Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Motorok, Tankcsapda és jótékonykodás

Több száz lóerónyi motorcsodát és háromezer vasparipát várnak a kilencedik nemzetközi győrújbaráti jótékonysági motoros találkozóra a hétvégén.
Kilencedik alkalommal szervez nemzetközi jótékonysági motoros találkozót a Győr és környéke Motorosok Baráti Köre Közhasznú Egyesület május 6-tól 8-ig a győrújbaráti ifjúsági táborban.

A szórakozás, kikapcsolódás és közös motorozás mellett ezúttal sem marad el szervezők fő célkitűzése, a jótékonykodás. A háromnapos rendezvény bevételéből ismét rászorulókat segítenek majd.

A Győr és környéke Motorosok Baráti Köre 2003-ban alakult meg azzal a nem titkolt céllal, hogy a baráti találkozókon felül mások megsegítésén is fáradozzanak. A társaság 2004 óta működik egyesületi formában és két éve már közhasznú szervezet, így jogosultak a személyi jövedelemadó egy százalékának fogadására is, ami nagy segítséget jelent az egyesület számára a rászorulók támogatásában. A motoros baráti kör fő célkitűzése, hogy az emberek egyrészről jobban megismerjék a motorosokat, a másik fontos küldetésük pedig a jótékonykodás.

- A találkozóink bevételét, az általunk, illetve útjaink alkalmával összegyűjtött adományokat mind jótékony célokra fordítjuk – mondja Kukori, a motoros egyesület elnöke. - Közhasznú egyesületté válásunk még elszántabbá tett bennünket, hogy tovább tudjuk végezni, amiért alakultunk: az elesettek és rászorulók megsegítését, a beteg gyermekek helyzetének javítását. Jótékonykodásra fordítható bevételünk legnagyobb részét az egyesület évi egyetlen rendezvénye, a győrújbaráti találkozó, valamint az adó egy százalékok felajánlása teszi ki. Az elmúlt években számos rászoruló családnak igyekeztünk jobbá tenni életkörülményeit, így például több beteg gyermeket támogattunk már, gépkocsit vásároltunk egy mozgáskorlátozott lány édesanyjának, de épített már az egyesület házat egy súlyos szívbeteg hölgynek is.

Az idei rendezvényünk bevételét is természetesen az előző évekhez hasonlóan jótékony célra fordítjuk. Számos színes program várja a május 6-án, 7-én és 8-án a győrújbaráti ifjúsági táborba kilátogatókat. Így például találkozhatnak a rendezvényünkön már évek óta visszatérő vendégnek számító Blues Company, vagy Lord zenekarral, de új fellépők is színesítik a programot. Rendkívül jó bulinak ígérkezik a Tankcsapda és az Ossian nagykoncertje is.

A találkozó első napján, május 6-án délután kezdődnek a programok. Hat órakor lép színpadra az Arcadia, majd 8 órától a Lord zenél, este 10-től pedig a Tankcsapda.

Ezt követően karaokee party várja az érdeklődőket, majd Blues Company zárja az első napot.

Másnap, szombaton délelőtt 10 órakor kezdődnek a vidám versenyek, itt motorblokk hajító, rekeszrakó és traktorhúzó számokban mérik össze erejüket a résztvevők.

Délután 2-kor indul a motoros felvonulás, aminek az útvonala ezúttal eltér az elmúlt években megszokottól, a rakpart helyett idén az ETO Parkban tartanak megállót, ahol alpolgármesteri köszöntő várja a motorosokat.

A felvonulást követően délután 4 órakor folytatódnak a programok Szöllősi Pepe kaszkadőr bemutatójával, majd 6 órától ismét a zenéé lesz a főszerep. A színpadon fellép a Főnix, az Ismerős Arcok, majd este 10 órától az Ossian, ezt követően éjféltől erotic show várja az érdeklődőket.

A találkozó harmadik napja a sátorbontásról és búcsúzásról szól majd.

A rendezvény saját motorral érkező hölgyek részére ingyenes, sőt szombaton este 8 órától minden hölgy ingyen léphet be.


A szervezők nem csupán motorosokat várnak a találkozóra, egész nap folyamán számos családi program várja a látogatókat ráadásul a belépés 14 éves kor alatt ingyenes. Sőt még a rossz idő sem befolyásolhatja a rendezvényt a 800 négyzetméteres fedett sátorban. Az autóval érkezők számára őrzött parkolót biztosítanak a szervezők.

További információ a www.gyorimotorosok.hu internetes címen, vagy a 70/337-2494-es, illetve a 20/958-4507-es telefonszámon.


Olvasóink írták

 • 12. tissot67 2011. május 07. 21:13
  „A végén meg irány a kórház:(”
 • 11. Pirinyó 2011. május 06. 23:00
  „Mi megyünk a sor végén.”
 • 10. zsuzsó-50 2011. május 06. 20:52
  „a motoros felvonulás útvonala:::: 82es út , nagy imre út szigety attila út , ipar út , stadionnál megálló, szent istán út, 821 es a marcal 1 és marcal 2közötti út a végén jobbra, ménfőcsanak malomnál balra és irány a győrujbaráti tábor mindenkit szeretettel várnak”
 • 9. szakbarbar 2011. május 06. 15:44
  „Túrabakancs!
  A próféta szóljon belőled!!!!! De este azért biztos nem lesz melegem a motoron :(”
 • 8. kurbli 2011. május 06. 09:38
  „Az útvonal engem is érdekel”
 • 7. Túrabakancs 2011. május 05. 18:19
  „szakbarbar! /3/
  Ha neked a tiszta napsütéses időjárás 18-20-fokkal "szar idő" akkor nem tudom
  mi az igazán kellemetlen időjárás a számodra! :)
  Tudja valaki a motoros felvunulás pontos útvonalát? A cikkben mellékelt
  győri motorosok honlapján lényegében semmi erre utaló írás nincsen.
  Előre is köszi!”
 • 6. mecsoka 2011. május 05. 17:23
  „csak szeretnek menni :(”
 • 5. Motorka007 2011. május 05. 16:00
  „Kemény lesz de megbirkózunk vele.”
 • 4. Nemzoi 2011. május 05. 15:59
  „Mindenkinek ott a helye!”
 • 3. szakbarbar 2011. május 05. 15:26
  „Kár hogy szar időt jósolnak.........”
 • 2. Prédikátor 2011. május 05. 15:22
  „Megyünk ez nem kérdés....”
 • 1. bojtár 2011. május 05. 14:59
  „ott leszünk mint mindíg:)lessz is engedd el a hajamat”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csúcstalálkozó Győrben az osztrák, a szlovák és a cseh városok polgármestereivel

A politikai találkozó témája a munkaerő áramlásának biztosítása és az országok közötti kapcsolatok… Tovább olvasom