Kisalföld logö

2018. 01. 24. szerda - Timót -1°C | 6°C Még több cikk.

Négy év, négyszáz új lakó

Harminckétmillió forintból bővítették a győrladaméri iskolát. Az önkormányzat nem tud pályázni a tolvajok által széthordott helyi somos erdőre, mert az állami tulajdon.

Négy év alatt négyszáz új lakója lett a településnek: most újabb nyolcvan telket alakítanának ki.

Az utóbbi négy évben mintegy százötven lakóház épült, s ezeregyszázról több mint ezerötszáz lelkes település lett Győrladamér. Most újabb nyolcvan – igaz, magántulajdonban lévő – telek kialakításán fáradoznak. Az önkormányzat azonban három tulajdonossal nem tudott megegyezni: egyik esetben közérdekre hivatkozva bíróságra is vitte az ügyet.

˝Mintegy 32 millió forintból – melyből 14,6-et pályázaton nyertünk – bővítettük az iskolát: többek közt aulát, számítástechnika-termet, könyvtárt alakítottunk ki. A létesítmény ráadásul most már részben akadálymentes˝ – mondta Tatai Zoltánné településvezető.

Érdekesség, hogy a győrújfalui iskola lett a győrladaméri tagintézménye.

Az új szárny: A ladaméri iskolások szeptembertől birtokba vehették a 32 millióból elkészült épületrészt.
Az új szárny: A ladaméri iskolások szeptembertől birtokba vehették a 32 millióból elkészült épületrészt.

˝Falubuszpályázaton is nyertünk, a buszöblöt tavasszal kezdjük felújítani, a Somogyi utcát még ebben az évben szeretnénk. Emellett a Leader-pályázaton játszótérre szereznénk támogatást. A legnagyobb fejlesztés az egyik önkormányzati épület közösségi házzá alakítása lenne: 40–50 millióba kerülhet˝ – folytatta. A falu hamarosan településőrt kap. Szükség is lehet rá, mert „hiába szeretnénk, nem tudunk a somos erdőre pályázni: állami tulajdon, s évek óta lopják˝ – mondta Tatai Zoltánné.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyugdíjasok kerülnek a határszállóba?

Vámosszabadi - A honvédség kezelésében lévő, a határátkelő mellett épült egykori ˝Oviber-szállóra˝… Tovább olvasom