Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Önkéntes segítőket képeztek

Nyugat-Dunántúl - A leépítésre kerülőket közvetlenül, már munkahelyükön, lakókörnyezetükben, baráti közösségeikben segítő szakembereket képzett a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ).

A pályatanácsadók a munkahelyüket elvesztőket a munkaerőpiacra visszatérésben, az újrakezdésben segítik, hasznos, aktuális információkkal látják el. Régiónkban e feladatra harmincöt embert készítettek fel, elérhetőségeikről a 96/512-720-as telefonszámon lehet érdeklődni Kránitz Pálnál, az MSZOSZ tisztségviselőjénél. A tanfolyam szervezőjeként lapunknak elmondta: szakszervezeti tagok, önkormányzati dolgozók, a civil szféra képviselői, leépített munkavállalók, munkahelyi személyzetis, családsegítő szakember, nyugdíjas és könyvtáros is részt vett azon. Közvetlen környezetükben, családjukon belül már tudták is használni ismereteiket, s tapasztalataik szerint ilyen személyre szabott segítséget egyre többen igényelnek. A gyors támogatáshoz pedig fontos, hogy lehetőleg már eleve ismerőse legyen a pályatanácsadó a leépítettnek.

A képzés egyik előadója, Vargha Flóra tréner elmondta: kevés cég nyújt elbocsátottjainak speciális programot, pedig azzal a tapasztalatok szerint nyolcvanöt százalékuk újbóli elhelyezkedése biztosítható lenne.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra távol a távoltartástól

Győr - Felnőtt egy generáció, amióta vajúdnak a törvényhozók és a segítőszakma megannyi képviselője,… Tovább olvasom