Kisalföld logö

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 20°C | 33°C Még több cikk.

Nem jó a biciklis tolósín Győrben? - videó

A Baross híd lezárása miatt megnőtt a kerékpáros forgalom a közeli vasúti aluljáróban. De ott nem olyan egyszerű átjutni a bringával...

A Baross híd lezárása miatt megnőtt a kerékpáros forgalom a közeli vasúti aluljáróban, ahol a városi útkezelő szervezet kérésére a Magyar Közút zrt. tolósínt helyeztetett el. Ebbe beletéve elméletileg könnyebb fel- és levinni a biciklit, de még napokban is jött olyan észrevétel, hogy a szerkezet nem jó.

Marton Milán olvasónk például azt írta: "a kerékpár folyton másfelé akarna menni, csak a sínben nem akar bennmaradni. Ezt lehetne orvosolni, ha vették volna fáradtságot és egy kicsivel szélesebb és magasabb oldalfalú elemet tesznek oda. Ráadásul a korlát alá helyezték, ami lehetetlenné teszi a feltolást. Jobban jár az ember, ha felkapja a vállára és kézben viszi le-fel a biciklit."

Máthé-Tóth Péter, a városi útkezelő szóvivője a felvetésre azt válaszolta, hogy az eszköz a magyar szabvány alapján készült. "A faltól, korláttól való távolságnál azt is figyelembe kell venni, hogy aki korlátba kapaszkodva lépcsőzik, ne essen el a tolósínben" – hangsúlyozta.

Szerinte a pedált vízszintbe helyezve, a kerekeket a tolósínbe illesztve, a bringát picit magunk felé döntve megoldható a feladat.

"A tolósín használata nem kötelező, csak lehetőség. A fiatalabbak nyilván könnyebben viszik kézben a biciklit le-fel a lépcsőkön" – fogalmazott Máthé-Tóth Péter.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A győri Teri néni 100 évesen is bot nélkül jár - fotó

Juhász Árpádné Teri néni mozgása korához képest több mint fiatalos, imád napozni és nem nagyon szokott keseregni az élet kisebb-nagyobb buktatóin. Tovább olvasom