Kisalföld logö

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 13°C | 24°C Még több cikk.

Parkot álmodtak, valóra váltották

Győr - Bármelyik városrész lakói példát vehetnek a révfalui Borostyán és a környékbeli utcákban élőktől: nemcsak felszámolták a környék illegális szemétlerakóját, de egy gyönyörű sport- és szabadidőparkot is kialakítottak a helyén.
Szeméthegyek és parlagfűtenger – ez volt annak a gyönyörű sportpályának a helyén, amit szombaton avattak fel a révfalui Borostyán sétány mellett. Az eredmény – rendezett gyepszőnyeg, sportpályák, padok és pihenőasztalok – teljes mértékben a környéken lakók összefogását dicséri, akik évekig dolgoztak a pihenőparkért.

– Kezdetben próbáltunk egyénileg tenni valamit a rendezetlen területért, de aztán láttuk, hogy egyesületbe tömörülve többre megyünk. A Bálványosi Zöld Sziget Egyesület négy éve 12 taggal indult, ma 140-en vagyunk – mesél a kezdetekről Bognárné dr. Honner Márta, az egyesület elnöke. Hosszas tárgyalások az önkormányzattal, engedélyezési és kiviteli tervek készítése, mindez kezdetben önerőből, a helyi családok kasszájából, majd pályázatok segítségével. A rengeteg szemét elszállítása után feltöltés, füvesítés, parkosítás következett, száz facsemetét és háromszáz cserjét ültettek ki.

A gyerekek minden bizonnyal vigyáznak majd az új sportpályára. Fotó: H. B. E.
A gyerekek minden bizonnyal vigyáznak majd az új sportpályára. Fotó: H. B. E.

Abban, ami most látható az utca végén, 8500 négyzetméteren, hárommillió forint van. Na és persze rengeteg munka.
– Amit lehetett, saját kezűleg, kemény munkával végeztünk el, és voltak cégek is, amelyek segítettek, a focipályát szegélyező fémoszlopokat például ajándékba kaptuk. A park gondozására is összefogtunk, hétvégente akinek ideje van, kijön segíteni, terepet rendezni – mutatja az egyesületi elnök, miközben a pályát ténylegesen felavató gyerekek meccsét figyeli. Ők már ebben nőnek fel: nap mint nap látják az összefogást, a közösség erejét, s valószínűleg nekik már természetes lesz, hogy értékeljék és vigyázzanak arra, ami az övék. Az egyesület kasszája most üres, de az új terv már megszületett: a pihenőpark végébe játszóteret álmodtak, azaz kezdődik az „egész" elölről...

Olvasóink írták

 • 2. adamw 2008. június 16. 23:16
  „szerintem nem nekünk, lakóknak kell példát venni,hogy több park legyen Győrben:D:D
  vagy?
  ok, akkor mostantól szórólapozni fogok, hogy ,,jertek" szántsuk fel a volt gyártelrületeket, parkolókat, leendő bevásárlóközpont telkeket.
  :D:D:D

  tipikus magyar publicisztika.
  szégyellje magát a lakosság,hogy egészségtelen, rosszul iskolázott, nincsen nekik zöldterületük, feszülten élnek...
  keverjük az okot az okozattal:D

  (na ez a ,,magyarellenesség" ,és nem a trianonozás versus anti trianonozás.... , az egy ovis játék...)”
 • 1. matriné 2008. június 16. 12:24
  „Errő, ettől példát vehetnek a többi labdarugdalók is! Sőt még milliókat sem kell bele invesztálni közpénzből! Akár a Revita Tv jöhet közvetiteni! Sőt a soproni focirajongók is nézhetik, példának, mert focizni az nem tudnak pénz nélkül.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Falunap Mezőörsön Bambival

Mezőörs - Főzőverseny, néptáncbemutató, focibajnokság, kézműves vásár, sokféle sütemény, egyszóval… Tovább olvasom