Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Minden út járható a megyében - Felborult kamion az autópályán

Négy alsóbb rendű utat lezártak, mert az út menti fák megereszkedett ágaitól nem lehetett közlekedni. Az M1-es autópálya győrszentiváni lehajtójában felborult egy kamion.

13.10 - Mostanra valamennyi, korábban a hóesés miatt lezárt út járható Győr-Moson-Sopron megyében - közölte a Magyar Közút Zrt. regionális ügyelete az MTI-vel.

Hétfő reggeli tájékoztatásuk szerint a Lébény és Tárnokréti közötti, az Ivánt Újkérrel, illetve Simasággal összekötő, valamint a Röjtökmuzsaj-Csapod szakaszt kellett lezárni, mert a hótól megterhelt faágak olyan mélyre hajoltak, hogy az már akadályozta a közlekedést.


11:45 - Havazás után - fotós körkép Győrből

Fotók: Cseh Róbert

11:10 - Felborult egy kamion az M1-esen

Baleset történt az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán a 112-es kilométernél, a győrszentiváni csomópont lehajtóágán. Egy kamion felborult a lehajtóág végén tíz óra előtt. A műszaki mentés áru rakodás idejére a lehajtóág egy részét lezárták, a felhajtóágon lehet közlekedni.


11:00 - Hó. Kár.

Sopronban a Szent Imre téren tövestül fordult ki egy fa a földből a rá nehezedő hó súlya miatt.
Sopronban a Szent Imre téren tövestül fordult ki egy fa a földből a rá nehezedő hó súlya miatt. Olvasónk, Marcell küldte a képet.


9:40 - Lezárták a Lébény és Tárnokréti közötti utat

Újabb utat zártak le a havazás miatt Győr-Moson-Sopron megyében - tudta megy kisalfold.hu a Magyar Közút Zrt. regionális ügyeletétől.

Lébény és Tárnokréti között is faágak hajlottak az útra, olyan szinten akadályozva a közlekedést, hogy a közútkezelő ezen a szakaszon is lezárta az utat. A hó eltakarítását mind a négy helyen megkezdték a társaság munkatársai.Lezárt utak - 2010. november 29. nagyobb térképen való megjelenítése
Újkér és Iván, Simaság és Iván, Röjtökmuzsaj és Csapod, valamint Tárnokréti és Lébény között lezárták az utakat.9:10 - Fertődön is az útra dőlt egy fa

A 86-os főúton egy árokba csúszott kisteherautót mentettek ki a kapuvári tűzoltók éjszaka. A hajnali órákban nemcsak Újkér térségéből jelentettek fakidőléseket, hanem Fertődön is, ahol a Pomogyi úton dőlt a hó miatt egy fa az útra. A kapuvári tűzoltók eltávolították a fát az úttestről, a forgalom hajnali öt órára helyreállt.


8:50 - Vasút: csak a szokásos késések

A MÁV-START honlapjának menetrendi tájékoztatója alapján Budapest és Győr között a vonatok 5-15 perces késéssel közlekednek - mondhatni, a szokásos késést hozzák. Győr és Hegyeshalom között is hasonló a helyzet - a legnagyobb késéssel a Dacia EN közlekedik, 20 perc késéssel futott be a vonat Győr felől Hegyeshalomba. Sopron és Győr, valamint Celldömölk és Győr között 10 percen belüliek a késések a vonatoknál.


8:20 - Olvadás

- Az éjszaka folyamán a megye nyugati részén folyamatosan havazott, így Sopronban  a reggel 7 órás méréskor 23 cm-es hóréteget rögzítettünk. Az országban itt alakult ki a legvastagabb hótakaró az OMSZ mérőhálózatának adatai szerint - tudta meg a kisalfold.hu Kiss Mártontól, az OMSZ Soproni Meteorológiai Állomásának munkatársától.

Győr térségében a kezdeti havazást fagyott eső, havas eső, majd eső váltotta fel, de a reggeli órákban ismét gyengén havazott. Péren 7 órakor 4 cm volt a hóvastagság.

A Nyugat-Dunántúlon másutt is esett több-kevesebb hó: reggel 7 órakor Szombathelyen 16 cm-t, Szentgotthárdon 22 cm-t mértek. Az ország más részein inkább eső esett, de egyes helyeken még néhány cm-es hótakaró maradt reggelre: Budapesten 2 cm-t, Miskolcon 5 cm-t mértek.

