Kisalföld logö

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 10°C | 17°C Még több cikk.

Nem mese és nem musical

Annyi beharangozás után vasárnap eljöttek az óriások a győri egyetemi csarnokba. A Puppet Show bábelőadására háromezer ember volt kíváncsi.
Bettyt, a Puppet-lányt a galaktika összes gyereke megkedvelte.
Őskori szörnyek, jó kedélyű trollok, lábatlankodó ördögök váltották egymást a pergő darabban, amely során a színművész Straub Péter – Straub Dezső fia – mint hajóskapitány a Bábibi bolygóra kalauzolta a sok száz gyereket. A hatalmas látvány mögött világszínvonalú munka áll, az orosz balettművészek Párizsban minden évben osztatlan sikert aratnak. Mint Galambos Róbert, a magyarországi turné menedzsere hangsúlyozta: már a gyerekeknek is a multimédiás előadás nyújtja a legnagyobb örömet. A tánc, a zene, a látvány együttese igazán se nem mese, se nem táncos darab, se nem musical, egyszerűen: Puppet Show.
A dinoszaurusznak, tündérnek és hasonló csodalénynek öltözött művészek a produkcióba bevonták a gyerekeket, akik a show végén együtt táncoltak a két-, vagy akár négyméteres óriásbábokkal. A Puppet Show győri előadásán ezúttal nem Straub Dezső, hanem fia, Straub Péter alakította „a galaktika legnagyobb, legbátrabb kapitányát", aki elkalauzolja a gyerekeket a Puppet Show színhelyére, a Bábibi bolygóra.

A megyeszékhelyen a háromezer lelket befogadó egyetemi csarnok zsúfolásig megtelt, a közönség nem csalódott a világhírű produkcióban. A Párizsból érkezett orosz művészek groteszk és kedves óriásfigurái együtt labdáztak, táncoltak a gyerekekkel, akik egy pillanatra sem riadtak meg a dzsesszkedvelő dinoszauruszoktól és a hiányos öltözetű ördögöktől. A zenés, táncos, hatalmas és hangos show-ban a rendező emberi érzéseket, szituációkat igyekszik bemutatni a különböző bábcsoportokon keresztül. A Puppet Show-ban hetvennégy bábfigura lépett a színpadra, a bábóriásokat – a színészek nélkül – egy teli kamion hozta Győrbe. Galambos Róbert, a turné menedzsere szerint a gyerekek is főként a sokoldalú produkciókért rajonganak, amelyekben fontos a tánc, a fülbemászó dallam, a rugalmas forgatókönyv és amelynek maguk is részesei lehetnek.

Kapcsolódó cikk >>
Óriásbábok Győrben

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kábeltévé-díjemelés: felháborodott fogyasztóvédők

Az Országos Fogyasz-tóvédelmi Egyesület győri szervezetéhez számos felháborodott jelzés érkezett… Tovább olvasom