Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Olvasói kérdés: zavaró a kocsmazaj

Abdán a Hunyadi utcában hat háztartás többször adott be panaszt az önkormányzathoz a közeli kocsma zaja miatt, ami főleg nyáron okoz nagy kellemetlenségeket.
Komjáti János körjegyző lapunknak elmondta, hogy valóban többször is kaptak bejelentést arról, hogy a presszó zaja esténként zavarja a szomszédságában lakókat. Korábban eljárást is folytattak az ügyben, aminek eredményeként módosíttatták a vendéglátóegység nyitvatartási idejét és megszüntették átjáró jellegét.

A megváltoztatott nyitvatartási idő megszegése miatt egyszer pénzbírságot is kiszabtak a működtetőre. A jegyző többször kiment a helyszínre éjjel, hétvégén is, de általában kevés vendéget talált a kocsmában és nem tapasztalt zajt. Megbeszélte a szomszédokkal, hogy hívják telefonon, amikor zavarja őket a hangoskodás, de mire odaért, a zaj megszűnt. Mint kiderült, attól is függ, hogy mennyire hangosak a vendégek, hogy éppen ki a felszolgáló. A karaokezenés szolgáltatás közben pedig fontos, hogy zárva legyenek az ablakok, az ajtók is. „Többször is egyeztettem a lakókkal és a működtetővel, kértem, hogy vegye figyelembe a szomszédok érdekeit.

A kompromisszumot kellene megtalálniuk. Eljárási lehetőségünk még arra van, hogy zajszintmérést végezzünk, de ehhez eddig nem találtunk olyan időpontot, ami megfelelne a panaszosoknak is" – szögezte le a körjegyző.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rábapatona: falumegújítás elismeréssel

Huszonötmillió forintos beruházás eredményeként integrált közösségi és szolgáltatótérré alakították… Tovább olvasom