A hó már olvad a megyében is: a hőmérséklet mindenütt 0 fok fölé emelkedett.


8:10 - A járdára is tolják a havat

a
- A fotón egy járda látszana teljes szélességében, ha a hótoló az utca ellenkező oldalára, az árok felé forgatta volna a havat! Telefonon értesítettem az illetékest, válaszul "sok a hó" visszajelzést kaptam! - írja mosonmagyaróvári olvasónk.8:00 - Latyak az utakon
Három  alacsonyabb rendű utat kellett lezárni éjjel a havazás miatt  Győr-Moson-Sopron megye nyugati részén.  

Nem az útpálya vált járhatatlanná Iván és Röjtökmuzsaj  térségében a mintegy 15 centiméternyi hó miatt, hanem a környező fák  ágai hajlottak meg annyira, hogy akadályozzák a forgalmat. Pár kilométeres kitérővel minden település  elérhető a megyében.

Hétfő reggelre a hétvégi havazás ugyan elállt, de még a magasabb rendű utak is latyakosak. A 85-ös főúton Farádnál egy kamion vesztegel az út szélén, a hókásás-latyakos úton ettől eltekintve jól halad a forgalom.

Az 1-es főúton Abda és Győr között az ikrényi leágazástól szinte egybefüggő a kocsisor reggel nyolc óra előtt - az ilyenkor szokásos dugót tetézi a helyenként latyakos útburkolat.

Az alsóbb rendű utak némelyikén még nem járt hókotró, az ilyen szakaszokon csak a járművek által kigyúrt nyomsávokon lehet közlekedni.


Balesetről reggel nyolc óráig nem kaptunk információt Győr-Moson-Sopron megyéből.

A havazással kapcsolatban az utakról, balesetekről várjuk olvasóink információit, fotóit a tudosito@kisalfold.hu címre.

Olvasóink írták

 • 20. peet2 2010. november 30. 20:33
  „A hir fejlécében lévő állitással teljesen egyet értek ,de azt kifogásolom hogy azt nem irták meg melye. Normális k azok a technikai ezközök amikre ez igaz?????????????”
 • 19. Barackos 2010. november 30. 07:13
  „Tiszteletlen "Mankapunka 2010.11.29. 21:49"

  Tudtommal nem őriztünk együtt gulyát !
  Így kikérem magamnak a tegező hangnemet, de azt nagyon.
  Azok az emberek akik a " látszat " polgármesteri hivatalban dolgoznak soha nem tudnak semmit sem tenni !
  Ez bátran kijelenthetem ,sajnos ezek a tények.
  SAjnos sokan nem veszik tudomásul , hogy Szentivánról Győrbe 4 azaz négy út vezet ezek közül az egyik a Barackoson át. Tehát a forgalom is indokolná.
  Mankapunka inkább költözöm Kanadába mint Szentivánra a legdrágább településre ( minden értelemben )”
 • 18. Mankapunka 2010. november 29. 21:49
  „Valaki az ide írok közül végzett már karbantartó-fizikai munkát??? Úgy látom,a faágak számláját is a Csurcsány számlájára írjátok.

  Barackos

  Ha van reklamációd,akkor menjél be a Szentiváni Polgármesteri hivatalba,és ott reklamálj,vagy ott nem mersz???

  Ne haragudj,egy aszfaltos út van,a Barackos út Kertvárosban,majd azt hiszed ott fogják eltolni először??? Jó,hogy Lesvárpusztán,meg Ürgehegyen nem akarod először a hótolót látni.

  Ha nem tetszik,akkor költözz be Szentivánra. Ha meg maradsz a tanyán,akkor meg fogadd el,hogy a természet lágy ölén vagy,megy ki a Fenyves autós mozi helyére hupákolni,és akkor megnyugszol.”
 • 17. Barackos 2010. november 29. 20:06
  „Ha minden út járható akkor ez az időjárásnak köszönhető és nem az útkezelőknek!

