Kisalföld logö

2016. 12. 11. vasárnap - Árpád -3°C | 8°C

MSZP: Három visszavonuló egy nagy visszatérő

A Fidesz után pénteken az MSZP is bemutatta az önkormányzati választáson egyéni körzetekben induló képviselőjelöltjeit.

A szocialistáknál három jelenlegi képviselő vonul vissza, de ismét ringbe száll Bakó Ferenc, aki 1994 és 1998 volt alpolgármester, 2002 óta viszont kiszállt politikából.   

Cikksorozatunkat az MSZP képviselő-jelötjeinek bemutatásával folytatjuk, már csak azért is, mert a párt pénteken mutatta be az október 3-án induló egyéni indulóit. Itt is vannak meglepetések, ismert nevek és teljesen új indulók is, lássuk is: az 1-es körzet mindjárt egy debütálót hoz, Szalai Miklósnét, a 2-esben Hegyi Zoltán indul, aki egyben a párt polgármester-jelöltje is, a 3-asban Gergely Zoltán, a 4-esben Szigeti Roland, aki szintén újonc, az 5-ösben egy "régi motoros", Kun András, a 6-osban a 2006-ban körzetében győzni tudó Ferenczy Lajos, a 7-esben Németh Árpád, a 8-asban Balogh Imre, a 9-esben Neupor Zsolt, a 10-esben Glázer Tímea, a 11-esben Fülöp Attila, a 12-esben a nagy meglepetés: Bakó Ferenc, a 13-asban Eredics Imre, a 14-esben Karcagi-Mészáros Zsolt, a 15-ösben Csordás Tamás, a 16-osban pedig Miletics Péter.

A nevek között sok újat találunk, a sajtótájékoztatón elhangzottak szerint ők úgy érezték, a baloldaliságot akkor is képviselni kell, ha a számukra nem elsősorban a karrier lehetőségét villantja fel a 2010-es választás. Ugyanerre hivatkozva tűnt fel újra Bakó Ferenc, aki maga jelentkezett a győri pártvezetésnél. Bakó több mint tíz éve kultikus alakja volt a helyi politikának, az MSZP győri elnöke is volt, de vitája a korábbi szocialista polgármesterrel és a párttal később a visszavonulását is jelentette.

Nem jelölteti magát újra Bári Olga, Schreiner László és Sághy Zsolt, akik sok éven át (s jelenleg is) tagjai voltak a szocialista frakciónak.  

Kérdésünkre, hogy az MSZP a nevezett 16 egyéni körzetből hánynál tudja megnevezni, hogy partiban lehet a kormánypárti jelölttel szemben, a sajtótájékoztatón megjelent indulók Neupor Zsolt győri pártelnökkel együtt vágták rá, hogy mindegyikben. Neupor hozzátette azért, hogy a szeptember lesz a sorsdöntő, nem tudni ugyanis mit hoz az ősz a világgazdaságban, s arra Magyarország hogyan tud reagálni. "Tény, ma még  sokat számít a párt, amely egy képviselő mögé áll, így a kormányzati teljesítmény is befolyásolja az esélyeket."

Arról is beszéltek a sajtótájékoztatón, hogy az idei választást Győrben sem a fair play szelleme veszi körül: nemcsak a körzetmódosítások miatt, hanem azért is, mert több olyan példát is fel tudnak hozni, amikor egy közszférában dolgozó pártszimpatizáns azért nem vállalta az indulást, mert jelezték neki, hogy ez nem biztos, hogy jó ötlet. Hegyi Zoltán zárszónak azt mondta: "Ha vannak is sérelmeink, azt továbbra is ígérhetem, hogy részünkről békés, nyugodt kampányra számíthatnak, vitáink csak szakmaiak lesznek."

Olvasóink írták

 • 12. Sagittarius 2010. augusztus 13. 22:21
  „Ezeket a képviselő jelölteket már kiengedték a börtönből, vagy még csak ez után fogják őket bevinni??
  weheheheheeee...... Szánalmasak!

  5. Túrabakancs 2010.08.13. 14:36
  "Én meg voltam győződve, hogy nem lesz épeszű emberke ebben az országban, akik a nevüket adnák ehhez a bagázshoz."

