Kisalföld logö

2018. 11. 20. kedd - Jolán 1°C | 5°C Még több cikk.

Országosan egyedülálló: kerékpáros polgárőrség alakult

Győr - Az Arrabona Polgárőr Egyesület szervezetén belül – országosan egyedülálló módon – közlekedési csoport alakult. A csoport a hatékonyabb lakótelepi polgárőrjelenlétet segíti.
A következő időszak fontos feladata, hogy az egyesület – támogatva a rendőrség munkáját – felkészítse a kerékpárosokat és más járművek vezetőit az őszi, téli közlekedési viszonyok változásaira. A tanév idején különös figyelmet fordítanak az oktatási intézmények környezetére a gyerekek biztonsága érdekében.

A kerékpárosok számára nagyon fontos a „látni és látszani" alapelv, amelyre ugyancsak ügyel az egyesület, ezért fokozottan figyelik a világítás és a passzív biztonsági eszközök használatát. Az egyesület segíti az ellopott kerékpárok nyilvántartását és azok felkutatását, de emellett felhívja az emberek figyelmét a biciklik helyes és biztonságos őrzésére, tárolására. Az Arrabona Polgárőr Egyesület elsősorban a lakótelepeken lát el szolgálatot. Mindemellett a városban a tömegközlekedés és a kerékpáros közlekedés népszerűsítését is kiemelten támogatják.

A csoport Nyilas József irányításával, tíz emberrel kezdi meg működését. A megalakulás alkalmával Gangl András, a megyei polgárőr-szövetség elnöke hangsúlyozta: országban is újszerű a kezdeményezés és támogatásáról biztosította az egyesületet, majd átadta a csoport tagjai számára a polgárőrmellényeket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

20 éves a szerecsenyi Idősek Nyugdíjas Klubja

Húsz évvel ezelőtti megalakulását nyugdíjas kulturális és baráti találkozóval ünnepli szeptember… Tovább olvasom