Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Összefogásból lesz Attiláék házára új tető?

Tápszentmiklós - Rendkívüli testületi ülést hívtak össze nemrégiben Tápszentmiklóson, ahol egyetlen napirendi témaként szerepelt: miként tudnának segíteni annak a családnak, akik tartósan beteg kisfiukkal immár életveszélyessé nyilvánított házukban élnek.
A testületi tagok szerint a települést beárnyékolja a negatív hír, ezért próbálnak megnyugtató és mielőbbi megoldást keresni.

Kovács József polgármester úgy tájékoztatott, az írás megjelenését követően késő estébe nyúlóan tanácskoztak arról, mit lehetne tenni, ugyanis a probléma nem egyértelműen tavaly és nem csupán a szalagház hátsó részét érintően keletkezett. A tető komplett cserére szorul.

– A ház szomszédságában lévő óvodából – az omlás-, illetve balesetveszély miatt – át kellett telepítenünk a hintát – nyilatkozta Kovács József. – Ami aggasztó: itt két-háromszázezer forint a felújításra nem elég. Rendkívül sajnáljuk a családot, de valahogyan meg kellene egyezni a szülőkkel, hogy az életveszélyes részben ne maradjon senki. Azt pedig szakemberek véleményére alapozzuk, hogy a szalagház fölött eljárt az idő, bontásra szorul. Mérlegelnünk kellett azt is, hogy mástól, például az iskolásoktól nem vehetjük el ezt a pénzt, pluszpénze, -lakása pedig nincs a falunak.

A hároméves Attila gyógyíthatatlan betegségben szenved, szülei egyelőre nem tudják, miből, hogyan építsék újjá a tetőt. Fotó: Bertleff András
A hároméves Attila gyógyíthatatlan betegségben szenved, szülei egyelőre nem tudják, miből, hogyan építsék újjá a tetőt. Fotó: Bertleff András

A településen gyűjtés indult, de egyelőre csak pár ezer forint gyűlt össze. Pádár László vállalkozóként ajánlotta fel segítségét, konkrétan azt, ha lesz anyag, brigádjával felvonul, kőműves- és ácsmunkával természetesen ingyen segítenének a bajba jutott családon. Gasztonyi László szintén felajánlással élt, így már a héten szakemberek bevonásával felmérték, milyen anyagra lesz szükség, ennek megfelelően döntenek a továbbiakról.

Olvasóink írták

 • 4. reális 2008. szeptember 23. 14:27
  „Csabazs!
  Hogy a falu mire költi a pénzét, talán nem neked kéne megmondanod! Ha ismernéd a családot másképpen beszélnél! Úgyhogy maradj csendben és utald a pénzt! ( cigarettára, plazmaTV-re, körömfestékre, stb)”
 • 3. csabazs 2008. július 23. 07:05
  „Csak egy megjegyzés!
  Ha az "ovóda-programhoz" volt több millió forint, akkor kaparjanak már össze annyit, hogy a beteg gyermek emberhez méltó körülmények között élhessen!
  Egy javaslat: Az önkormányzat vezetői dobják be a közösbe a fizetésük 10%-t!

  Ennyivel én is hozzájárulok a számlaszámon!”
 • 2. mondom 2008. június 21. 15:45
  „Valóban így van, már felmérték mire van szükség. Sőt a Tápszentmiklósi weblapon olvasható az a levél, amellyet a község polgármestere írt a TONDACH cégnek, melyben segítséget kért a család számára. A TONDACH válasza is fenn van a lapon, mely ígéretet tesz a tető cserép szüklégletének ingyenes átadására. Az APEH szakeberei pedig jöjjenek mert számukra is lesz itt munka. Egy család, egy kisgyermek életveszélyben él! Ez az amin változtatni kell.”
 • 1. Tabornok 2008. június 21. 14:24
  „"A településen gyűjtés indult, de egyelőre csak pár ezer forint gyűlt össze. Pádár László vállalkozóként ajánlotta fel segítségét, konkrétan azt, ha lesz anyag, brigádjával felvonul, kőműves- és ácsmunkával természetesen ingyen segítenének a bajba jutott családon. Gasztonyi László szintén felajánlással élt, így már a héten szakemberek bevonásával felmérték, milyen anyagra lesz szükség, ennek megfelelően döntenek a továbbiakról. "
  Csak az APEH meg ne bírságolja Őket adómentes jövedelemszerzés, vagy egyéb címen! A vállalkozóról is kideríthetik, hogy még számlát sem adott, és járulékot sem fizetett a családi segítségben résztvevők után!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Olvasónk szurkoló-szelídítő lett a foci EB-n

Győrújfalu–Bécs - Hipp-hopp, egyhetes bécsi „edzőtáborban" találta magát a győrújfalui… Tovább olvasom