Kisalföld logö

2018. 04. 27. péntek - Zita 8°C | 20°C Még több cikk.

Panelházak újultak meg 220 millió forintból Győrben - videó

Két paneltömb - az Ifjúság krt. 1-11. és 25-35. - energiatakarékossági felújítása készült el Győrben.

A költségek megközelítették a 220 millió forintot, amiből több mint 70 milliót az önkormányzat állt - derült ki tegnap sajtótájékoztatón.

Borkai Zsolt polgármester (Fidesz) elmondta: a panelprogramra a város csaknem kétmilliárd forint támogatást fizetett ki 2001 és 2012 között.

Radnóti Ákos önkormányzati képviselő (Fidesz) kifejtette: 2010 óta ez a negyedik panelátadás a területen.

Elhangzott az is, hogy a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 4,6 milliárd forintos keretet biztosít már korábban beadott, de miniszteri döntéssel még nem bíró pályázatok támogatására.

A győri épületek esetében mintegy 770 milliós állami támogatásra számítanak, amely mellé - kedvező miniszteri döntés esetén - az önkormányzat 560 millió forint támogatást adna.


Videó: Oxygen


Olvasóink írták

 • 6. ccc 2013. május 10. 07:47
  „Örülök, hogy felújításra kerültek,de........ Csak hallomásból: pályázat+EU+Önk támogatás+önerő= listáról kiválasztható kivitelező. Úgy hallottam, ha nem a listáról választanak kivitelezőt, akkor simán az önerő is elég lenne, mert a listás annyival dolgozik drágábban. Ha ez tényleg így van, akkor nagy parasztvakítás. Ja és nem Orbánék találták ki, régebben is így volt. Ez nem változtat a tényen: jó dolog, hogy felújították.”
 • 5. dagobert 2013. május 10. 05:29
  „azért kiváncsi lennék mennyit vett ez ki az ott lakók zsebéből havonta?”
 • 4. Gőcze_László 2013. május 09. 21:25
  „A varjak kárognak, meg akik utánozzák azokat.
  Nem lenne nagy baj, ha meg is értenék a csípőből tüzelők az olvasottakat! Ugyan hol, melyik sorban vagy éppen köztük rejtettem el a nehezményezésemet a felújítás tényével szemben?
  Ugyanis - csak emlékeztetőül - arról írtam, hogy az egyik 6 lépcsőházas épület csaknem készen volt 2011. késő őszén, így az átadás és a híradás csaknem másfél évet késett. (Már az egy éves garanciális javítások is megtörténtek.)
  A lényeget meg a végére hagytam, bár úgy látszik hiába, az sem maradt meg a tekervényekben. Szóval, a lényeg az, hogy az állam "elfelejtette" a hozájárulását az OTP felé rendezni, és ezért meg kellett hosszabbítani a hitelszerződést.”
 • 3. hellboy780917 2013. május 09. 20:03
  „jah, énis pont erre gondoltam a házszámok láttán, hoyg már rég elkészültek...”
 • 2. kurcil 2013. május 09. 19:59
  „Gőcze úr károghat ismét, aztán kész lett nem ? ez a lényeg és szerintem szép lett uram atyám hogy néztek ki régen ezek a házak...

  Károgni lehet, de a Gőcze féle hozzászólóknak minden jobb volt régen, szerencse, hoy kevés ilyen van és a többség örül, ha megszépül vmi...”
 • 1. Gőcze_László 2013. május 09. 19:38
  „Ó, alig másfél évet késtek a híradással az egyik épület kapcsán. Az ugyanis már 2011. késő őszén csaknem egészen elkészült.
  Mindenesetre azt is hozzá lehetett volna tenni a közlendőkhöz, hogy az állami támogatás összege nem érkezett meg és ez megkövetelte az OTP-vel kötött hitelszerződés meghosszabbítását. És hány ilyen lehet még?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Névadó ünnepség a Győrújbaráti Művelődési Házban pénteken

A Győrújbaráti Művelődési Házat Dr. Timaffy László Művelődési Otthon és Faluháznak fogják hívni, a… Tovább olvasom