  Tudod! Ahogy Szolzsenyicin leírta!
  Amíg ember lesz a földön addig lesz ilyen fajta ember is, és ők csak a saját fajtájuk között tud élni, hiszen semmi másra nem jók! Ezek a jelenlegi szerencsétlenek az 5634. senkik a pártjuk hierarhiájában, és csak most kaptak lehetőséget, hogy megpróbálhassák, amit az elődeik már véghezvittek. A rablógazdálkodást saját zsebre!”
 • 11. mauz 2010. augusztus 13. 17:56
  „Bocsánat, még valami.

  "Kérdésünkre, hogy az MSZP a nevezett 16 egyéni körzetből hánynál tudja megnevezni, hogy partiban lehet a kormánypárti jelölttel szemben"

  Tisztában van a tisztelt kérdező, hogy mi lett a tavaszi OGY választások eredménye? Miért nem azt kérdezték, hogy hány körzetben lehetnek partiban a JOBBIK-kal? Mert az igazi kérdés ez, csak Magyarországon az igazi kérdéseket nem szokták feltenni...”
 • 10. mauz 2010. augusztus 13. 17:50
  „Ez most valami vicc?

  Azért a péntek 13-át ne keverjük már össze április 1-jével, köszi.”
 • 9. Spitfire 2010. augusztus 13. 17:46
  „ezeknek a felét simán be lehetne csukni, kezdve a Kun és Hegyi elvtársakkal!”
 • 8. Szabra 2010. augusztus 13. 15:30
  „Talán nagyobb eséllyel indulnának az elvtársak, ha nem az MSZP párt színei alatt keresnék boldogulásukat, pláne azok, kik már bizonyították , hogy nékik a szolgálat a hatalom közelében helyezkedést jelenti busásan díjazott bizottsági tagsággal!”
 • 7. antikomcsi 2010. augusztus 13. 14:55
  „magzol

  Kompenzációs listán 5 képviselő kerül be?? Ez nagy érvágás lenne az MSZP-nek. 2 képviselőjükmaradhat, ha az LMP is bejut.”
 • 6. antikomcsi 2010. augusztus 13. 14:53
  „Jandex

  Figyelj, ez már siker! Találtak 16 embert, akik a nevüket adták a párthoz. :))
  Az MSZPnél a lista érdekes. Ott dől el ki jut be a képviselőtestületbe.”
 • 5. Túrabakancs 2010. augusztus 13. 14:36
  „Én meg voltam győződve, hogy nem lesz épeszű emberke ebben az országban,
  akik a nevüket adnák ehhez a bagázshoz. Végül is ki a fene szeretne egy
  vesztes csapathoz tartozni? Úgy látszik nagy az isten állatkertje. Csak
  tudnám mi játszódik le azokban a fejekben. Miben bíznak? Mivel hitegetik
  őket? Kikkel beszélnek nap mint nap? Akik nincsenek megelégedve a jelenlegi
  intézkedésekkel? Nyílván nem lehet mindent jól csinálni a mostani kormánynak,
  mindig lesznek vesztes rétegek akik nem tartják megfelelőnek a Fidesz
  törvényalkotásait, de azt mondani hogy a dolgok rossz irányba mennek,
  az már több mint egyszerű butaság, fanatikusság.”
 • 4. magzol 2010. augusztus 13. 13:51
  „Az igazi kérdés sajnos csak az, hogy a kompenzációs helyeken, kik és milyen arányban osztozkodnak, remélhetőleg az mszp "csak" kettőt a jobbik pedig 3-at be tud húzni!”
 • 3. Jandex 2010. augusztus 13. 13:37
  „"Minden választókerületben lesz MSZP-s képviselőjelölt Győrben"
  :)))”
 • 2. KóPé 2010. augusztus 13. 13:18
  „Ezekkel is csak több a világ...
  Remélem megalázó vereséget szenvednek.”
 • 1. Sagittarius 2010. augusztus 13. 12:57
  „"Minden választókerületben lesz MSZP-s képviselőjelölt Győrben"

  Kit érdekel?? Ki nem xarja le a Maszopotokat!
  Hiába nyaltok ilyen cikkekkel, és próbáljátok a Maszop kísértetét megtámogatni "kedves" szerkesztőség, ezt már régen el......<moderálva>!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyermektábor: népszerű és még mindig megfizethető

A győriek építették egykor a gyermektábort a festői szépségű győrújbaráti völgyben. A 31. szezonban… Tovább olvasom