Kisalföld logö

2017. 09. 20. szerda - Friderika 12°C | 14°C Még több cikk.

Nagycsaládos-szolgálat a szeretet jegyében

Az egyre nehezedő gazdasági körülmények ellenére mozgalmas és eredményes évet zárt a nagycsaládosok győri egyesülete.
Szabó György elnök tájékoztatójából kiderült: ezek közül kiemelkedik az Európai Nagycsaládosok Kongresszusa, amit nyár közepén a megyeszékhelyen tartottak. A nagyszabású rendezvényre tizenöt országból ezerkétszáz vendég érkezett. Szeptember sem telt el esemény nélkül: az egyesület tagjai részt vettek az „utolsó" békés budapesti demonstráción.

– Számunkra a december a közösségi programok és az egymásra figyelés hónapja. A gyerekeknek rajz- és prózamondó versenyt rendeztünk, a nagycsaládosok önkéntesei egyetemistákkal közösen tartós élelmiszer adományokat gyűjtöttek, az Arrabona Lions Club pedig a legrászorultabb nagycsaládosok részére ajánlotta fel a forralt bor árusításából származó bevételét – sorolta Szabó György, majd beszámolt a legutóbbi, hagyományos karácsonyi ünnepségükről is. – Telt ház volt a megyei művelődési központban. Ilyen sokan még soha nem gyűltünk össze. Minden család kapott egy csomag ajándékot, szaloncukros zacskót, nyolcszáz grammos kakaót. A színpadra felbátorkodó gyermekek plüssállatkáknak és jutalom szaloncukornak örülhettek, majd a Gabalyda Bábszínház előadása és a győri Mikulás varázsolta el a kicsiket. Örömünkre Kara Ákos megyei alelnök és Borkai Zsolt győri polgármester is köszöntött bennünket. A legnagyobb, legdrágább ajándékot propagálóknak üzenjük: a megvásárolható, reklámozott termékek közül egyetlenegyet sem tud sem felnőtt, sem gyermek az örök életre továbbvinni, mi azt a szeretetet, amit egymástól kapunk, viszont nemzedékről nemzedékre adjuk tovább.

Ajándék ide és oda

Komolyan vette a győri polgármesteri hivatal felhívását Nagy Lászlóné. A Kisosz-szervezeten keresztül a kereskedők gyermekruha-adományait gyűjtötte össze, amelyet Borkai Zsolt adott át a nagycsaládosoknak. A polgármester sem ment haza ajándék nélkül: köszönetként ötven hálás gyerek aláírásával díszített karácsonyi emléklapot kapott.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Digitális kamerák a tűzoltóságnak

Digitális kamerák segítségével követhetik tegnaptól a győri tűzoltók az épületekben, pincékben, zárt… Tovább olvasom