Széchenyi-egyetem összefogása által megvalósult fejlesztés mintegy 1,2 milliárd forintba került.

A jövő Győrben épül – a város szlogenje többször is elhangzott pénteken a Széchenyi István Egyetemen, ahol egy ünnepélyes gombnyomással adták át az Audi Hungaria Belsőégésű Motorok Tanszék felújított és átépített épületét, s elindították a legújabb technológiát képviselő fékpadot.

Az ünnepélyes gombnyomás pillanata. Példaértékű az együttműködés az Audi, az egyetem és a város között. Fotó: B. A.
Az ünnepélyes gombnyomás pillanata. Példaértékű az együttműködés az Audi, az egyetem és a város között. Fotó: B. A.

A fékpad révén Magyarországon egyedülálló online kopásmérés válik lehetővé. Az nemcsak oktatási célra használható, hanem speciális kutatási és fejlesztési feladatokra is.

A már említett szlogent Szekeres Tamás rektor is használta beszédében, hozzátéve,  ez az ˝épülés˝ folyamatos, tárgya pedig nem pusztán kő és tégla, sokkal inkább a tudás. Az új épület is azt segíti, hogy  korszerű tudású mérnököket képezhessenek és a világ élvonalába tartozó kutatásokat végezhessenek.

Az ˝együttműködés˝ szó ugyancsak sokszor volt hallható a pénteki szónoklatok során. Frank Dreves, az Audi AG termelésért felelős igazgatótanácsi tagja és az Audi Hungaria Motor Kft. felügyelőbizottságának elnöke példaértékűnek nevezte  cége, az egyetem és a város közös munkálkodását. Mint mondta, az Audi saját szlogenje, azaz a haladás technikája jegyében a világ autóiparának technológiai vezető szerepére törekszik. E cél eléréséhez járul hozzá az a tudásmegosztás, ami a három partner között működik.

Thomas Faustmann, az Audi Hungaria ügyvezetésének elnöke elmondta, Magyarországnak munkahelyekre van szüksége, cégének pedig szakképzett munkaerőre. Ezt a két célt hozzák össze itt Győrben és itt, a Széchenyi-egyetemen is.

Borkai Zsolt polgármester azt hangsúlyozta, hogy Győr ezzel újabb lépést tesz afelé, hogy nemcsak Magyarország, hanem Európa egyik innovációs, kulturális és gazdasági központjává váljon – ugyancsak a közös jelmondat jegyében.

Mathias R. Dreyer, a 2007-ben alapított tanszék vezetője mindezekhez hozzátette, az új létesítményben magasabb színvonalon valósulhatnak meg céljaik, azaz a gyakorlatorientált képzés, a szakmán túli képességek fejlesztése és a kétnyelvű munkavégzés elsajátítása.

Olvasóink írták

  • 1. fifikus_fizikus 2011. április 08. 23:26
    „A haladás technikájával a jövő Győrben épül!
    Ez is bizonyítja, hogy mozgásban a tudomány! :-)))”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Statisztákat keresnek az új Asterix-kalandhoz Győrben!

Háttérszereplőket válogatnak az Asterix és Obelix című francia mozi legújabb részéhez április 9-én… Tovább olvasom