Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Olvasói SMS: Új árvízkapu a csatornán

Olvasói SMS - Tudja valaki, mit építenek Győrben az Iparcsatorna medrében? Az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság megerősítette a lapunkban már korábban megjelenteket, vagyis hogy az említett területet két projekt is érinti.

Olvasói SMS. Tudja valaki, mit építenek Győrben az Iparcsatorna medrében?

Az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság megerősítette a lapunkban már korábban megjelenteket, vagyis hogy az említett területet két projekt is érinti. Az egyik az Országos Vízügyi Igazgatóság szervezésében történő, árvízvédelmi fejlesztést jelentő "Duna-projekt".

"A régi híd helyén árvízkapu létesül, melynek elkészültét követően (várhatóan 2013 vége) az árvízvédelmi töltések elbonthatóak lesznek.

Az árvízkapuhíd korábbi funkcióját is ellátja, így azon továbbra is lehet majd közlekedni. A jelenlegi mederbetöltés a munkatér kialakítása érdekében történt. A másik a "Mosoni-Duna és Lajta folyó térségi vízgazdálkodási rehabilitáció".

A projekt keretein belül a felhalmozódott iszapot eltávolítják, a partok rendezése és a befolyó csapadék szűrése is megvalósul. A munkálatok befejezésének várható ideje 2014 vége – áll válaszukban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rakparti útépítés: felelőst keresne a Magyar Szocialista Párt

"Ha a mellvéd folytatódott volna, akkor minden valószínűség szerint egy ekkora vízszintemelkedés miatt nem kellett volna lezárni a rakparti utat" - szól a győri MSZP közleménye. Tovább olvasom