Kisalföld logö

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 10°C | 17°C Még több cikk.

Német cég többségben a Rába-öntödében

Győr - A Rába futóműüzletághoz tartozó öntöde január elsejétől vegyes vállalati formában működik tovább. Az átalakítás célja az öntödekapacitás bővítése és technológiai fejlesztése – közölte tegnap a Rába Járműipari Holding.
A vegyes vállalatban az új partner a BPW-csoporthoz tartozó német M. Busch GmbH & Co KG. A felek a vegyes vállalati szerződésben meghatározott ütemterv alapján 3,5 milliárd forint értékű kapacitásbővítési és modernizálóprogramot hajtanak végre, melynek eredményeképpen a jelenlegi éves kibocsátás több mint duplájára növekszik, kiszolgálva a vállalatot működtető partnerek és a külső vevők növekvő igényeit gömbgrafitos öntvényekkel. Az azonnal induló öntödei fejlesztési beruházások előreláthatóan 2009-ben fejeződnek be.

A Busch–Rába Öntöde Kft. néven bejegyzett vegyes vállalat a BPW-csoport többségi tulajdonában álló M. Busch GmbH & Co KG (74,5 százalék) és a Rába Nyrt. (25,5 százalék) tulajdonában áll, így a Rába továbbra is minősített befolyással rendelkezik az öntöde működésére.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kitüntették a kultúra megyei jeleseit

Nyúl–Győr–Budapest - Kölcsey Ferenc 1823. január 22-én fejezte be a Himnuszt. Ennek… Tovább olvasom