Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

`Összefoltozták´ a Megyeháza előtti teret - videó

A Megyeháza előtti tér minden igényt kielégítő átépítésére nem jutott pénz, de a felújítást követően a terület legalább nem balesetveszélyes. Fotók.Mint arról portálunk hírt adott, a Megyeháza előtti tér felújítási munkálatai június elején kezdődtek el.

Az elmúlt két hónap során a szakemberek elvégezték 430 térkő cseréjét, kitisztították a vízelvezető rendszert, illetve 150 négyzetméteren kiigazították az elmozdult lapokat és a kövek közötti hézagokat is kijavították.


Nézze meg, hogy sikerült a Megyeháza előtti tér felújítása - videó: Cseh Róbert.


Fekete Dávid: "a tér mostantól nem balesetveszélyes"

"A Megye ház előtti tér burkolatát 1990-ben rakták le, azóta a mostani volt az első felújítás.


Ilyen csúnyán töredezett volt a Megyeháza előtti tér a felújítás előtt - kép: Cseh Róbert.
Ilyen csúnyán töredezett volt a Megyeháza előtti tér a felújítás előtt - kép: Cseh Róbert.


Noha a tér teljes átépítésére nem kerülhetett sor műszaki és anyagi okokból, a fő célunk megvalósult, vagyis a tér ne legyen balesetveszélyes, s esztétikailag rendezettebb, gondozottabb terület benyomását keltse.

A felújítás költsége 7,5 millió forintba került" - mondta Fekete Dávid (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő.

A kisalfold.hu kérdésére, miszerint az idei esztendőben várhatóak-e még útjavítási munkálatok a belvárosban, Fekete Dávid úgy válaszolt: "a Virágpiac melletti útburkolat felújítása jelenleg is zajlik, s ezen kívül több belvárosi utcában a járdák rendbetételét tervezzük, de konkrétumokat e téren egyelőre nem tudok mondani".


Most már legalább nem akadálypályára emlékeztet a Megyeháza előtti tér - fotók: Cseh Róbert.

Több körülmény is bonyolította a felújítási munkát 

A felújítást több nem várt esemény is nehezítette: egyrészt a szokásosnál csapadékosabb júliusi időjárás, másrészt a feltételezettnél jobban elhasználódott vízelvezető rendszer a mélygarázs födémje felett megrekedt sós lét nem vezette el.

Ezen kívül a látszólag ép kövek alja a födém és a burkolat között pangó sós víz miatt elmállott, s ennek következtében mozgatás hatására egész lapok estek szét, s ezért a tervezettnél kevesebb követ sikerült épségben átrakni.

"Amilyen egyszerűnek tűnt a felújítási munka, olyan bonyolulttá vált. Kiderült ugyanis, hogy amilyen köveket 21 éve lerakták, olyan típust már nem forgalmaznak.

Végül, sikerült ezt a problémát is áthidalni: közel 450 darab az eredetihez hasonló követ öntettünk betonból" - közölte Szabó Dezső, a kivitelező Magyar Aszfalt Kft. képviseletében.

A nagyobb viharok azért vízfoltokat hagyhatnak a téren

"Bár kiadósabb esők után a tér egyes részein foltokban maradhat víz, ettől függetlenül az új és régi köveket amennyire lehetett, sikerült jól egymás mellé illeszteni" - tette hozzá Stanitz Tamás, a Győri Útkezelő Szervezet megbízott intézményvezető helyettese.

