Kisalföld logö

2016. 12. 02. péntek - Melinda, Vivien 0°C | 6°C

Pályáztak: napkollektorokat szerelhetnek középületekre

Megújuló energiaforrások hasznosítására és bemutatására nyert a Téti Kistérség Sokoróaljai Önkormányzatainak Többcélú Társulása a szlovákiai Tőkési-ág kistérség szervezetével együtt pályázati támogatást, összesen mintegy 180 millió forintot az Európai Regionális Fejlesztési Alap keretéből.

A téti térségnek jutó összeg mintegy 79 millió forint.

A pénzből napkollektorokat szerelhetnek fel több önkormányzati épületre, a felpéci óvodára, a gyarmati sportcsarnokra, a győrszemerei óvodára és főzőkonyhára, a kajárpéci iskolára, a sobori szociális konyhára, a sokorópátkai óvodára, a tényői iskolára, sportcsarnokra és öltözőre, a téti óvodára, konyhára és futballpálya-öltözőre.

A határon átnyúló együttműködésnek köszönhetően a Téten található kistérségi irodaház napkollektora pedig egyben bemutatóközpontként szolgál, ahol a környék civil szervezetei, cégei, lakosai – a gyerekek is – megismerhetik a megújuló energiaforrások alkalmazását – ez a szemléletformálást biztosítja.

Emellett a környezetvédelmet szolgáló beruházás előnye az energia-megtakarítás, így a középületek magas fenntartási költségei csökkenthetők.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lányok is fociznak a gönyűi Széchenyi-iskolában

A gönyűi Széchenyi István Általános Iskola 4 összefüggő épületegységből áll. Az intézményben jelenleg 225 diák tanul. Tovább olvasom