Kisalföld logö

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Osztálytalálkozó Áder János köztársasági elnökkel a Révaiban - fotó

Harmincöt éves osztálytalálkozóját tartotta az egykori 12. D. a győri Révai-gimnáziumban. A találkozón felidézte a régi szép emlékeket Áder János, Magyarország köztársasági elnöke is.
Az 1977-ben végzett révais osztály szombati találkozóját Magyarország köztársasági elnöke is megtisztelte jelenlétével.

Úgy tudjuk, Áder János azért is örömmel jött el és üdvözölte volt osztálytársait, mert az öt évvel ezelőtti, harmincéves találkozón nem tudott részt venni brüsszeli EP-képviselői munkája miatt, s akkor levélben köszöntötte a társakat.

Áder János arról is beszélt, milyen lelki dilemmákat okozott neki a felkérés

"Úgy gondolom, mindenki számára örökérvényű élmény marad a harmincöt éves osztálytalálkozónk, hisz végig remek hangulatban elevenítettük fel a közös diákéveket, s Jánossal is találkozhattunk.

Mindenki három percben mesélte el, mi történt vele az utóbbi öt évben. Természetesen Jánosnak közösen több időt szavaztunk meg, hisz az egész osztályt érdekelte, hogyan lett köztársasági elnök egykori osztálytársunkból.

Elsősorban arról beszélt, milyen lelki dilemmákat okozott neki a felkérés, mivel be szerette volna fejezni a brüsszeli munkáját, illetve azzal is tisztában van, hogy a családja mostantól jóval többet szerepel a nyilvánosság előtt.

János ugyanolyan közvetlen ember benyomását keltette, mint anno, úgy érzem, e téren semmit nem változott" - mondta a kisalfold.hu-nak Somorjai László, Áder János volt osztálytársa.


Áder János egykori osztálytársaival a 35 éves osztálytalálkozón Győrben - kattintson a nagyobb képért!
Áder János egykori osztálytársaival a 35 éves osztálytalálkozón Győrben - kattintson a nagyobb képért!


"Szombaton is eszünkbe ötlött, hogy a káptalandombi menzára menet milyen sokat nevettünk anno"

"Áder János a gimnáziumi évek alatt jó kiállású, határozott diák volt az órákon. Emellett a sportban is kitűnt, nagyszerűen kézilabdázott.

Talán kevesen tudják róla, hogy kiváló humorérzéke van; szombaton eszünkbe jutott, hogy a káptalandombi menzára menet milyen sokat nevettünk anno" - folytatta Somorjai László.

Aki hozzátette: "számomra nem volt szimpatikus János 2002-2006 közötti parlamenti ciklusban történt szerepvállalása. Akkor ugyanis ő volt a Fidesz `megmondó embere´, aki mindig keményen fogalmazott - kiegészítve mérgesnek tűnő tekintetével.

Annál kellemesebb meglepetés volt számomra a beiktatásakor elhangzott, jól felépített beszéde, amelyben méltányolta embertársait - ami tőlünk nyugatra általános viselkedési norma - és a korábbi köztársasági elnököket".

A köztársasági őrezred biztonsági szempontból feltérképezte a Révait

"A Révai-gimnázium évről évre sok osztálytalálkozónak ad helyet, ami pompás érzés, hisz volt diákjaink kötődnek alma materükhöz.

Ismert emberek - elsősorban a gazdasági, műszaki és orvosi szférából - viszonylag gyakran megfordulnak az osztálytalálkozókon, de arra még nem volt példa, hogy köztársasági őrezred napokkal a találkozó előtt megkeressen, s biztonsági szempontból az iskola feltérképezésére kérjen.

Áder Jánosnak sok sikert és kitartást kívánok a köztársaság elnöki mandátuma alatt" - közölte érdeklődésünkre Horváth Péter, a Révai-gimnázium igazgatója.

A Kisalföld megkereste a köztársasági elnöki hivatal sajtóosztályát, ahol arról tájékoztattak bennünket, hogy amennyiben teheti, Áder János legközelebb is boldogan részt vesz volt révais osztályának találkozóján, de nyilatkozni nem kíván ez ügyben.

A következő győri osztálytalálkozó öt év múlva a negyvenéves lesz, s ezzel szinte egyidőben jár le Áder János köztársasági elnöki hivatalának ötéves mandátuma - vagyis beszélnivaló 2017-ben is biztosan akad.

Olvasóink írták

34 hozzászólás
12
 • 34. elemér 2012. június 09. 10:53
  „Nem ismerem Áder Jánost, de szerintem neki annyi köze van a köztársasági elnökséghez, mint egy csöszerelönek. Kivánok sok sikert. Én ilyen osztálytalálkozásokra nemsokat adok. Manapság minden nap lehet találkozni és megtalálni régi ismerösöket; Facebook, youtube, twitter, kugli. Azért az nemárt ha tisztában vagyunk a privát beállitásokkal.
  Én is voltam már osztálytalálkozón. http://tinyurl.com/6u8hom3”
 • 33. Zoltan_76 2012. június 06. 22:35
  „Az, hogy Áder Jánosnak és a humorérzéknek köze van egymáshoz, na, ez tényleg hírértékű, bár szerintem kacsa :)”
 • 32. bali00004 2012. június 06. 13:13
  „majd kiderül, mennyire jó fej! ha alá ír majd pár olyan törvényt, ami nektek se tetszik.:-) bár ezek szerint, az eddigi kormánnyal mindenki elégedett, mert most végre a "jó fej" srác került oda. de ha már ennyire "jó fej", miért nem ő lett akkor az első? a Fideszen belül ő csak csere pados volt eddig. akár hogy is nézzük. a plusz 3évért került oda. semmi másért. korban már ő is benne van. ezt a ciklust letudja, még ha le is anyázzák párszor. és? nyugdíj, és hawai:-) nem fog ő idegeskedni pár év múlva. kisétál a politikából, és még rosszul se jár. sima menet neki. öreg ő már bohócnak. mi rossz történhet még vele?:-)”
 • 31. Plakátmagány 2012. június 06. 08:06
  „Akkor is ellenőrizte a szavazatokat a diákdiri-választáson?”
 • 30. gall 2012. június 05. 22:51
  „Áder János jó fej,ez igy igaz.No,és szerencsére végetért az mszp-szdsz rabló-ámokfutása is már.”
 • 29. csapdlecsacsi 2012. június 05. 21:41
  „juzek!

