Kisalföld logö

2017. 03. 25. szombat - Irén, Irisz 7°C | 12°C Még több cikk.

Nyugdíj-biztosítási adatszolgáltatás (akár) elektronikusan

Győr-Moson-Sopron - Megyénkben több mint 45 ezer foglalkoztatót tartanak nyilván, amely nyugdíj-biztosítási adatszolgáltatásra kötelezett. Eddig 54 százalékuk teljesítette ezt a kötelezettségét a tavalyi adatokra vonatkozóan. A nyugdíj-biztosítási igazgatóságok továbbra is fogadják az adatszolgáltatásokat elektronikusan, lemezen vagy papíron.
A Nyugat-dunántúli Regionális Nyugdíj-biztosítási Igazgatóság lapunkon keresztül is köszöni a régióba tartozó foglalkoztatóknak, társas vállalkozásoknak, egyéni vállalkozóknak, mezőgazdasági őstermelőknek, intézményeknek és más kötelezetteknek, akik a 2007-re vonatkozó nyugdíj-biztosítási adatszolgáltatást a törvényben előírt határidőig, április 30-ig vagy azt követően, de már teljesítették. Azoknak a természetes személyeknek, akik biztosítási kötelezettséggel járó jogviszonyukra tekintettel vagy azzal összefüggésben járulékalapot képező jövedelmet külföldi illetékességű jogi vagy természetes személytől, külföldi illetőségű más személytől szereztek és a felszolgálóknak a borravaló tekintetében a 2007-re vonatkozó nyugdíj-biztosítási adatszolgáltatásukat augusztus 31-ig kell teljesíteniük.

Egyéni és társadalompolitikai érdek, hogy a biztosítottak, a leendő nyugdíjasok szolgálati időre vonatkozó és kereseti adatai a nyugdíjbiztosítás központi elektronikus nyilvántartásába kerüljenek. Ezért az eddigi gyakorlatnak megfelelően a nyilvántartásra kötelezett székhelye, magánszemély esetében a lakóhelye szerint illetékes regionális nyugdíj-biztosítási igazgatóságok továbbra is készséggel fogadják az elmaradt, megkésett adatszolgáltatásokat – áll a közleményben, amit a regionális nyugdíj-biztosítási igazgatóság juttatott el lapunknak. Az adatszolgáltatás teljesítése a jogszabályok szerint nyomtatványon vagy számítógépes program felhasználásával és az ügyfélkapu használatával, e-ügyintézés keretében is lehetséges. Nyomtatványt az illetékes nyugdíj-biztosítási igazgatási szerv térítésmentesen bocsát az adatszolgáltatók rendelkezésére.

Javasolt azonban az adatszolgáltatás megkönnyítése érdekében az elektronikus utat választani. Ennek előnye a „hagyományos" módszerekkel szemben, hogy nem kell egy adatszolgáltatás teljesítéséhez két alkalommal is megjelenni az adatszolgáltató helyen és lehetővé teszi a papírmentes ügyintézést.

A kötelezettségüket elmulasztókat a regionális nyugdíj-biztosítási igazgatóság levélben szólítja fel az adatok benyújtására, azt követően pedig a továbbra sem teljesítőkre mulasztási bírságot ró ki. Érdemes az adatszolgáltatást mielőbb pótolni, a biztosítottak, a leendő nyugdíjasok érdekében is. A regionális nyugdíj-biztosítási igazgatóságot megyénkben Győrben és Sopronban kereshetik fel az érintettek.

Olvasóink írták

  • 1. matriné 2008. július 16. 09:23
    „A pénz bezsebelés az meg nekik! No és azt, hogyan és kik osszák szét a nyugdíjasoknak arról már nem szól a fáma! Az már szinte "Állami titok"! nem is beszélve arról, kit hogyan csapnak be és lopnak meg!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Milyen jeges úton vezetni?

Győrbe érkezett a Magyar Autóklub közlekedésbiztonsági kampánya. A Tesco parkolójában (július 27-ig)… Tovább olvasom