Kisalföld logö

2017. 02. 23. csütörtök - Alfréd 5°C | 12°C Még több cikk.

Nemcsak sznoboknak! Bor és étel harmóniája a La Marédában

Léteznek-e szabályai a bor és az étel párosításának? Igen léteznek, és nemcsak a sznob világnak adatik meg, hogy pár jó falat után olyan borokat engedjen le a torkán, melynek ízei nem elnyomni, hanem felerősíteni hivatottak a gasztronómiai élvezetet.

Ennek megismertetésére egy győri mesterszakács, Suga Péter és országunk hat borásza vállalkozott, hogy közösen összehozzanak egy bor és étel kalauzt.


Suga Péter feleségével, Zitával.
Suga Péter feleségével, Zitával.


A La Maréda étteremben kedden megrendezett sajtótájékoztatón a főszakács a könyvében szereplő ínycsiklandó ételek közül elkészített jó néhányat, melyek mellé remek borokat kóstolhattunk. Az eredmény fantasztikus volt, a finom falatkák és a borok tökéletes harmóniába kerültek.

Suga Péter elmondása szerint a könyvben arra tett kísérletet, hogy megmutassa, miként lehet igazán elérni és élvezni a bor és étel harmóniáját. Emellett fontosnak tartja, hogy az étel el ne nyomja a bor sajátos karakterét, hanem inkább segítse azt kibontakozni, és az olvasó abban a csodában részesüljön, ahogy étel és bor, akár egy nő és egy férfi, egymásra talál. A receptek leírásánál igyekezett egyszerűen elmagyarázni az elkészítést, hogy minden sütni - főzni vágyó könnyedén eligazodjon a könyvben.

 

Szabó József, dr. Vaszari László, Suga Péter, Szabó László a sajtótájékoztatón.
Szabó József, dr. Vaszari László, Suga Péter, Szabó László a sajtótájékoztatón.



A borok kiválasztására is nagy gondot fordított, ebben hat híres borász segítségét kérte. Elképzeléseinek megvalósításában két Villányi - Bock, Polgár - és két Tokaj – Hegyaljai - Oremus, Szepsy - borászat mellett két Pannonhalmi borászat, az Apátság és a Vaszary Pincészet is támogatta.
A végeredmény magáért beszél, ízlésesen kidolgozott könyv igényesen összeállított ételekkel és hozzávaló borokkal. Készíthetjük az ízlelőbimbóinkat! 

Olvasóink írták

  • 4. upho 2009. február 07. 18:02
    „az miert sznobsag ha valakinek a szalamis szendvicsen es a kobanyain kivul mas az igenye?
    vaszari eszter egyes, leulhet.
    @elemer
    irigyellek, mint lelki szegenyt.”
  • 3. Judytka 2009. február 05. 20:03
    „Elemér-te egyszerű lélek..”
  • 2. medius 2009. február 05. 08:54
    „Tisztelt Uraim!

    Egy ilyen szép, elegáns könyv - és elegáns téma - bemutatóján (sajtótájékoztatóján) nem nézhet ki így egy asztal, mint a fotón. Tele van össze-vissza felrakott ásványvízes üvegekkel, közöttük egy tányér pogácsa. Nem szabad így szervezni sajtótájékoztatót, figyelni kell a vizualításra is, mert van fotós, operatőr stb. Rossz az üznete egy ilyen képnek és ettől kezdve hiteltelen az elmondott szó is, ezt a világvégén is elolvashatja valaki, aki nem ismeri a szerplők érdemeit csak abból indul ki, amit lát. Egy ilyen szép könyvet bemutatni (volt a kezemben) csak szép, elegáns körülmények között szabad, ami nemcsak a helyre vonatkozik, hanem a "kellékekre" is. Természetesen gratulálok Suga Petinek és a borászoknak, valamint a kiadónak is, de jobbitó szándékkal fel kell hívnom a figyelmet erre a problémára, mert ez a tájékoztatási, kommunikációs szakmában dolgozók közös érdeke is.
    Üdvözlettel: Száraz Lajos (medius)”
  • 1. elemér 2009. február 05. 06:21
    „Na végre akad valaki ott aki oktat titeket hogy kell enni és inni.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csábítják a szakápolókat

Győr - Fizetett hirdetésben keres egy svájci székhelyű munkaközvetítő cég diplomás magyar… Tovább olvasom