Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Nano-, anyag-, gyártási technológiák szakmai napot tartottak Győrben

A Nemzeti Innovációs Hivatal a Pannon Novum Nyugat-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökséggel közösen "Nano-, anyag-, gyártási technológiák" témában szakmai napot tartott a Győri Nemzetközi Kereskedelmi Központban.

A rendezvényen bemutatták az anyagtudományok, nano- és gyártási technológiák aktualitásait és a jövőben várható stratégiai hangsúlyokat és ismertették a jövő évi pályázati lehetőségeket.

A Nemzeti Innovációs Hivatal és a Pannon Novum Regionális Innovációs Ügynökség által szervezett konferencián bemutatták a hazai K+F+I szereplők, a Nemzeti Technológiai platformok, a régió aktivitását és az eddigi nyertes projektek tanulságait az anyagtudományok, a nano- és gyártási technológiák területein.

A résztvevők megismerhették az EU FP7-es és a 2014-2020 kutatás fejlesztési Keretprogramját és a hazai innovációs támogatási lehetőségeket, és lehetőséget kaptak a partneri kapcsolatok kialakítására.

"Az esemény kiváló alkalmat nyújt a hazai együttműködések és partnerkapcsolatok erősítésére és az EU keretprogram várható felhívásaira való felkészülésre.

Nem csak az eddigi tapasztalatok hangzanak el, hanem segítséget is nyújtunk a további lépések megtételében" - mondta Magyar Dániel, a Pannon Novum Nyugat-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség ügyvezetője.

A Pannon Novum Regionális Innovációs Ügynökség feladata, hogy elősegítse az innovációs rendszerek fejlődését a Nyugat Dunántúli régióban.

A mikro-, kis- és középvállalkozások versenyképességének az innovációs tevékenység fokozásával és az innovációbarát környezet kialakításával ösztönzi a regionális innovációt, valamint a hálózati együttműködést, továbbá elősegíti az újabb innovációs szolgáltatások kialakítását és bővítését.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Állati gyereknap vasárnap Pinnyéden

Sok-sok színes program várja az állatbarát gyereket és szüleiket Pinnyéden most vasárnap. Tovább olvasom