  Miért van az , hogy Szentiván-Kertvárosban csak akkor látunk hóekét ha eltévedt.
  Ezt nevezem én megkülönböztetésnek. Mi is fizetünk adót. Egyforma bánásmódot kérünk-követelünk.
  Mit szólnának ahhoz ha pl. ezen városrész önállóságot követelne és harcolna ki magának. Akkor kezdene csak igazán főni a tiszteletlen városvezetők agya.
  Arról nem is beszélve azok a kisdiákok akik innen járnak iskolába mindig nagyon megszenvedik a telet és az esős időket. Ilyenkor több a beteg közöttük. Vagy ezzel akarja elérni a vezetés , hogy ne járjanak a gyerekek iskolába és több legyen a buta ( iskolázatlan ) gyerek.
  Ha már hótoló nem jön akkor legalább a gyerekek iskolába jutását segítsék valamilyen módon.”
 • 16. bojtár 2010. november 29. 19:07
  „13. bálint83 2010.11.29. 15:53--> na na azért Németországot messze ne hasonlítsad Magyarországhoz ez kb olyan lenne mint a titanicot egy vitorlával egy szín alá vonni.”
 • 15. bojtár 2010. november 29. 19:05
  „... 7. Kimi74 2010.11.29. 12:22 -->komoly:) hát emberek ahogy a Ganxta mondta : isten hozott drága öcsém ez a való világ:)”
 • 14. zsoozsi 2010. november 29. 16:23
  „Utlezárások, csúszós utak....!

  Ha jól tudom a KPM már a nyár kellős közepén azt szajkózza, hogy felvagyunk készűlve a télre, erre mit kell látni, érezni......??!! Minden nap megfordulok Bőny és Nagyszentjános közelében, 7napból 4-szer azt látom, hogy a Nagyszentjánosi leágazóban pihengetnek, alszanak a KPM-esek! " Ők így készülnek fel...! "”
 • 13. bálint83 2010. november 29. 15:53
  „Máshol is esik a hó nem csak Magyarországon!
  Németországba már éjfél óta egyfolytában szakad, az utak letaposva (nem letakarítva). Hiába megy hótoló nem ér semmit.
  És az emberek mégsem sírnak hanem kicsivel lassabban mennek az utakon, és nincs is annyi baleset mint otthon!”
 • 12. Barackos 2010. november 29. 14:49
  „Volna egy történetem mely advent első vasárnapján történt meg velünk.

  2010 november 28 este úgy 19,30 magasságában elment az áram kis házunkban.( több házban az utcában )

  Mit tesz ilyenkor az ember hát hívja a szolgáltatót és megpróbál valamilyen javítási határidót kicsikarni tőlük.
  Jeleztem feléjük, hogy a kazán felfűtés alatt volt ( kb: 90 fokos vízzel ) közel a robbanásveszélyhez, ugyanis áram híján nem működik a keringetőszivattyú.
  Említettem még , hogy a családban két év alatti gyermek is van ezért kérnénk a sürgősségi javítást.De továbbra is csak azt mondogatták tudnak a problémáról majd a reggeli kollégák mennek csak ki.

  Sajnos az EON call centerének emberei a jó erkölcsnek nagyon híján vannak, és a problémamegoldó képességük csapnivaló.

  Többszöri jelzésem sajnos nem vezetett eredményre mivel az EON szakemberei csak a reggeli műszak felvétele után tudják kijavítani a hibát a telefonos ügyintézők szerint.

  Sürgősségre való javításnak a hangommal kívántam nyomatékot adni , de sajnos eredmények nélkül.

  Gondoltam felhívom a rendőrség 107-es számát és elmondom , hogy előre megfontolt szándékkal gyilkosságot fog elkövetni az EON.
  Erre a rendőrség ügyeletese ( hölgy ) azt mondja , hogy nem kötelező ott lakni. Oldjuk meg valahogy a szállást.

  Kérdem én kihez forduljunk mikor ilyen váratlan esemény történik.

  Sajnos ezen a területen ahol élünk nincs vezetékes víz, gáz illetve csatorna.
  Az egyetlen szolgáltatás az áram! De sajnos az EON ezt nem hajlandó tudomásul venni.
  Sajnos volt olyan esztendő mikor az áramszünetek kitettek majd egy hónapot összesen.

  Aztán eszembe jutott egy részlet egy filmből, melyben a főhős úgy jut előnyhöz , hogy azt hazudja közeli ismerőse az adott cég vezérének.

