Kisalföld logö

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 13°C | 24°C Még több cikk.

Nagy beruházás kezdődik Győrben, ismét lezárják a Kossuth hidat

Átépítik a Rónay Jácint utat és a Kálóczy tér úttestjét, s folytatódik a Kossuth híd felújítása – 645 millió forint értékű beruházásról tartottak sajtótájékoztatót kedden délelőtt Győrben.

– Az idei költségvetés alapján Révfaluban több útfelújítási tétel szerepel, melyek a városi főhálózatot és tömegközlekedési útvonalakat érintik – hangzott el a helyszínen tartott beszámolón, amelyet Somogyi Tivadar és Fekete Dávid alpolgármesterek valamint Prédl Antal, a Győri Útkezelő Szervezet vezetője tartott.

Átépítik, felújítják a Rónay Jácint utat és a Kálóczy tér úttest szakaszát. A Kossuth híd felújítása 2011-ben kezdődött, 2013-ban volt a második üteme, idén pedig be is fejezik. A munkák hamarosan elkezdődnek.

Figyelem! Március 16-tól kétirányú lesz a Kálóczy térA Rónay Jácint út felújítása az első a sorban, azon belül pedig az úttengely alatt húzódó csatornavezeték cseréje a Damjanich utca és Ady Endre utca közötti szakaszon. A vezetéket 2,5 és 6,5 méter közötti mélységben kell elhelyezni, emiatt a Rónay Jácint utat a Damjanich utca és Kálóczy tér közötti szakaszon lezárják a forgalom elől március 16-tól. Ez idő alatt a Kálóczy téri egyirányúsítást feloldják, így a kétirányú közlekedéssel a CITY-járatok és a 6-os buszok is tudnak közlekedni.

Májusban a teret zárják le


A csatornavezeték cseréjét követően, várhatóan május közepétől visszaadják a forgalom számára a Rónay Jácint utat, ekkor ideiglenesen helyreállított burkolaton haladhat a forgalom az autóbuszokkal együtt. Ezzel egy időben lezárják a Kálóczy teret a közműfelújítások és útfelújítás miatt.

Nyáron befejezik a Kossuth hidat


A tanítási szünet kezdetétől folytatódik a korábbi években megkezdett Kossuth híd felújítása, a mostani és egyben befejező ütem során új festést, korrózióvédelmet kap az acélszerkezet, megújul a híd díszvilágítása és új szigetelést, aszfaltréteget kap az útpálya. A felújítás ideje alatt a tanszünet végéig a hidat lezárják a gépjármű forgalom elől, csak a gyalogosok haladhatnak át rajta.

A Kossuth híd lezárásának ideje alatt fogják a Kálóczy-téri és Rónay Jácint úti útburkolatot felújítani.

A Kossuth híd felújítása, a Rónay Jácint út és Kálóczy tér felújítása tervezett költsége 645 millió forint.

Az egymással összefüggő felújítások befejezését augusztus 28-ra tervezik.

Az áradások tolhatják a határidőt


A sajtótájékoztatón elhangzott: a Mosoni-Dunán levonuló árhullám, árvíz hatására a Rónay Jácint út alatti területen megemelkedik a talajvíz szintje, mely a csatornázási munkákat időben hátráltathatja. A határidő ezért az előre nem látható eseményekkel nem tud számolni. A cél az, hogy a felújítás dandárját a nyári tanszünetre irányítsák.

Mivel a munka a csatornaépítéssel együtt számolva több, mint öt hónapig tart, elkerülhetetlen, hogy a korlátozások a tanítási időszakot is érintsék.
A felújítással megszépül az egész környék, biztosan érdemes lesz türelmesen viselni az átmeneti nehézségeket.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Játék! Belépőt nyerhetnek a győri Vaskakas Bábszínházba

A március 8-i, 11 órakor kezdődő A Pincérfrakk utcai cicák című előadásra nyerhetnek belépőt. Tovább olvasom