Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

Milyen ajándék kerül a karácsonyfa alá?

A slágerajándékok közt világszerte jellemzően elektronikus-digitális eszközök szerepelnek idén karácsonykor, ettől hazánk se tér el és nálunk is gyakoribb az ajándékutalványok ajándékozása, a fa alá kerülő meglepetés internetes megrendelése.
– Bevásárlóközpontunk minden üzletében emelkedett a forgalom az utóbbi hetekben, a forint árfolyama miatt sok szlovák nálunk vásárol. Így szinte minden termékből több fogy, ezért nehéz megmondani, hogy a magyaroknál mi számít idén slágerajándéknak. Az biztos, hogy karácsonyra hagyományosan sokan vesznek divatárut, ruházati terméket és könyvet. Emellett az előre összecsomagolt kozmetikumok szezonja az advent.

Ékszert, parfümöt is szoktak adni egymásnak az emberek és az ajándékutalványokból az év vége előtt adunk el a legtöbbet. Így mégse pénzt ad az ember ajándékba, de elkerüli a meglepetés kockázatát. A cégek is vesznek dolgozóiknak, igaz, nem annyian és nem olyan tételben, mint a korábbi években – mondta el lapunknak Máté Richárd, az Árkád Győr centermenedzsere és persze nem hagyta ki a sorból a műszaki cikkeket. A modern kávéfőzők már nem számítanak újdonságnak, de televíziókból, akárcsak futball-világbajnokságok előtt, ilyenkor is több fogy, és laptopokból is. A táblagépek szintén népszerűek, sokan nézegetik azokat, de egy átlagos családban nem számít megfizethetőnek.

A Tablet PC-t nálunk az idősebbek talán még nem is ismerik, de ez a kisméretű hordozható számítógép, ami átmenetet jelent az okostelefon és a billentyűzettel rendelkező netbook között, a tengerentúlon és a briteknél az idei slágertermék. Szabó Péter és Derzsi de Miranda Ildikó arról számolt be Londonból, hogy akinek még nincs, szinte biztosan megtalálja a karácsonyi zokniban. Emellett menő ajándéknak számít még Angliában a fényképezőgép, az e-olvasó, az utazási utalvány, főleg a sítúrára szóló.

Amerikában pedig napokig sorban álltak, összeverekedtek és még paprikaspray-t is használtak a vevők, csak hogy kedvezményesen jussanak digitális eszközökhöz. A legkeresettebb, a legjobban kívánt itt is a tablet. Az emberek 28 százaléka szeretne kapni, s most 20–120 ezer forint közötti áron kapható. Viszont a tavaly nagyon hirdetett 3 dimenziós tévé jóformán eltűnt a piacról, de az adventi vásárlási szezon máris 7,5 százalékos javulást mutat a tengerentúlon a múlt évhez képest – írta Bandi Kaliforniából.

Stefán Fábián arról számolt be, hogy Svájcban a reklámok szerint az elektronikus világ és az elegáns öltözködés képviselteti magát leginkább a fenyőfa alatt. Divatba jött a pénz ajándékozása is: így a serdülők nagyobb vágyai is teljesülhetnek. A Bécsben élő Mayer Katalin több ismerőse azonban az ajándékra szánt összeg egy részét karitatív célra fizeti be. Például a hajléktalanok vagy a rákos gyerekek megsegítésére. Ausztria Európa egyik leggazdagabb országa ugyan, mégis egymillió ember él a szegénység küszöbén. Olaszországban pedig az idén nagyon sokan döntöttek úgy, hogy hazai gyártású terméket adnak szeretteiknek, így igyekeznek segíteni a válság miatt nehéz helyzetbe került cégeken. Különleges élelmiszereket, szeszes italokat, ruhaneműt, lakberendezési tárgyakat, olyan hasznos dolgokat vásárolnak a Parmában élő Sánta Anikó beszámolója szerint, amelyek „Made in Italy". Egyébként a népszerűségi listát évek óta elektronikai cikkek vezetik az olaszoknál, az idén az okostelefonok.

Vásárlási utalványt is sokan választanak ajándéknak és a korábbinál többen az interneten rendelik meg a fa alá kerülő meglepetést. Sok olasz azonban az utolsó napokra hagyja a vásárlást, mert meg kell várniuk a 13. havi fizetést.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Rába kétharmada az államé

Lezárult a Rába-részvényekre adott nyilvános vételi ajánlat harmincnapos határideje szerdán, így végeredményt mondhatunk. Tovább olvasom