Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 24°C Még több cikk.

Növényvédelmi munka Győrben

A Győri Közszolgáltató és Vagyongazdálkodó Zrt. a győri közterületen álló fák/fasorok kezelőjeként várhatóan 2011. május 27-én pénteken növényvédelmi kezelést végez a platán fákból álló fasorokon.

A beavatkozás oka: a száraz meleg időjárási viszonyok miatt a platán fasorokon gnomónia és lisztharmat gombás betegségek tünetei jelentek meg. Az érintett fák lombja a normálistól eltérő időszakban hullik, ezt követően bekövetkezhet ágszáradás, súlyosabb esetekben a fa ki is száradhat.

A Részvénytársaság a beavatkozást szabad felhasználású – kiskertben is használható – szerrel, nagy teljesítményű permetezőgéppel végzi. Az előírásoknak megfelelően a kezelést a GYŐR-SZOL Zrt. bejelentette az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálatnál.

A hatékonyság megtartása érdekében a permetezést társaságunk várhatóan 2011. május 27-én pénteken 22 órától kezdődően végzi el platán fákból álló fasorokon, így többek között az Ifjúság körúton, a Bartók Béla úton, a Szent Imre úton, a Damjanich utcában és a József Attila úton.

Tekintettel arra, hogy a munka 22 órakor kezdődik, a beavatkozás az érintett utcákban rövid időre járhat a szokásos éjszakai zajnál nagyobb hangterheléssel.

A lakosság együttműködő megértésében bízva a GYŐR-SZOL Zrt. a saját lehetőségein belül mindent megtesz azért, hogy az éjszakai pihenés időszakában minimális legyen a beavatkozás miatti megnövekedett zaj.


Tisztelettel:

Kövecses Péter Krakovszki József
városgazdálkodási igazgató városüzemeltetési üzletágvezető

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pannonhalmi Jazz-Terasz - Helyszínváltozás

A Pannonhalmi Jazz-Terasz péntek esti koncertjén a Gyárfás István Trio és Vendégei szolgáltatják a… Tovább olvasom