Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Négymillió forint túraútvonalakra

A vidéki örökségünk megőrzéséhez igénybe vehető pályázati támogatásból több mint 4 millió forintot nyert a Téti Kistérség Sokoróaljai Önkormányzatainak Többcélú Társulása túraútvonalainak fejlesztéséhez.

Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program keretében pályázott sikeresen a kistérségi összefogás és pontosan 4.271.400 forint támogatást kaphat. Így túraútvonalaikon pihenőhelyeket hoznak létre és a környék 19 településén a helyi nevezetességek mellett a tájékozódást könnyítő, irányjelző és információs táblákat helyeznek el.

A gyarmati pincesor a Téti kistérség egyik érdekessége, látnivalója. Fotó: Kisalföld-archívum
A gyarmati pincesor a Téti kistérség egyik érdekessége, látnivalója. Fotó: Kisalföld-archívum

Többféle útvonalat ajánlanak a kikapcsolódásra vágyóknak, amelyek többsége érinti Sokoróalja központját, a 8 éve várossá avatott Tétet, de a természet szépségeit is felfedezhetővé teszik. Túrázást javasolnak gyalogosan, kerékpárral és lóháton kirándulóknak, de autóval utazóknak és olyanoknak is, akik a vízről, a Rábáról akarják megcsodálni a tájat.

A Sokoró természeti kincsei bejárhatók a Győrújbarát–Tényő–Sokorópátka–Felpéc–Győr- szemere útvonalon. Autóval is lehet menni a Sokorón át, Győrszemerét, Tétet, Tétszentkutat, Gyarmatot, Csikvándot érintve. A hegyektől a folyókig vezet az út Tényőn, Szemerehegyen, Felpécen, Téten, Mórichidán, Árpáson, Rábaszentmiklóson át. A ˝Templomok útja˝ a Pannonhalma–Écs–Tényő–Felpéc–Csikvánd útvonalon halad, a ˝Végig a Rába mentén˝ túra a Sobor–Árpás–Bodonhely– Rábacsécsény–Mér-ges–Rábaszentmihály–Kisbabot–Mórichida útvonalon.

– Térségünknek számos környezeti és épített értéke van, amit nem ismernek a turisták, de még a lakosok sem eléggé. Most viszont megmutathatjuk nekik, idevezethetjük őket. A fejlesztéstől remélhetőleg megnő a térségbe látogatók és a vendégéjszakák száma – mondta el Baráth Béla, Gyarmat polgármestere, a társulás fejlesztésekért felelős alelnöke.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aranyvasárnapi hangverseny ajándékba

Győr - Aranyvasárnap délutánján 360-an érezhették azt, hogy mindenki karácsonya az övék is. Tovább olvasom