Kisalföld logö

2018. 02. 26. hétfő - Edina -13°C | -2°C Még több cikk.

Miért jött késve a csekkem a vízdíjról? És miért kell fizetnem 2-szer 15 napon belül?

Késve érkezhetnek a víz és csatornadíj számlák - a Pannon-Víztől megtudtuk, mi a késés oka.

Az elmúlt napokban küldte ki a Pannon-Víz a számlákat és a sárga csekkeket. Mint megtudtuk, a késedelem oka az új, egységes számlaképre való átállás. "Rendkívül rövid idő állt rendelkezésünkre 120 ezer fogyasztónk számláinak újratervezéséhez" - tudtuk meg a társaság sajtósától.

A késedelemről és a jogi háttérről itt olvashat bővebben >>

A kisalfold.hu kérdései - A Pannon-Víz válaszai

A februári csekk befizetési határideje febr. 20. A következő csekké március 6. Miért nem kaphattam csekket például február 6-i befizetési határidővel január végén?

- A jogszabályi változások miatt januárban nem tudtunk számlát készíteni, február 6-án szavazott a Parlament a végleges számlaképről. Így is az országban az elsők közt tudtuk kiállítani az új típusú számlát.

Miért várja el tőlem a szolgáltató, hogy 15 nap alatt fizessek be kéthavi számlát?

- A két befizetési határidő közelebb csúszott egymáshoz a szokottnál, mivel az első határidőt az említettek okok miatt kénytelenek voltunk későbbre tolni. Az eltolt fizetési határidővel sárga csekken fizető ügyfeleinknek nem okoztunk veszteséget, átutalással fizető ügyfeleink pedig pénztechnikai szempontból jobban jártak. Természetesen a megszokottól eltérő ütemezés kellemetlenséget okoz.

Valószínűnek tartom, nem mindenki engedheti meg magának azt, hogy 15 napon belül kétszer is azért nyúljon a pénztárcájába, mert vízdíjat kell fizetnie.

- A víz és csatornadíj tervezhető kiadás. A csúszás miatt az első fizetési határidő február elejéről február 20-ra tolódott. Vagyis ha az érem egyik oldalát nézzük, valóban 15 napon belül kétszer kellett fizetni, de ha a másik oldalt nézzük, előtte 40 napig nem kellett fizetni.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vigyázat, hamisítják a rábapatonai kakaóport!

A hamis termék csomagja kisebb, fóliája fakóbb, világosabb, a benne lévő kakaó rossz minőségű. Tovább olvasom