Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Pedagógusok az iskolapadban

Az interaktív tábla jó móka a gyerekeknek és kiváló oktatási segédeszköz a pedagógusok kezében. Győr általános és középiskoláiban a tantermek 40 százalékába került a modern berendezésekből, az elmúlt héten 470 pedagógus ült a padokba, hogy ötleteket merítsen az alkalmazáshoz.
A TIOP 1.1.1-07/1. keretében a megyeszékhely önkormányzata közel 700 millió forintot nyert alap- és középfokú oktatási intézményeinek informatikai fejlesztésére. Az Intelligens iskola elnevezésű programban 313 tantermi csomagot – interaktív táblákkal, projektorokkal, notebookkal –, 1715 iskolai számítógépet, 1 szervert, 11 szavazócsomagot, 48 wificsomagot, 19 nagyothalló-, 5 gyengénlátó-, 22 mozgássérült-, valamint 1 vakcsomagot szereztek be. A tantermek 40 százalékát szerelték fel internetkapcsolattal rendelkező interaktív eszközökkel. Újabb fejezetéhez ezen a héten érkezett a program, 470 pedagógus, 9 iskolában, 22 bemutatóórán vehetett részt, hogy ellesse egymástól az alkalmazás fortélyait.

Baráth Lászlóné, az oktatási és kulturális osztály TISZK-csoportvezetője a Kisalföldnek elmondta: a digitális táblák számos kompetenciát fejlesztenek, javul a gyerekek beszédkészsége, fegyelme, problémamegoldó képessége, képi élményekkel gazdagodnak, megtanulnak csapatban dolgozni. Könnyebben kontrollálhatják tudásukat és megismerhetnek olyan megoldásokat, amelyeket hagyományos táblán lehetetlen a tanóra keretein belül ábrázolni. Megtanulnak egyszerre több dologra figyelni, ébren marad az érdeklődésük.

A modern ismeretátadás az oktatási szakemberektől felkészültséget igényel, nem véletlen, hogy volt olyan tanár, aki nyolc órán át készült a bemutatóra. A hétnapos programsorozat során a pedagógusok láthatták egymást munka közben, megismerhették a kollégák által felkutatott kreatív módszereket. A győri pedagógusok 60–70 százaléka már a program előtt találkozott a táblák kínálta lehetőségekkel, 1200 pedagógus kapott képzést és a TISZK is szervezett tanfolyamot számukra.

A szakemberek ezután sem maradnak magukra, a nyolc hónapos uniós projekt zárókonferenciájának tapasztalatain túl továbbképzésekre és folyamatos segítségre számíthatnak a TISZK-csoporttól abban, hogyan, honnan gyűjthetnek jól használható segédanyagokat az interaktív oktatáshoz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ügyfélfogadási rend március 15-e után Győrben

A nemzeti ünnep miatt március 14. és március 19 között változások lesznek a győri polgármesteri… Tovább olvasom