Kisalföld logö

2018. 07. 21. szombat - Dániel, Daniella 17°C | 30°C Még több cikk.

Nézd meg videón: ilyen volt a szilveszteri tűzijáték Győrben!

Olvasónk közel 15 perces felvételen azok is megtekinthetik a győri tűzijátékot, akik nem a Városháza előtt szilvesztereztek. Első tudósítónk jutalma: 5000 HUF.

Kevés olyan része van életünknek, ahol ne történt volna változás január 1-jével. Többek között új alaptörvény és nemzetiségi törvény lépett életbe, állami kézbe kerültek a megyei intézmények és szigorodtak a dohányzás szabályai. Új alaptörvény. Az április 25-én, húsvéthétfőn kihirdetett alaptörvénnyel hatályát vesztette az eddigi alkotmány, az 1949. évi XX. törvény tegnap. Az új alkotmányban önálló fejezet tartalmazza az alapvető jogokat és kötelességeket. Alaptörvényi rangra emelkedett a – csak szándékos, erőszakos bűncselekmény miatt kiszabható – tényleges életfogytig tartó szabadságvesztés, valamint bekerült a szövegbe az is, hogy akinek szabadságát alaptalanul vagy törvénysértően korlátozták, kártérítésre jogosult.

Újdonság, hogy az alaptörvény a magzat életét a fogantatástól kezdve védi és tiltja az emberi egyedmásolást. Rögzíti az alkotmány azt is, hogy házasság csak férfi és nő között jöhet létre. Új elem, hogy az alkotmány kimondja: a nagykorú gyermekek kötelesek gondoskodni rászoruló szüleikről. A köztársasági elnök mostantól akkor is feloszlathatja az Országgyűlést, ha az adott évre vonatkozó központi költségvetést március 31-ig nem fogadja el.

11 óra 21 perc

Egy másik Olvasónk szintén remek felvételeket készített a győri szilveszteri tűzijátékról. A videó HD-minőségben készült.

Forrás: YouTube.com.


8 óra 26 perc

Videó: Pete László.

Nyitóoldali fotónk illusztráció!

Olvasóink írták

  • 1. Oreg35 2012. január 01. 12:19
    „Hálás köszönet a felvételekért! /Sajnos az idősek nagy része már nem tud kimenni, de így sem maradt le róla!/
    BÚÉK mindenkinek!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Boldog újévet Győr, boldog újévet győriek!

Nagy öröm számomra, hogy ilyen sokan, együtt ünnepeljük az újesztendő beköszöntét. Kívánom, hogy… Tovább olvasom