Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Németh Zsolt Győrben: Magyarországnak vannak barátai

A Győri Fidelitas rendezvényén Németh Zsolt, a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára tartott előadást, s felelt a kérdezők-Radnóti Ákos a szervezet győri elnöke és Fekete Dávid alelnök- kérdéseire.


Az államtitkár elmondta: Magyarország nagyon komoly támogatást és bátorítást kapott az elmúlt két évben, kiálltak mellettünk európai tagállamok és az Európai Néppárt frakciója is az Európai Parlamentben. Németh szerint az elmúlt hetek történései azt bizonyítják, hogy a magyar kormány mindent megtett az IMF-fel való tárgyalások megkezdéséért és ezek az előzetes intézkedések sikeresek voltak.

Magyarországnak nem pénzre, hanem egy pénzügyi védőhálóra van szüksége- tette hozzá Németh Zsolt.

A fotót Oláh Jakócs Péter készítete.
A fotót Oláh Jakócs Péter készítete.

A szomszédos országokkal kapcsolatban Magyarország baráti kapcsolatokra, kiemelt együttműködésre törekszik és nincs ez másként Szlovákia esetében sem- mondta az államtitkár.

Magyarország és Szlovákia a közös projektekre, és az együttműködés azon területeire fog fókuszálni a jövőben, melyek a felek között egyetértésre találnak, példaként új Duna-hidak építését említette Németh Zsolt.

Magyarország természetesen kiemelt figyelmet fordít a határon túli magyar közösségek támogatására, erősítésére is.

Jó példa erre, hogy Orbán Viktor miniszterelnök nemrég a Vajdaságban a magyar párt mellett kampányolt. Külön figyelmet szentel hazánk a nyugat-balkáni országok, így Szerbia EU-s csatlakozásának is- zárta előadását Németh Zsolt.

Olvasóink írták

  • 2. machers 2012. május 04. 22:24
    „"Külön figyelmet szentel hazánk a nyugat-balkáni országok, így Szerbia EU-s csatlakozásának is- zárta előadását Németh Zsolt."
    Akkor most a helyünkre akarja behozni őket? Mert a fidesz szerint az unióban komoly gondok vannak.”
  • 1. háté 2012. május 04. 17:23
    „Németh Zsolt Győrben: Magyarországnak vannak barátai - a testvéreitekről beszélsz, akik a palesztinoknál rabolnak, gyilkolnak/anyákat, gyermekeket/?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Grimm-testvérek legszebb történetei: meseíró pályázat Győrben

A nemzetközi Grimm-évhez kapcsolódva a Városi Művészeti Múzeum meseíró és meseillusztrációs… Tovább olvasom