Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Őszi nagytakarítás az utak mentén

Győr-Moson-Sopron - Több mint kétszáz köbméternyi szemetet szedtek össze önkéntesek megyénkben az utak mentén tegnap. A Magyar Közút Kht. negyedszer szervezett országos akciót, mert a felügyeletébe tartozó úthálózat mentén a hulladék folyamatosan „újratermelődik".
Főképpen általános iskolások gyűjtötték a szemetet tegnap az utak mentén, akárcsak a Közút kht. előző nagytakarítási akciói alkalmával, ezért is szervezték ezúttal a hulladékgyűjtést hétköznapra. Megyénkben összesen 216 köbméter hulladékot szedtek fel 67 helyszínen az önkéntesek, a diákok mellett nyugdíjasklubok, faluszépítő egyesületek, vadásztársaságok tagjai.

Győrzámolyon is általános iskolások és nevelőik szedték fel az út szélén elhagyott, természetet csúfító hulladékot. Fotó: B. A.
Győrzámolyon is általános iskolások és nevelőik szedték fel az út szélén elhagyott, természetet csúfító hulladékot. Fotó: B. A.

Szabó Bernát, a kht. észak-dunántúli regionális főmérnökségének osztályvezetője azt is elmondta: főképpen műanyag palackok, más csomagolóanyagok kerültek a zsákokba, de háztartási lom, megunt kanapé, építési törmelék is csúfítja az utak mentét. Ugyan a mostani adatok is azt mutatják, hogy a szeméttől ezeken a helyeken, főképpen a parkolókban sajnos szívesen megválnak az emberek, így a hulladékkupacok újratermelődnek, de az osztályvezető szerint mégis érdemes akcióikat megtartani. Úgy véli ugyanis, hogy azok a gyerekek, akik részt vesznek nagytakarításaikban, dolgoztak már mások hanyagsága, felelőtlensége miatt, felnőttként jobban ügyelnek környezetük védelmére.

Olvasóink írták

  • 2. kekec 2008. október 16. 15:58
    „Jó, akkor erre sincs szükség! Maradjon mindenki otthon és nézze tévét!”
  • 1. matriné 2008. október 15. 07:56
    „Gyermek munka Magyarország! Régen "Úttörő" munka volt ma játékos rabszolga munka a gyerekekkel gyempáért!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyolcvanöt diófát vágtak ki egy kerékpárút miatt

Győr-Moson-Sopron - Mosonmagyaróvár és Rajka között kerékpárutat építenek. A Mosonmagyaróvár… Tovább olvasom