Kisalföld logö

2017. 04. 28. péntek - Valéria 7°C | 10°C Még több cikk.

Négy megyei intézmény a fiatalok munkájáért

Erősíti a pályaorientációs együttműködést a Győr-Moson-Sopron megyei fiatalok jelenlegi 20 százalékos munkanélküliségi arányának mérséklése és a hiányszakmák csökkentése érdekében négy érdekelt intézmény.

Ez irányú tevékenységük összehangolására együttműködési megállapodást kötött a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Győri Tankerület, a megyei kormányhivatal munkaügyi központja, a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a megyei kereskedelmi és iparkamara kedden Győrött. Major Ernő, a munkaügyi központ igazgatója a megállapodás aláírása alkalmából tartott sajtótájékoztatón elmondta: a hiányszakmák területén meglévő sajátosságok a megye Ausztriával határos fekvéséből adódnak. A fodrászok, a szakácsok, a pincérek Ausztriába járnak át dolgozni Sopronból, Mosonmagyaróvárról. A megyében oktatott szakmák közül tíz hiányszakma. Kevés a szakember egyebek között a vas-, és fémipari, illetve az építőipari területeken is. A pályairányítás eredményessége érdekében már a hatodik osztályosok körében meg kell kezdeni a különféle szakmák megismertetését - vélekedett Blazovicsné Varga Mariann tankerületi igazgató

Horváth Vilmos, a soproni kamara elnöke szerint a diákoknál sokszor nehezebb meggyőzni a szülőket arról, hogy egy jó szakma felér egy diplomával. Az együttműködő intézmények közös tájékoztató rendezvényei, pályaválasztási kiállításai a jó szülői döntést segítik – tette hozzá. A megyei iparkamara egyebek között gyárlátogatásokat szervez, tájékoztatókat tart általános iskolások és szüleik részére a megyében választható szakmákról, és a tanulmányok befejezését követően információkkal támogatják a szakmunkások munkába állását - közölte Miklósy Lajos alelnök. Jelenleg 18 ezer fiatal vesz részt a szakképzésben Győr megyében. Az uniós forrásból megvalósult három térségi integrált szakképzési központ (TISZK) megfelelő infrastruktúrát biztosít ennél nagyobb létszámú fiatal felkészítésére.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ütközött, majd elhajtott - keresi a rendőrség

Egy ismeretlen járművezető parkolóban szabályosan várakozó Opel Combo oldalának és hátuljának… Tovább olvasom