Olvasóink írták

 • 17. mir 2011. augusztus 11. 18:43
  „11

  Azért mert az általad felsoroltakat az átkosban építették az otp kivételével de akkor már mindegy volt hogy mit építenek abba a ronda környezetbe. Igenis el kellene dozerolni a megyeházát a panelokkal együtt a belvárosban ahogyan berlinben is tették.”
 • 16. MRIA 2011. augusztus 10. 21:29
  „Engem az árvíz jobban érdekelne:D Miért nincs megoldás mi van a családokkal akik ott élnek?”
 • 15. kisem 2011. augusztus 10. 20:20
  „Fekete Dávid és a másik két nyilatkozó magyarázza a megmagyarázhatatlant.
  Ha csak egy városházi hozzáértő illetékes kinézett az ablakon, akkor láthatta, hogy mi módon zajlott az út túloldalán a burkolat felújítás, amely alapján meg kellett volna tagadni a jelzett ellenérték kifizetését. De nem volt senki, úgy látszik, senki nem ért hozzá, csak a vakításhoz.
  Ha módom lenne rá, könnyűszerrel bebizonyítanám, hogy egyrészt nem az ütemezésnek megfelelően végezték a munkát, másrészt az előirányzott feladat mennyiségnek csak a töredékét végezték el, haramadrészt, hogy végtelenül nagyvonalú volt a munkák mennyiségi elszámolása, a teljesítésiigazolás kiadása, az előirányzattal azonos összeg kifizetése.
  És még mielőtt valaki jönne az egyösszegű átalányáras szerződéssel, jelzem, hogy el nem végzett munkáért fizetség még az átalányáras munka esetében sem jár. Ez a hanyag kezelés.”
 • 14. Stewe 2011. augusztus 10. 17:44
  „Ekkora rablást, és még le is merik írni... Annak idején a Kálóczy tér felújítása volt 18 ! millió 2008 ban, pedig már akkor tudvalévő volt hogy az 1/3 a el lesz bontva a híd miatt... Az akkori komszol minimálbéres dolgozói csinálták végig a felújítást. Lett egy két cserje, felszórták kaviccsal a sétányokat, meg gatyába rázták a padokat. 18 milla...
  A Városház téri bohóckodásrol ne is beszéljünk, a Széchenyi térről meg pláne, hovatovább a parkolóházakig. Csak nagyban érdemes itt játszani ....”
 • 13. embertelen 2011. augusztus 10. 17:31
  „9. pirosász Köszönjük értékes, szinvonalas hozzászólásodat. Látszik, hogy nem vagy győri! " Balogjóska" idejében nem volt divat az öntömjénezés, ami most a fideszt jellemzi. A Megyeháza elött a fidesz még semmit soha semmit sem csinált, csak ezt a förmedvényt, de erre is büszke! Röhej és az is röhej, hogy vannak emberek, akiket ezzel el lehet kápráztatni!”
 • 12. goldboy 2011. augusztus 10. 12:47
  „1500+450 nagyvonalúan, legyen 2000 térkő. 3750 Ft-ba került egy db megmozgatása. Ez azstán a hatékony munka...
  Győr, én így szeretlek. Kiváncsi vagyok, a mélygarázs árát hova kell elpazarolni?
  Tényleg, a tér alatt nem lehetne nagyobb, több szintes? Vagy ez nem jó, mivel szem előtt van, és jól megközelíthető, elérhető? Éljen Borkai! Éljen Győr!”
 • 11. eger 2011. augusztus 10. 09:34
  „5-nek: Miért pont a Megyeháza nem tetszik? A 10 emeletes panelek sem kevésbé roncsolják a történelmi városképet, de az OTP épülete sem odaillő a feltárt bástya mellé. Akkor mindent le kell rombolni? Inkább az engedélyezéseknél kellene nagyobb körültekintéssel eljárni.”
 • 10. kisem 2011. augusztus 10. 07:41
  „egetverő lódítás, amit a képviselő úr állít.
  Már semmin nem lehet csodálkozni, ha a téren elvégzett, felújításnak nevezett pepecselés 7,5 MFt-ba került. Ennyi volt a teljes felújítás előirányzata. Abba beletartozott 450 lap cseréje és 1500 db átépítése. Ezzel szemben ajánlom szíves figyelmükbe ezt: http://www.kisalfold.hu/forum/belvaros/1000041/2003909/?action=kifejt
  Az átrakásból gyakorlatilag semmi nem valósult meg, a vízelvezető rendszerhez hozzá sem nyúltak, s maradt még jó pár repedezett járólap az eredeti helyén. De az előirányzott összeg kifizetve.
  Nos, ez egyrészt a szemfényvesztés, másrészt a hűtlen kezelés megtestesülése.”
 • 9. pirosász 2011. augusztus 10. 07:02
  „A Balogjóska idejében ennek a cikknek a cime a következő lett volna,:Európai minőségi burkolatot kapott a megyeháza elötti tér!”
 • 8. mir 2011. augusztus 09. 19:42
  „7

  New York? :)) Tényleg nagyszerű párhuzam. És New Yorknak is a történelmi belvárosában éktelenkednek az üvegépületek? Ha van egyáltalán történelmi belvárosa”
 • 7. pappe 2011. augusztus 09. 17:50
  „Annyira azért nem rossz a két "monstrum" szvsz. Például New Yorkban is egymás mellett vannak a régi irodaházak és a modern felhőkarcolók. Attól még nem kell mindent lerombolni. A turisták meg általában úgyis a Megyeház térről fényképezik a Városházát és nem a Városház térről a Megyeházát! Kapisch?”
 • 6. McFly 2011. augusztus 09. 17:22
  „Fekete Dávid: "A Megye ház előtti tér burkolatát 1990-ben rakták le, azóta a mostani volt az első felújítás."

  Nem a mostani volt az első felújítás.

  Tessék: http://www.nyugatmagyar.hu/gyori_hirek/tovabb_repedezik_a_szechenyi_ter/1135430/

  Vagy a nyugatmagyar.hu vagy Fekete úr állít valótlant. Döntse el mindenki mit/kit tart hitelesnek ez után.”
 • 5. Lestate 2011. augusztus 09. 14:55
  „sztefanosz,

  Nagyon egyetértünk, és ezt nem csak a saját nevembe írom, hanem mindenkiében, akivel valaha is szóba került a téma, mindenki így gondolja.”
 • 4. sztefanosz 2011. augusztus 09. 13:32
  „Remélem, hamarosan eltüntetik magát a Megyeházát és egy, a környezetbe jobban beleillő teret/parkot terveznek helyére. Elszomorító, hogy ez a kolosszus, hogyan roncsolja a városképet, főleg a városházával szemben.
  Persze pénz kell hozzá, azt aláírom, hogy elköltöztessék onnét az irodákat, intézményeket egy másik épületbe stb...Viszont tény, hogy az az épület nem oda illő (és még szépen fogalmaztam. :)).”
 • 3. mekkmester 2011. augusztus 09. 12:49
  „csúnyának csúnya a tér, de azért jobb lett, mint volt...”
 • 2. Contar 2011. augusztus 09. 11:50
  „Nagyobb vihar még nem biztos, hogy sok csapadékot is jelent! Szerintem!”
 • 1. pappe 2011. augusztus 09. 11:37
  „"A nagyobb viharok azért vízfoltokat hagyhatnak a téren" A nagyobb viharok már csak ilyenek!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aktuális állásajánlatok

Győri kirendeltség és szolgáltató központ (ügyintézés helye: 9024 Győr, Bartók Béla út 2., tel.:… Tovább olvasom