Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Nyárnyitó koncert Győrben: útlezárások, változó buszmenetrend

A szombati koncert után a hazajutást az önkormányzat ingyenes éjszakai járatokkal segíti.

A rendőrség ideiglenes forgalomkorlátozást rendel el június 14-én 00:00 óra és június 15-én 04:30 óra közötti időben a Szent István úton a Munkácsy út és a Teleki László, a Jókai úton az Árpád út és a Szent István út, az Aradi Vértanuk útján a Révai út és a Szent István út közötti szakaszán.

A forgalomkorlátozás ideje alatt a lezárt útszakaszra mindennemű járművel behajtani tilos, kivéve június 14-én 00:00 óra – 20:00 óra közötti időszakot, amikor a Szent István úton a Jókai út és Aradi Vértanuk út közötti szakaszán, valamint az Aradi Vértanuk úton a Révai út és Szent István út közötti szakaszán a menetrend szerint közlekedő helyi járatú autóbuszok közlekedhetnek (esőnap esetén a zárás június 15-én 00:00 órától június 16-án 04:30 óráig terjed).

2014. június 14-én a következő forgalmi változások várhatók Győr helyi autóbusz-közlekedésében:

I-es ütem: 2014. június 14-én, szombaton 00.00 óra és 20.00 óra között: a Szent István út Baross Gábor híd és Aradi vértanúk útja közötti szakasza lezárásra kerül (a Baross Gábor híd felújítási munkálatok miatt nem járható)

A Révai Miklós utcából induló járatok a Szent István úton keresztülhaladva az Aradi vértanúk útja – Árpád út – Teleki László utca útvonalon közlekednek és térnek vissza eredeti útvonalukra.

A 2, 5, 7, 12, 22, 22B, 30, 30A, 31, 38 jelzésű járatok a Városháza megállóhely helyett az Aradi vértanúk útja, Megyeháza megállóhelyen állnak meg.
A 7, 9A, 11, 14, 14B, 19A jelzésű járatok a Virágpiac, Újváros, Sziget, Pinnyéd, Sárás és Bácsa irányába a Teleki László utca – Bajcsy-Zsilinszky út – Aradi vértanúk útja útvonalon közlekednek. Nem érintik az Aradi vértanúk útja, Megyeháza megállóhelyet, de a Bajcsy-Zsilinszky út (CITY-) megállóhelyen megállnak.

Az 1, 1A, 8, 9A, 11, 11A, 14, 14B, 17, 17B, 19A, CITY jelzésű járatok a városközpont irányába a Jókai utca – Szent István út – Honvéd liget – Aradi vértanúk útja – Árpád út – Teleki László utca útvonalon közlekednek. Ezek az autóbuszjáratok (*) az Aradi vértanúk útja, Megyeháza megállóhelyen nem állnak meg, illetve a Baross Gábor híd, belvárosi hídfő megállóhelyet nem érintik.

II-es ütem: 2014. június 14-én, szombaton 20.00 órától üzemzárásig: a Szent István út Nádor aluljáró és Munkácsy Mihály utca közötti szakasza teljes szélességében lezárásra kerül, a Bajcsy-Zsilinszky út és az Árpád út – mint terelőútvonal – az autóbuszok részére nem használható

A helyi autóbuszjáratok módosított útvonalon közlekednek. A Révai Miklós utca megállóhelyről nem indulnak és nem érkeznek autóbuszjáratok, ennek megfelelően a Városháza és a Gárdonyi Géza utca megállóhelyek sem üzemelnek.

Az 1-es és 1A vonalon az autóbuszjáratok Nádorváros felől a 821-es sz. út – Zechmeister utca, Újváros felől a Zechmeister utca – 821-es sz. út terelőútvonalon közlekednek. A járatok a Hold utca megállóhelyet még érintik, ezután már csak a Zechmeister utca, Bécsi kapu tér (visszafelé Rába-part) megállóhelyen állnak meg.

A 2-es vonal járatai a Hunyadi utca, autóbusz-állomás megállóhelyről indulnak és a Bartók Béla út, Kristály étterem megállóhelyre érkeznek.

Az 5-ös vonal járatai Kismegyer felől a Bartók Béla út, Kristály étterem megállóhelyig közlekednek. A Kismegyer felé induló járatokra a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyen lehet felszállni.

A 7-es vonal járatai a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyről indulnak és a Bartók Béla út, Kristály étterem megállóhelyre érkeznek.

A 8-as vonal járatai Likócs felől a Fehérvári út – 14-es sz. út (Árkád) – Schwarzenberg utca – Tartsay Vilmos utca – Móricz Zsigmond rakpart – Kossuth híd – Rónay Jácint utca – Egyetem – Jedlik híd – Stromfeld utca terelőútvonalon közlekednek. Sziget felől a Szarvas utca – Stromfeld utca (ideiglenes megálló) – Jedlik híd – Kálóczy tér – Kossuth híd – Móricz Zsigmond rakpart – Tartsay Vilmos utca – Schwarzenberg utca – Fehérvári út (Árkád) terelőútvonalon közlekednek. A Révai Miklós utcai átszállás Pinnyéd felé a 14-es út, Árkád üzletház megállóhelyen biztosított.
A 11-es vonal járatai Marcalváros felől a Baross Gábor út, Szigethy Attila út megállóhelyig eredeti útvonalukon közlekednek, majd a Wesselényi utca – Bartók Béla út – Eszperantó út – Tihanyi Árpád út – Nádor aluljáró – Szent István út – 14-es sz. út (Árkád) – Schwarzenberg utca – Tartsay Vilmos utca – Móricz Zsigmond rakpart – Kossuth híd – Rónay Jácint utca – Szövetség utca terelőútvonalon közlekednek. Bácsa felől az Egyetem megálló után a Kálóczy tér – Kossuth híd – Móricz Zsigmond rakpart – Tartsay Vilmos utca – Schwarzenberg utca – 14-es sz. út – Budai út (Árkád) – Nádor aluljáró – Csaba utca – Corvin utca – Eszperantó út – Bartók Béla út (munkaügyi központ) – Csaba utca – Baross Gábor út – Nagy Imre út terelőútvonalon közlekednek.

