Kisalföld logö

2016. 12. 05. hétfő - Vilma -6°C | 4°C

Nyolc év a győri szatírnak

Nyolc év fegyházbüntetésre ítélte a megyei bíróság a „győri szatír" néven elhíresült fiatalembert, aki hol pénzért, hol csak perverz passzióból támadott meg gyanútlan győri nőket. Az esetek nagy részében fojtogatta is kiszemelt áldozatait.
R. Attilát emberölési kísérlet bűntettével vádolták meg, végül életveszélyt okozó testi sértés és más cselekmények miatt ítélte nyolc év fegyházbüntetésre kedden a megyei bíróság. A „győri szatír" 2001-től majdnem egy éven át tartotta rettegésben a győri nőket, durvasága még a megyei bíróság bűnügyi króni kájában sem számít szokványos nak.

A szőke, vállig érő hajú, huszonéves fiatalember egyébként kettős életet élt: napközben a megyei kórházban szállította a betegeket, s felettesei megkapó jellemzést írtak róla, mivel munkáját jól és pontosan végezte, a betegek iránt kellő empátiával viseltetett. Esténként viszont már a „másik énje" lépett ki a Vasvári Pál utcai kapun, s vadászatra indult. Folytatás a

Az estére szatírrá változó beteghordó, R. Attila tizenhárom kiszemeltje között akadt tizenkilenc és harminchét éves egyaránt, módszere pedig szinte mindig ugyanaz volt: a nőket sokáig követte, hátulról megsimogatta, majd hirtelen elkapta, s megszorította a nyakukat. Ketten eszméletüket vesztették, egy hátulról fellökött nőnek pedig betört a koponyája.

Kétszer boltban is támadott, de nem zsákmányolt sokat

Az egyik ájult sértettnek a táskáját is elvitte, mégis vélhetően nem a nyereségvágy, hanem inkább perverz ösztöne vezérelte, kivéve azt a két esetet, amikor a megtámadott nő bolti eladó volt. Mivel két győri üzletet is kiszemelt, igaz, egyikben sem járt szerencsével. A megkötözött kezű nők nem tudtak „elegendő" bevétellel szolgálni. A sértettek itt is ki voltak téve a győri szatír fogdosásának, fojtogató szenvedélyének, szerencsére komolyabb bajuk nem esett. Nemegyszer előfordult egyébként, hogy egy járókelőt szexuális cselekedetre szólított fel, de erőszakos nemi közösülés soha nem történt.

A főügyészség kitart az emberölési kísérletek vádja mellett

Az ítélet nem jogerős, a vádlott maga sem ismeri el az összes cselekményt, s a főügyészség is kitart amellett, hogy a fojtogatások emberölési kísérletnek minősülnek. A bíróság azonban ezt nem látta megalapozottnak, szerinte R. Attila nyakszorításai nem az élet esetleges kioltására irányultak, így csak életveszélyt idéztek vagy idézhettek volna elő. Dr. Köszler Ferenc tanácsa egyébként négy sértett esetében felmentette R. Attilát. Három ízben nem látta bizonyítottnak, hogy ő volt az elkövető, egyben pedig kereken kimondta: más támadta meg a sértettet.

A stopper szerint legalább egyszer más volt a kapucnis támadó

A bíróság ezt a helyszíni szemle során állapította meg: dr. Köszler Ferenc és az ülnökök stopperrel mérték a másodperceket a Batthyány térnél, vizsgálva a vallomásokban felvázolt események időbeliségét. Eszerint nem R. Attila volt a Czuczor Gergely utca felől haladó hölgy támadója, ő ugyanis a színház melletti éjjel-nappalinál üldögélt.

Ez viszont azt jelenti, hogy néhány utcával arrébb, ugyanabban az időben járkált egy másik férfi is, ő is kapucnit viselt, a sértett hátsóját megtapogatta, nyakát hátulról szorongatni kezdte, majd R. Attila jól ismert szófordulataival próbálta szexuális cselekedetre bírni... Mindenesetre meghökkentő az egybeesés. Akkor vagy a stopper tévedett, vagy valaki olyan férfi van még szabadlábon, akinek rács mögött volna a helye.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem egyperces a késés az egyesen

Szeptembertől összevonták az 1-es és a 3-as járatot, így egy busszal el lehet jutni Marcalváros… Tovább olvasom