  Így hát újra hívtam sokadszor a drága EON-t , és mondtam az ügyintézőnek , kérnénk a hiba gyors kijavítását. Ellenkező esetben sajnos fel kell hívnom Eric Depluet -et akivel két hete épp franciaországban horgásztunk.

  Gondoltam ha erre nem lépnek akkor már soha nem történik semmi sem.

  Alig két percel a telefonálás után visszajött az áram.

  Mit gondoljon ilyenkor az ember mint , hogy csak protekcióval lehet elérni valamit.

  Előre is elnézést kérek az EON vezérigazgatójától a neve felhasználásáért.

  Remélem ezen történet okulásul szolgál mindenkinek aki szeretne valamit elérni a szolgáltatóknál.”
 • 11. f1 2010. november 29. 14:42
  „hát engem most annyira nem érintett hogy a megyébe milyenek az útviszonyok,az viszont annál inkább,hogy RAJKÁN a saját házunk kapujából a postáig alig tudtam elmenni gyalog,hát még autóval.mi lesz késöbb,repüljek át 3 utcán.”
 • 10. Mezike 2010. november 29. 14:13
  „Reggel hétkor se kerékpárral, se gyalogosan nem lehetett normálisan felmenni a vadiúj Jedlik-hídra, mivel a hótoló - nem a nagy, tehát irányítható lett volna - rátolta a havat. Az úttestről a zebrán át sem lehetett a járdára felmenni. Ugyanez a másik oldalon. Élmény volt.”
 • 9. BigDawe 2010. november 29. 13:22
  „hát igen itt látszik leesik 2 szem hó aztán megáll az élet...máshol ez a "kis hó"”
 • 8. Dadar 2010. november 29. 12:50
  „Ma reggel a garázs lejáró elöl teljesen eltekarítottam a havat,erre jön egy hótoló kb. 10 óra körül,megfordul a ház elött,és több méter havat odatol!!! Se ki,se be kezdhettem mindent előröl,hogy rohadjon meg!!!Ha már szokás szerint későn kezdik a munkájukat,legalább normálisan csinálják azt!”
 • 7. Kimi74 2010. november 29. 12:22
  „Külföld:
  http://www.youtube.com/watch?v=1z-FqaOzjRs&NR=1

  Magyarország:
  http://www.youtube.com/watch?v=IdEZTBLo0EA&NR=1

  :)”
 • 6. Bors 2010. november 29. 11:48
  „Az örök probléma,hogy időben kellene elkezdeni a takarítást és nem megvárni amíg letapossák.Azt szokták mondani,hogy felkészültek, de azon is el kellene gondolkodni a készenlétben lévő soförnek miért kell bemenni a céghez mért nem indulhat otthonról a hótolóval.”
 • 5. Csillus35 2010. november 29. 11:30
  „Úgy van,ez a duma már elhangzott......egy kis hó,és máris útlezárások.......Grat.a közútkezelőnek..................”
 • 4. andyka084 2010. november 29. 11:29
  „Arról is beszélgethetnénk, hogy "szegény buszok" ilyen időben lerobbannak!(Pl.: ma reggel Agyagosszergényben.) Milyen lehet a műszaki állapotuk? :S”
 • 3. Csajsziland 2010. november 29. 10:26
  „Ez nem hó, havacska. Simán lehet közlekedni. Arról , hogy a fák kidőlnek a hótól, már igazán nem a Közútkezelő tehet. Olyan világvége településen, mint Vág, reggel 6:45-kor már ment a hótoló, meg vagyok elégedve idén - eddig.”
 • 2. klotzild 2010. november 29. 09:55
  „Már a múlt hét elején lehetett tudni, hogy nem kevés hó lesz erre felé! Ja, és igen, fel voltak készülve.
  HOgyha én nem végzem el rendesen a munkámat, és megáll a termelés miattam, szerintem nem kell gondolkodnom, hogy milyen ruhában menjek dolgozni :)
  NO COMMENT”
 • 1. fióka 2010. november 29. 09:49
  „És akkor vágjuk be a cikkbe közútkezelő szokásos dumáját FEL VAGYUNK KÉSZÜLVE A TÉLRE.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vízitorna kismamáknak

A kubai származású, Amerikában élő Marina Alzugaray, aki vízben szülésekre specializálódott diplomás… Tovább olvasom