Kisalföld logö

2017. 10. 24. kedd - Salamon 9°C | 13°C Még több cikk.

Napkollektor került a veszprémvarsányi iskola tetejére

A 7,5 millió forintos összköltségvetést meghaladó beruházás során napkollektor rendszer telepítésére került sor az általános iskola használati melegvíz-igényének kielégítése céljából, növelve ezzel az energetikai hatékonyságot.

Veszprémvarsány Község Önkormányzata közel 6,5 millió forint uniós támogatást nyert a "Helyi hő, hűtési és villamos energia igény kielégítése megújuló energiaforrásokkal" című, KEOP-2011-4.2.0/A kódszámú pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében.

A 7,5 millió forintos összköltségvetést meghaladó beruházás során napkollektor rendszer telepítésére került sor az általános iskola használati melegvíz-igényének kielégítése céljából, növelve ezzel az energetikai hatékonyságot.

Veszprémvarsány Község Önkormányzata a "Helyi hő, hűtési és villamos energia igény kielégítése megújuló energiaforrásokkal" című, KEOP-2011-4.2.0/A kódszámú kiírásra pályázatot nyújtott be, melynek tárgya az általános iskola használati melegvíz-igényének kielégítése napkollektor telepítésével.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, Környezet és Energia Operatív Program Irányító Hatósága képviseletében eljáró "Energia Központ" Nonprofit Kft. a benyújtott KEOP-4.2.0/A/11-2011-0290 számú pályázatot támogatásra alkalmasnak minősítette, és megvalósításához 6 447 325,- Ft vissza nem térítendő támogatást nyújtott.

A projektgazda a fejlesztéshez 15% önerőt biztosított.

Az önkormányzat jelenlegi feladatainak körébe tartozik a helyi általános iskola működtetése, fenntartása. Az épület használati melegvíz-ellátását magas költséggel üzemeltethető gázkazán biztosította.

Az uniós támogatással most lehetőség nyílt e rendszer fejlesztésére, megújuló energiaforrással történő kiváltására.

Ennek köszönhetően csökkennek az energiaköltségek, illetve mérséklődik a károsanyag-kibocsátás.

A beruházás során korszerű napkollektor és hozzá kapcsolódó hőtermelő rendszer került kiépítésre, mely a használati melegvíz mintegy 64 %-át biztosítja a jövőben.

Hosszú távon a fejlesztés hozzájárul az ország energiaellátás-biztonságához, az energiaimport-függőség mérsékléséhez, valamint a megújuló energiaforrások nagyobb arányú felhasználásához, és ezáltal a zöldgazdaság fejlesztéséhez.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Húszmilliárd forint munkahelyi képzésekre

Munkahelyi képzések támogatására pályázhatnak a cégek május 1-jétől az Új Széchenyi Terv keretében - jelentette be Kara Ákos győri országgyűlési képviselő. Tovább olvasom