  Te el olvastad amit írtam vagy csak úgy jött belőled? Én tényeket írtam és nem fikáztam, reménykedem...Akkor most lemegyek a szintedre: jobb volt neked a sertéstelepen (és nekünk is jobb lenne, ha ott maradhattál volna...) Még egy rendes jókívánságot sem tudtál a szeretett vezérednek kívánni, mert "2-3 év eredményes ciklus" az nem a teljes ciklus. Buta vagy.”
 • 28. Cloeon_dipterum 2012. június 05. 21:09
  „27. GabeszI 2012.06.05. 20:54
  Remélem, Ön többet tesz majd és egy stadionnal is megajándékozza a várost.”
 • 27. GabeszI 2012. június 05. 20:54
  „Sok sikert kívánok Áder Jánosnak. Legyen jó elnöke az országnak! A szülővárosáért viszont sajnos tényleg semmit sem tett. Még hogy stadion Csornán, út sincs!”
 • 26. zakarias3 2012. június 05. 19:52
  „Jövőre pedig stadiont fogunk építeni csornára!”
 • 25. mir 2012. június 05. 19:27
  „Juzek

  Ez még nem menti palika ámokfutását és csalását. Aki most ugye alkotmányba foglalva kapja meg a százmillióit.”
 • 24. okda 2012. június 05. 19:25
  „Fidesz ide, Fidesz oda, azért büszkék lehetünk arra, mi Győr környékiek és főleg a Rábaköziek, hogy közülünk választottak Köztársasági Elnököt. Áder úr ráadásul igazi úriember, annak ellenére , hogy a Fidesz alapító tagja. Ezért még egyszer hálásak lehetünk a Sorsnak.”
 • 23. bojtár 2012. június 05. 19:04
  „22.egon1 2012.06.05. 18:30
  ámen:)”
 • 22. egon1 2012. június 05. 18:30
  „Dr Lang.!
  Ha te doktor vagy -én professzor ! Ha Káder jánosbol jó elnök lesz-engem szentté avatnak !
  Káder semmivel nem különb mintaz országtönkretevő társai !
  Az egyik kutya-másik eb,attól még egy alomból valók !”
 • 21. Juzek 2012. június 05. 17:19
  „Ami a lényeg: Áder János Köztársasági Elnöknek pedig Sok sikert és min. 2-3 éves eredményes ciklust kívánok.”
 • 20. Juzek 2012. június 05. 17:07
  „19. csapdlecsacsi
  Te Úgy vagy aljas, ahogy vagy ezzel a degenerált véleményeddel együtt! Én dolgoztam a Gönc papa birtokán, ill. Kísérleti Sertéstelepén-Ladánybenén- amit a Horn kormány ideje alatt (előtt) ajándékoztak neki.
  A lényege a kísérleti gazdaságnak, hogy nem lehet veszteséges, mert mint tudjuk állami-még MSZP-SZDSZ kormányzás- dotálta-orrba szájba az ilyen fal gazdaságokat. Ja, még valamit: Az adófizetők pénzéből-a tiétekből-fizettek mint a köles!
  A pénzt Őkelme is szerette, nem számított honnan jött.”
 • 19. csapdlecsacsi 2012. június 05. 14:20
  „DrLang:
  A Köztársasági elnöknek nem funkciója/feladata a tekintélyparancsolás. Gönczről lehet negatív véleményt mondani, de ő tényleg tett a kommunisták ellen (ezért el is ítélték), alkotott valamit a civil életében (ld. könyv fordításai) és szerették az emberek. Nem azért szerették, mert kijelentette magáról, hogy ő "a zemberek embere"...
  Ádert és Schmittet meg odarakta a haverjuk. Ádernél SP annyival volt jobb előéletű, hogy neki is voltak civil eredményei (és nem mindet lopta). Ennek ellenére Áderből többet nézek ki. A remény hal meg utoljára...”
 • 18. Kftimi 2012. június 05. 14:19
  „Kedves 14, én nem ezt érzem a szavaidban.”
 • 17. Dr.Lang 2012. június 05. 14:07
  „Szerintem az eddigi legjobb elnok lesz Ader. Alapos, okos, jogilag kepzett. Mindenesetre Goncz papanal tobb tekintelyt parancsol.”
 • 16. bojtár 2012. június 05. 14:03
  „elnézve a képeket ahogy most alakul a politikai ámokfutás a képről bárki lehetne a köztársasági elnök:)”
 • 15. Mankapunka 2012. június 05. 13:59
  „Goldmund

  Maga Chuck Norris volt az ofője.”
34 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Graffitiverseny a Győri Nemzeti Színházban

Bajnokságot rendez graffitiseknek a Győri Nemzeti Színház: a várhatóan sokakat vonzó versengéssel a… Tovább olvasom