Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 24°C Még több cikk.

Online interjú: Szalay Ádám a Napló főszerkesztője volt a vendégünk!

Pénteken szerkesztőségünk vendége volt Szalay Ádám, a tv2 Naplójának főszerkesztője és a Sikerkód vezető trénere. Olvasóink segítségével több kulisszatitokra fény derült.E-mailen a következő kérdéseket kaptuk eddig olvasóinktól:

- Élete első riportjának a témája mi volt?

Az első mtv-s riportom a kárpótlási jegyekről szólt. Az első TV2-s riportom pedig a lassúsági pipaszívó versenyről. Ez utóbbit sokkal jobban élveztem.

- Melyik Napló-riport a legkedvesebb Ön számára, s melyik az, amelyiket a leginkább elfelejtené?

Az egyik nagy kedvencem az volt amikor találkoztam az Opus együtessel és megkérdezhettem tőlük mit énekelnek, mikor azt halljuk, hogy "Levelet kaptam, life". Mint kiderült halandzsáztak. Amit a legszívesebben elfelejtenék, az egy szegény UFO szakértő átverése volt. Ő azt hitte, hogy földönkívüli objektumot talált. Valójában mi csináltuk a gabonakört egy disznóperzselővel. Erre nem vagyok büszke.

- Ön szerint az új médiatörvény mennyivel befolyásolja az újságírókat, óvatosabban nyúlnak a témákhoz a szerkesztőségek?

A Napló fölött nem tapasztalok politikai nyomást. Inkább azt látom, hogy a nézőket jobban érdekli a zsebre menő közélet, mint a Tisztelt Ház munkája. Ily módon ritka a politikai téma, de például ezen a héten lesz egy. 

- Ha jól tudom, életvezetési tanácsokat is szokott szervezett tréningek keretében. Ha röviden kellene megfogalmazni, Ön szerint mi a boldog élet titka?

A boldogság alapja az emberi kapcsolataink jó minősége. Hogy megtaláljam a mindennapok örömét a munkahelyemen és otthon is. A titok abban rejlik, hogy olyan pozitív jövőképet tervezzünk magunknak, amelyért hajlandóak vagyunk szenvedéllyel dolgozni.

- Sikerkód tréning kapcsán szeretném kérdezni: Ön szerint Magyarországon miért búval-bélelt rengeteg ember? Ha az utóbbi tíz évhez viszonyítunk, akkor lát fejlődést e téren, elindultunk az optimizmus felé vezető úton?

Fejlődést abban látok, hogy az emberek nyitotabbá váltak egy új típusú gondolkodásra. Hálásak ha egy-egy tréningen meg tudjuk mutatni nekik hogyan, milyen módszerekkel indulhatnak el a siker felé. De a pesszimizmus sajnos ma még talán jobban áthatja a hétköznapokat, mint 10 évvel ezelőtt. Ez most nem magyar ügy, világprobléma.   

- Mennyi ideje jut a családjára és a kikapcsolódásra?

Hiszem, hogy mindenkinek annyi szabadideje van, amennyit csinál magának. Én erre mindig odafigyelek. Nem feltétlenül hétvégén vagyok szabad, de minden napba csempészek egy kis meghitt együttlétet a feleségemmel vagy a gyerekeimmel.

- Ha választhatna, kivel szeretne mindenképp riportot készíteni a jövőben? Egy magyar és külföldi névre vagyok kíváncsi. 

Azért nehéz a kérdés, mert a Naplóban mindig hétköznapi hősöket mutatunk, nem feltétlenül a sztárvilág a célpont. Aki most eszembe jut az Paulovits Dénes egy magyar hajóépítő, akit a világ legjobbjai között tartanak számon. Mindig szeretek sikeres magyarokat bemutatni. És ha már itt tartunk akkor a külföldi név Paul Simon a híres énekes, róla kevesen tudják, hogy a papája még Simon Lajosként volt a Magyar Rádió első hegedűse.  

Továbbra is várjuk kérdéseiket az online@kisalfold.hu -ra vagy hozzászólásként.

Olvasóink írták

 • 3. narrator 2011. október 09. 01:35
  „Nagyon szeretjük Szalai Ádámot!
  A Mainz labdarúgóját!”
 • 2. bali00004 2011. október 08. 21:04
  „1. okda
  igazságod van! ez tény. sajnos a közeli képviselők is ennyire tehetnek az ország sorsáról. mindenki Orbánt és Gyurcsányt szidja. de kik is szavazták meg azokat a törvényeket? most lapít mind! pedig őket is elő kellene venni, hogy mit csináltak! a Fidesz kivonult a parlamentből, ha szavazni kellett volna. az MSZP titkosított. ez csak úgy lehetett, hogy az ország "városi/megyei" országos képviselők megszavazták! tehát nekik tudniuk kellett volna mire szavaznak. tudták, és megtették. a fizetésükért! a magyart ezáltal leszarták. ennyit az esküjükről! hogy csak az ország érdekeit fogják nézni a döntéskor!! mit néztek? ezt kellene megkérdezni a helyi képviselőktől! makognának csak. hajrá !”
 • 1. okda 2011. október 07. 17:11
  „Valójában nem tudok elszakadni a gondolattól, minden híres ember a sikereiről beszél vagy ír. Sajnáltatni nem akarom azokat az embereket, akik sohasem kerülnek ilyen helyzetbe, nyílván a _Sors hozza számukra (nekik ez jár) mégis kérdezem a látható és láthatatlan, értetlen világot, mi lenne ha az utca emberével többet foglalkozna a sajtó, akár városi, akár falun élő ? Bizonyára a kormány is elgondolkodna az általuk elmondottakon, vagy még sem ?
  Jön a tél s vele ismét egy nagy gond a fűtés, akik kapnak támogatást kapjanak is, de a falusi ember is éppen úgy fázik mint az, kinek gőz jár a radiátorban, mégsem kap az, akinek az sem, mert még arra sem kerül neki. Fát lopni bűn és erkölcstelen, de saját házában megfagyni ? Lehet, hogy csak gyávaság ?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kukkantson bele a győri vasútmodell kiállításba - videó, fotók

A hétvégén rengeteg terepasztal, ötletes és látványos megoldások várják a kisvonatok szerelmeseit az… Tovább olvasom