A 12-es vonal járatai a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyről indulnak és oda is érkeznek. Gyárváros felé a Bartók Béla út – Buda utca – Tihanyi Árpád út – Nádor aluljáró – Szent István út (Iparkamara), Gyárváros irányából a Budai út (Árkád) – Nádor aluljáró – Csaba utca – Corvin utca – Eszperantó út – Bartók Béla út (munkaügyi központ) útvonalon közlekednek.

A 14-es vonal járatai Gyárváros felől Budai út – 14-es sz. út (Árkád) – Schwarzenberg utca – Tartsay Vilmos utca – Móricz Zsigmond rakpart – Kossuth híd – Rónay Jácint utca – Egyetem – Jedlik híd – Stromfeld utca terelőútvonalon közlekednek. Sziget felől a Radnóti Miklós utca – Stromfeld utca (ideiglenes megálló) – Jedlik híd – Kálóczy tér – Kossuth híd – Móricz Zsigmond rakpart – Tartsay Vilmos utca – Schwarzenberg utca – 14-es sz. út – Budai út (Árkád) terelőútvonalon közlekednek.
A 17 és 17B vonalak járatai a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyről indulnak és oda is érkeznek. Gyárváros irányából a Budai út (Árkád) – Nádor aluljáró – Csaba utca – Corvin utca – Eszperantó út – Bartók Béla út (munkaügyi központ) útvonalon közlekednek.

A 19A vonal járatai a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyről indulnak és oda is érkeznek. Nádorváros irányából a Bartók Béla út – Buda utca – Tihanyi Árpád út útvonalon közlekednek.

A 22 és 22B vonalak járatai Marcalváros felől a Baross Gábor út, Szigethy Attila út megállóhelyig eredeti útvonalukon közlekednek, majd a Wesselényi utca – Bartók Béla út – Eszperantó út – Bartók Béla út – Hunyadi utca – Baross Gábor út útvonalon fordulnak meg. A városközpont felé leszállási lehetőséget biztosítanak a Bartók Béla út, Kristály étterem megállóhelyen. A Marcalváros, Ménfőcsanak felé induló járatokra a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyen lehet felszállni.

A 30-as, 30A és 31-es vonalak járatai a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyről indulnak és oda is érkeznek. Győrszentiván felé a Bartók Béla út – Buda utca – Tihanyi Árpád út – Nádor aluljáró – Szent István út (Iparkamara), Győrszentiván irányából a Budai út (Árkád) – Nádor aluljáró – Csaba utca – Corvin utca – Eszperantó út – Bartók Béla út (munkaügyi központ) útvonalon közlekednek.

A 38-as vonal járatai a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyről indulnak és oda is érkeznek. Az Ipari Park irányába a Bartók Béla út – Buda utca – Tihanyi Árpád út útvonalon közlekednek, ezért megállnak a Buda utca megállóhelyen is. Visszafelé a Tihanyi Árpád úton (a Nádor aluljáró megállóhely érintésével) érik el a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyet.

A járatok a terelőútvonalak valamennyi megállóhelyén megállnak, kivéve az I. ütemben a *-gal jelölt esetet. A terelés által nem érintett megállóhelyeken a járatok az érvényes menetrendnek megfelelően közlekednek.

Esőnap esetén a rendezvény 2014. június 15-én kerül megrendezésre. Ebben az esetben június 15-én 19.00 óráig terjed a lezárás I-es üteme, a II-es ütem 19.00 órától üzemzárásig tart.


Éjszakai járatok

A rendezvényt követően a résztvevők hazaszállítása céljából díjmentes éjszakai különjáratok indulnak:

• Zechmeister utca, Bécsi kapu tér megállóhelyről 23.30 órakor:
o 901 jelzéssel az 1-es vonalán Újvárosba, majd Sziget és Pinnyéd útvonalon,
o 906 jelzéssel a 6-os vonalán Sárásra, majd a 11-es autóbusz útvonalán Bácsára,
• Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyről 23.30 órakor:
o 907 jelzéssel a Mester utcán, majd a 7-es vonalán Szabadhegyre, onnan a Templom utca után a 6-os autóbusz útvonalán Kismegyerre,
o 917 jelzéssel a 17-es vonalán Adyvároson keresztül a Zöld utcába,
• Eszperantó út, autóbusz-állomás megállóhelyről
(Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyen is megállva):
o 22A jelzéssel 23.30 órakor Marcalvárosba,
o 922 jelzéssel 23.45 órakor* a 22-es vonalán Marcalvároson keresztül Ménfőcsanakra gyirmóti betéréssel,
o 931 jelzéssel 23.30 órakor Gyárváros és Likócs érintésével Győrszentiván, Kálmán Imre útra (homoksori betéréssel).

* = az autóbusz a zsúfoltság és az esetleges utaslemaradás elkerülése érdekében kettőt fordul: 23.30 órakor hazaszállítja a Marcalvárosig utazókat, majd rögtön utána, 23.45 órakor a Gyirmótig és Ménfőcsanakig utazókat is.

Az éjszakai járatok részletes menetrendje a www.kisalfoldvolan.hu  oldalról letölthető.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bakancslistája lett a 3 éves, beteg győri kisfiúnak

Mi lehet fájdalmasabb és szentebb cél ennél: megszépíteni egy hároméves kisfiú utolsó hónapjait. Tovább olvasom