Kisalföld logö

2017. 02. 26. vasárnap - Edina -1°C | 9°C Még több cikk.

Minden eddiginél több adóbevétele volt Győrnek tavaly

Egészen pontosan 20 milliárd 592 millió forint adóbevétele volt Győrnek 2014-ben.
Ez 3,17 milliárd forinttal, 18 százalékkal magasabb az előző évi bevételnél – közölte a megyeszékhely polgármestere csütörtökön az MTI-vel.

Borkai Zsolt (Fidesz-KDNP) elmondta, hogy a legbeszédesebb adat az iparűzésiadó-befizetések eredménye: a bevételek annak ellenére emelkedtek, hogy az önkormányzat 2014 januárjától tíz százalékkal csökkentette ennek az adónemnek a mértékét. Míg 2013-ban 14 milliárd 376 millió forint volt az ebből befolyt összeg, addig tavaly 17 milliárd 112 millió forint. Ez 2,7 milliárd forinttal emelkedett, annak ellenére, hogy az adó kulcsát 2 százalékról 1,8 százalékra mérsékelte az önkormányzat.

A polgármester hozzátette: a város vonzerejének, a támogató gazdasági környezetnek, a kedvező adópolitikának és az infrastrukturális fejlesztéseknek köszönhetően a vállalkozásokat újabb befektetésekre, fejlesztésekre tudták ösztönözni.

Az iparűzési adó mellett az építményadóból befolyt bevétel is nőtt: a tavaly realizált 2 milliárd 956 millió forint 428 millió forinttal, 17 százalékkal több az előző évinél.

A gépjárműadóból származó bevétel 427 millió forintról 442 millió forintra emelkedett.

Az idegenforgalmi adóbevétel a 2013. évi mértékkel azonos, 82 millió forint lett, ám az év elején betervezett összegnél 26 százalékkal magasabb.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fizetne is az Adyvárosba tervezett parkolókért?

Két hónapjuk volt eddig a győrieknek, hogy elmondják a véleményüket az Adyvárosba tervezett két parkolólemezről. Tovább olvasom