Kisalföld logö

2018. 07. 17. kedd - Endre, Elek 18°C | 28°C Még több cikk.

Nagyító alatt a fiatalkori bűnözés

Győr - A szociális képzésben részt vevők országos konferenciájára várták a hallgatókat hétvégén a Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai-karára, Győrbe. A tanácskozás témája a fiatalkori bűnelkövetés volt.
A 14. alkalommal megszervezett program helyszínéül másodszor választották a szervezők Győrt, a Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai-karát. Dr. Soós Zsolt adjunktus, a szociálpedagógiai tanszék megbízott vezetője érdeklődésünkre elmondta, az új ismereteket előadások és szekcióülések keretében dolgozhatják fel a hallgatók, emellett pedig új kapcsolatokat, ismeretségeket is köthetnek, amelyek életük további részében is fontosak lehetnek.

– Sajátos helyzetben vagyok, mert évekkel ezelőtt magam is hallgatóként lehettem részese a vándorgyűlésnek – tájékoztatott Dr. Soós Zsolt adjunktus. – A fiatalkori bűnözés témakörét vettük nagyító alá, ezt szakemberek segítségével elemeztük olyan módon, amely nem hasonlítható össze az intézményes oktatással, hiszen a fiatalok egymástól is tanulnak.

A kétnapos tanácskozáson közel száz leendő szociális munkás és szociál-
pedagógus vett részt.

A fiatalkori bűnelkövetés témakörében szó volt a hazai javító-nevelő intézetek rendszeréről, céljairól és működéséről, a szekcióülések témái is egyenként ehhez a témakörhöz kapcsolódtak. Így beszéltek például a filmek erőszakábrázolásáról és ennek hatásairól, a felnőtté válás nehézségeiről, a bűnmegelőzés lehetséges színtereiről.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mint a Luca széke, úgy készül az Bajcsy-Zsilinszky út

Győr - Fél év sem lesz elég arra, hogy elkészüljön a Bajcsy-Zsilinszky út kétszáz méteres… Tovább olvasom