Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Nyílt nap a 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezrednél - videós programajánló

Haditechnikai eszközök bemutatója, kézigránát célbadobás és Jet Fly repülőgép szimulátor is szerepel a szombati programban.

A rendezvény programja

09.00. Megnyitó, ünnepélyes zászlófelvonás
10.00. Győr-Moson-Sopron Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet műveleti csoportjának bemutatója
11.00. Készenléti Rendőrség Lovas és Kutyás Szolgálati Osztály kutyás alegységének bemutatója
13.00. MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred (az MH EUFOR Kontingens 12. váltásában szolgálatot teljesítő állományának) bemutatója
14.30. Technikai eszközök látványos elvonulása


A rendezvény teljes ideje alatt 9.00-15.00.:

• haditechnikai eszközök bemutatója
• rakétaindító-szimulátor
• kézigránát célbadobás
• Jet Fly repülőgép szimulátor
• fegyverzeti anyagok bemutatója
• paintball-airsoft lövészet és verseny
• ugrálóvár
• makettkiállítás és vásár
• az alakulat katonái által épített alternatív hajtású járművek bemutatója
• Judo bemutató
• filmvetítés éleslövészetekről, külszolgálatról
• csapatmúzeum, emlékszobák bemutatása
• Zrínyi Média könyvvására
• Honvédszakszervezet és Nyugdíjpénztár tájékoztatója
• toborzás
• büfé
Az augusztusban esedékes lengyelországi légvédelmi rakéta éleslövészetre készülő 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred május 11-én, szombaton immár 11. alkalommal tárja ki a likócsi laktanya kapuit Győr város és a régió érdeklődő közönsége előtt.

A szervezők a – több mint egy évtizedes múltra visszatekintő – rendezvényen színes és tartalmas programokkal várják a látogatókat egész nap.

Sokan csak a rendkívüli hóhelyzet, vagy árvíz okozta katasztrófahelyzet-kezelésben való helytállás kapcsán értesülnek a híradásokból a győri katonák tevékenységéről, áldozatvállalásáról, egyébként pedig nem tudják mivel is foglalkoznak a skarlátpiros barettsapkás honvédek. Érthető tehát, hogy nagyon fontos a Magyar Honvédség egyetlen légvédelmi rakéta fegyvernemi alakulata számára, hogy legalább évente egyszer megmutassa magát a civil lakosságnak.

Szerencsére a Laktanyai Nyílt Nap esetében a honvédségi szándék és a társadalmi igény keresztezi egymást, hiszen évek óta ezrek élnek a nem mindennapi lehetőséggel, hogy – egy a hétköznapok során szigorúan őrzött katonai objektumba bejutva – betekintést nyerjenek a katonák életébe, testközelből ismerkedjenek meg a rendszeresített haditechnikai eszközökkel, valamint, hogy információkat szerezzenek a győri alakulat rendeltetésével, feladataival, munkatevékenységével kapcsolatban.

A szervezők minden évben különös gondot fordítanak arra, hogy kicsik és nagyok, gyerekek és szüleik egyaránt jól érezzék magukat, és megtalálják a számukra leginkább hívogató elemet a programok sorából. Ennek megfelelően ugyanúgy várja ugrálóvár illetve makettkiállítás a látogatókat, mint rakétaindító-szimulátor, vagy paintball-airsoft lövészet.

Az idei rendezvény különlegessége, hogy az – ezred bázisán felkészített, alapvetően győri katonákból álló – MH EUFOR Kontingens 12. váltásának lövészszázada egy akciódús bemutatóval készül. Az egyesített balkáni hadszíntéri műveletek tartalék erejeként 2013. január elseje óta szolgáló magyar kontingens egy tömegkezelési gyakorlattal fogja demonstrálni műveleti képességeit.

 
Videó: Oxygen


Azoknak az óvodásoknak, alsó-felsőtagozatos diákoknak, középiskolásoknak, akik e hétvégi időponton kívül csoportjukkal, osztályukkal is szeretnék bebarangolni a likócsi bázist, az alakulat a – június 3-7. között megrendezésre kerülő – „Nyitott Kapuk Hete" nevű rendezvény keretében biztosít lehetőséget a vakációt megelőző tanórák hasznos eltöltésére. A pedagógusok május 21-ig jelezhetik részvételi szándékukat a népszerű eseményen, melyen a győri alakulat kísérőket biztosítva mutatkozik be a kíváncsi nebulóknak.

Május 11-én, szombaton pedig bárki előtt nyitva áll a laktanya, hiszen a 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred mindenkit szeretettel vár 11. Nyílt Napján.

A nagyobb méretért kattintson a képre!
A nagyobb méretért kattintson a képre!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Madarak és fák napja a megyében is - programok

A madarak és fák napján, pénteken a megye több pontján szervez rendezvényeket a Kisalföldi… Tovább olvasom